Nationale Vitaliteitsweek 2023

Funqtio Venloop

Stel je voor: vitaliteit is als een kop koffie die de hele dag door energie geeft. Het is een onuitputtelijke batterij die je dagelijkse taken moeiteloos laat verlopen. Die maandagochtend, voorheen een gevecht met de snooze-knop, verandert in een energieke start. Je springt enthousiast uit bed, klaar om de dag met hernieuwde energie te omarmen.

Vitaliteit draait niet alleen om fysieke kracht; het omvat ook scherp denken en emotionele veerkracht. Het betekent dagelijkse stress trotseren en uitdagingen aanpakken met een heldere geest. Laten we in actie komen, diep ademhalen en vitaliteit omarmen! Het is de motor die ons voortstuwt, ons helpt meer te bereiken en ons in staat stelt om zowel kleine als grote levensmomenten volledig te ervaren. Een krachtige dosis levendigheid om het beste uit elke dag te halen.

 

Maar hoe omarmen we deze vitaliteit? Laten we eens duiken in de 7 pijlers van vitaliteit: lichaam, cognitie, emotie, identiteit, interactie, tijd en energie

 

 • Lichaam
  Verwen je lichaam met zorg door regelmatig te bewegen. Dit hoeft geen Olympische prestatie te zijn; gewone activiteiten zoals wandelen, fietsen of dansen zijn voldoende. Gezonde voeding en hydratatie spelen een cruciale rol. En vergeet niet om je lichaam de rust te gunnen die het verdient.
 • Cognitie
  Geef je brein een cadeau! Ontdek nieuwe dingen, omarm een hobby die je geest prikkelt, leesboeken en maak puzzels. Uitdagende mentale activiteiten houden je denkkracht springlevend.
 • Emotie
  Bouw aan emotionele veerkracht door positieve manieren te ontwikkelen om uitdagingen aan te gaan. Leer om stress en negatieve emoties op een gezonde manier te hanteren, bijvoorbeeld via meditatie, ademhalingsoefeningen of het bijhouden van een dagboek.
 • Identiteit
  Verken jezelf en blijf trouw aan je waarden en interesses. Doe dingen die je passie doen opvlammen en een gevoel van vervulling geven. Het volgen van je eigen pad versterkt je gevoel van identiteit en zelfwaardering.
 • Interactie
  Menselijke connecties zijn van onschatbare waarde. Onderhoud gezonde relaties met familie, vrienden en collega’s. Deel je gevoelens en luister naar anderen. Sociale verbondenheid verrijkt ons leven en verhoogt onze veerkracht.
 • Tijd
  Beheer je tijd wijselijk. Stel realistische doelen en organiseer je dag zo dat er ruimte is voor werk, rust, beweging, sociaal contact en ontspanning. Een gebalanceerde routine houdt je energiepeil op peil.

 

Door deze pijlers aandachtig te koesteren, creëer je een stevige basis voor vitaliteit. Het is een investering in jezelf die steeds weer rendeert, in de vorm van energie, plezier en de moed om het leven volop te omarmen.

Ergens last van? Maak vandaag nog een afspraak."

Kom in contact met ons!

Digital Nomads bij Funqtio

29 februari 2024

Wij zijn Donja & Jeroen, musculoskeletaal manueeltherapeuten bij Funqtio B.V. en momenteel werkzaam als “digital nomads” in Midden- en Zuid-Amerika! Wij schrijven deze blog om jullie een kijkje te geven in ons (werk)leven voor 2024, terwijl we jullie graag iets vertellen over onze ervaringen tijdens de reis!

Lees meer >
funqtio-bundelt-krachten-meijel-beringe-samenwerking

Funqtio Meijel op weg naar nieuwe locatie

22 februari 2024

Funqtio Meijel is op zoek naar een nieuw pand in de kern van Meijel. Het huidige pand van de Pastoor Frischestraat 23, waar voorheen Fysio Centrum Meijel was, staat te koop. We benadrukken echter dat we niet uit Meijel gaan vertrekken, maar juist willen groeien en innoveren in de regio.

Lees meer >

Vacature Klinisch Psycholoog

20 februari 2024

Ben jij geïnteresseerd in het snijvlak van de geneeskunde en de psychologie? Wil jij worden of ben jij een expert op het gebied van psychologische zorg bij chronische pijn en vermoeidheidsklachten bij volwassenen? Solliciteer dan als klinisch psycholoog bij Revalis.

 

Lees meer >
Vacature psycholoog Funqtio Venlo-Steyl

Vacature GZ-psycholoog

7 februari 2024

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Word onze nieuwe GZ-psycholoog!
 
Funqtio is de meest complete fysiotherapiepraktijk van Venlo e.o. met 5 toplocaties en meer dan 35 specialisten. Onze specialisten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Iedere specialist kan werken met moderne apparatuur om de cliënten optimaal van dienst te kunnen zijn. Onze specialisten moeten kunnen werken volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten waarbij naar de totale cliënt gekeken wordt.

Lees meer >
Logo van ISOZzon

Wereldkankerdag: aandacht voor de impact van kanker

2 februari 2024

Op Wereldkankerdag delen we het aangrijpende verhaal van Karin de Graaf. Na chemotherapie, een operatie en bestralingen worstelt ze nu met oedeem, vermoeidheid en klachten aan handen en voeten. In dit artikel brengen we op Wereldkankerdag de waardevolle ondersteuning die netwerken zoals ISOZzon kunnen bieden om Karins last te verlichten en haar herstel te bevorderen onder de aandacht.

Lees meer >
Funqtio wandelt mee met de Venloop

Start het jaar vitaal met Funqtio’s Venloop 2024-wandeltocht!

12 januari 2024

Zet je goede voornemens om vitaler te worden door en start het jaar 2024 op een gezonde en gezellige manier! Funqtio nodigt jou uit om deel te nemen aan onze wandeltocht tijdens de Venloop op zaterdag 23 maart. Samen streven we naar een vitaal en actief begin van het nieuwe jaar.

Lees meer >