Selecteer een pagina

Jij ook?

Ook dit jaar heeft Funqtio weer een grote hindernis tijdens VenloStormt. Deze zal bestaan uit 5 subhindernissen. De hindernissen zullen bestaan uit modderbakken en modderheuvels waar men door, overheen of onderdoor moet kruipen, klimmen of rennen. De hindernis realiseren we samen met: Willems Bouwbedrijf, Massa Bouw en Kuypers Kessel Transport & Logistiek.

Ben je benieuwd naar onze hindernis?

Kom dan kijken in Blerick nabij het Kazerneterrein! Bij onze hindernis is ook een sfeerpunt met muziek en er zijn consumpties verkrijgbaar. De hindernis is vanuit 1 oogopslag goed te overzien en is dus een geschikt punt om als toeschouwer alles goed te kunnen zien.

Veiligheid en fitheid staan voorop!

Hieronder vind je 10 tips om Venlo Stormt goed en veilig aan te pakken! We wensen alle deelnemers veel succes.

 1.  Werk aan je conditie
  Zorg dat je fysiek en mentaal goed voorbereid aan de start staat. Zo’n 80% van het parcours loopt over onverhard terrein en je zult circa 60 hindernissen overwinnen. In je voorbereidingen is het dan ook verstandig om te trainen op onverharde ondergrond en niet alleen te focussen op conditie. Voor de hindernissen heb je kracht nodig. Bootcamp- of crossfittrainingen zijn ideaal om kracht op te bouwen.
  Kies tijdens de stormloop je eigen tempo, DSV VenloStormt draait om plezier, kameraadschap, jezelf overwinnen en samen de finish halen. Niet om snelheid. Loop jezelf niet over de kop.

  2.    Kleding
  Draag sportschoenen met een goed profiel, een sportbroek en een sportshirt. Een strakke lange broek geeft de beste bescherming. Lopen op blote voeten is verboden. Lees hier meer over kleding.

  3.    Bescherming tegen de zon
  Tijdens DSV VenloStormt is het vaak zonnig en warm. Drink daarom voldoende tijdens de stormloop. Denk er ook aan om zonnebrandcrème te gebruiken. Zoek voldoende schaduw en verkoeling vooraf en na afloop van de stormloop.

  4.    Warming-up
  Doe mee met de warming-up in het startgebied! Op deze manier gaat je hartslag alvast omhoog en kun je direct van start.

  5.    Voeding
  Zorg dat je voldoende energie hebt voor je aan de hindernissen stormloop begint. Maak ook gebruik van de verzorgingsposten onderweg. Op diverse plekken word je eten en drinken aangeboden. Na afloop krijg je opnieuw te eten en te drinken in het finishgebied.

  6.    Storm samen!
  DSV VenloStormt draait om kameraadschap, plezier, jezelf overwinnen en samen de finish halen. Zoek een maatje op om de hindernissen te trotseren. Help elkaar en ook anderen waar dat nodig is!

  7.    Instructies vrijwilligers
  Op het parcours staan vele vrijwilligers die je instructies geven hoe je een hindernis moet nemen. Volg ten alle tijden deze instructies op en wijk niet van het parcours af.

  8.    Hindernis overslaan
  Durf je een hindernis niet te nemen? Of lukt het je niet om eroverheen te komen? Je mag altijd een hindernis overslaan en er omheen lopen. DSV VenloStormt is geen wedstrijd met tijdslimiet dus je krijgt geen ‘penalty’ als je een hindernis overslaat.

  9.    Wonden en medische klachten
  Meld je direct met open of bloederige wonden bij de EHBO. Je mag hier niet mee doorlopen. Ook voor zaken als modder of zand in de ogen kun je bij hen terecht. De EHBO wordt verzorgd door de mensen van de Reddingsbrigade. Zij staan in de buurt van elke hindernis in opvallende rood/gele kleding.

  10.    Douchen
  Je gaat een aantal keren door modder en waterbakken. Het water wordt in sommige gevallen uit de Maas gepompt, waardoor de kwaliteit varieert. Probeer ervoor te zorgen dat je geen water binnenkrijgt. Neem na afloop van DSV VenloStormt altijd een douche en maak eventuele wondjes goed schoon. Controleer ook even of je geen teken hebt. Je loopt tenslotte door dichte begroeiing. Krijg je achteraf klachten of vertrouw je iets niet? Ga dan even langs bij de EHBO-tent of neem contact op met je huisarts. Ook als je na een paar dagen nog last krijgt.