Behandeling bij MS

Multiple sclerose, beter bekend als MS is een progressieve aandoening van het centrale zenuwstelsel. De symptomen van MS zijn divers en variëren bij elke cliënt. Regelmatig bewegen is goed voor de lichamelijke én geestelijke gezondheid. Het kan het verloop van MS niet tegenhouden, maar wel de functionele gevolgen van de ziekte beperken.

Behandeling MS

Bij Funqtio streven we naar het optimaliseren van de functies van het houdings- en bewegingsapparaat, zodat de cliënt zo lang mogelijk zelfstandig kan functioneren. De behandeling bij MS richt zich onder andere op:

 

  • Stijfheid en spasticiteit bestrijden
  • Vermoeidheid beïnvloeden
  • Mobiliteit onderhouden
  • Balans optimaliseren
  • Algehele belastbaarheid optimaliseren
  • Zelfstandigheid in het dagelijks leven
  • Adviezen over hulpmiddelen

 

De therapie is gericht op het trainen van functionele problemen, daar waar verbetering valt te verwachten. Als het effect laag ingeschat wordt, zal de therapie zich richten op het onderhouden van functies en eventueel op het aanleren en ontwikkelen van nieuwe bewegingsstrategieën (compenseren).

Bij Funqtio kijken de therapeuten verder dan hun eigen vakgebied. Door op een holistische manier naar de cliënt te kijken, zijn er zorgvragen die niet bij de fysiotherapeut thuishoren. Door gebruik te maken van het goede netwerk en de nauwe contacten met neurologen, revalidatieartsen, MS-verpleegkundige, ergotherapeuten, logopedisten en andere zorgverleners in de regio, proberen de therapeuten van Funqtio te helpen met al de zorgvragen bij mensen met MS.

Heb je vragen of wil je graag meer weten? Neem dan contact met ons op."

Maak een afspraak

Digital Nomads bij Funqtio

29 februari 2024

Wij zijn Donja & Jeroen, musculoskeletaal manueeltherapeuten bij Funqtio B.V. en momenteel werkzaam als “digital nomads” in Midden- en Zuid-Amerika! Wij schrijven deze blog om jullie een kijkje te geven in ons (werk)leven voor 2024, terwijl we jullie graag iets vertellen over onze ervaringen tijdens de reis!

Lees meer >
funqtio-bundelt-krachten-meijel-beringe-samenwerking

Funqtio Meijel op weg naar nieuwe locatie

22 februari 2024

Funqtio Meijel is op zoek naar een nieuw pand in de kern van Meijel. Het huidige pand van de Pastoor Frischestraat 23, waar voorheen Fysio Centrum Meijel was, staat te koop. We benadrukken echter dat we niet uit Meijel gaan vertrekken, maar juist willen groeien en innoveren in de regio.

Lees meer >

Vacature Klinisch Psycholoog

20 februari 2024

Ben jij geïnteresseerd in het snijvlak van de geneeskunde en de psychologie? Wil jij worden of ben jij een expert op het gebied van psychologische zorg bij chronische pijn en vermoeidheidsklachten bij volwassenen? Solliciteer dan als klinisch psycholoog bij Revalis.

 

Lees meer >
Vacature psycholoog Funqtio Venlo-Steyl

Vacature GZ-psycholoog

7 februari 2024

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Word onze nieuwe GZ-psycholoog!
 
Funqtio is de meest complete fysiotherapiepraktijk van Venlo e.o. met 5 toplocaties en meer dan 35 specialisten. Onze specialisten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Iedere specialist kan werken met moderne apparatuur om de cliënten optimaal van dienst te kunnen zijn. Onze specialisten moeten kunnen werken volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten waarbij naar de totale cliënt gekeken wordt.

Lees meer >
Logo van ISOZzon

Wereldkankerdag: aandacht voor de impact van kanker

2 februari 2024

Op Wereldkankerdag delen we het aangrijpende verhaal van Karin de Graaf. Na chemotherapie, een operatie en bestralingen worstelt ze nu met oedeem, vermoeidheid en klachten aan handen en voeten. In dit artikel brengen we op Wereldkankerdag de waardevolle ondersteuning die netwerken zoals ISOZzon kunnen bieden om Karins last te verlichten en haar herstel te bevorderen onder de aandacht.

Lees meer >
Funqtio wandelt mee met de Venloop

Start het jaar vitaal met Funqtio’s Venloop 2024-wandeltocht!

12 januari 2024

Zet je goede voornemens om vitaler te worden door en start het jaar 2024 op een gezonde en gezellige manier! Funqtio nodigt jou uit om deel te nemen aan onze wandeltocht tijdens de Venloop op zaterdag 23 maart. Samen streven we naar een vitaal en actief begin van het nieuwe jaar.

Lees meer >