Acupunctuur

Acupuncturiste Sandra Luijpers is twee dagen per week bij Funqtio aanwezig.

Acupunctuur heeft een ontwikkeling van maar liefst 4000 jaar doorgemaakt en is de belangrijkste vorm van geneeskunde in China, Japan en andere Oosterse landen. Sinds de jaren ’70 is acupunctuur ook in het westen doorgedrongen. Acupunctuur is door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) officieel erkend en deze organisatie doet veel aanbevelingen om de acupunctuur te bevorderen.

Acupunctuur gaat ervan uit dat lichaam, geest en omgeving niet los te zien zijn van elkaar in gezondheid en in ziekte. Wanneer er een energietekort optreedt of er energie blokkeert, dan kunnen er allerlei klachten ontstaan. In ons lichaam lopen energiebanen (meridianen), waarmee je door het prikken van acupunctuurpunten de energie in het hele lichaam kunt bereiken en beïnvloeden. Zo kun je energie aanzetten, verminderen of weer in beweging brengen.

Met acupunctuur kunnen allerlei pijnklachten behandeld worden, zoals hoofdpijn, schouder- en rugpijn, pijn aan elleboog/knie/enkel/pols/heup etc.

Daarnaast harmoniseert acupunctuur het lichaam en de geest. Het effect is dat u minder vatbaar bent voor gemoedswisselingen, u zich sterker voelt en meer in balans bent.

Ook functionele klachten worden behandeld, zoals gynaecologische klachten, spijsverteringsklachten, allergieën, neurologische klachten, slaapproblemen, klachten m.b.t hart, longen, blaas etc.

Het prikken gebeurt met hele dunne, steriele wegwerpnaalden, waardoor u het prikken zelf meestal niet voelt. Nadat de naald is gezet en de therapeut deqi voelt, zult u een tinteling, zwaar gevoel of een steekje voelen. Dit gevoel ontstaat wanneer de energie in de meridiaan versterkt of verzwakt wordt.