Selecteer een pagina

De Roparun is een estafetteloop met startlocaties in Parijs en Hamburg en een gezamenlijke finish in Rotterdam. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan anderhalve marathon(!).

Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel.

De drie teams met de hoogste opbrengst en de zes teams die een prijs hebben gewonnen naar aanleiding van hun gelopen snelheid worden gehuldigd tijdens het eindfeest van de Roparun wat een aantal weken na de finish plaatsvindt. Op die avond wordt ook de totale opbrengst van de Roparun bekend gemaakt. De afgelopen 26 edities van de Roparun is al meer dan 78 miljoen euro opgehaald voor zorg voor mensen met kanker.

Funqtio is ook dit jaar aanwezig om het team Venlo te ondersteunen van 19 t/m 21 mei. Vrijdag vertrekken de teams vanuit het stadhuis van Venlo richting Parijs. Daarna zullen ze op zaterdagmorgen vertrekken richting Rotterdam om daar op maandagmiddag aan te komen. Vanuit Funqtio wensen wij onze sportfysiotherapeut John van Bussel ontzettend veel succes om alle lopers van Venlo vs kanker fit aan de finish te krijgen.

Wil je team Venlo vs kanker ook ondersteunen? Klik dan op onderstaande link:
http://www.venloversuskanker.nl/steun-ons.html