Wandelen is gezond! Aartsen Avond4daagse 23 tot en met 26 mei

Op dinsdag 23 mei gaat de Aartsen Avond4daagse weer van start. Tot en met vrijdag kan er iedere dag gekozen worden uit een leuke en uitdagende tocht van 6 of 12 km. Lopen is niet alleen leuk en gezellig, het is ook nog eens heel erg gezond.

Gezondheidsvoordelen wandelen

Uit onderzoek komen de volgende gezondheidsvoordelen van wandelen naar voren:

 

  • Lichamelijke gezondheid: door beweging worden longen, spieren en botten sterker. Hierdoor wordt het risico op vallen en breuken verkleind. Het hart is ook een spier en doordat deze ook sterker wordt kan het risico op hartklachten verminderd worden. Daarbij kan het risico op beroertes, diabetes (suikerziekte) en overgewicht mede worden verkleind. Op cel- en weefselniveau treden er veranderingen op waardoor het immuunsysteem bijvoorbeeld sneller bepaalde vormen van kanker herkent en er eerder tegen optreedt.
  • Mentale gezondheid: door regelmatige beweging worden stofjes in de hersenen (endorfine) aangemaakt waardoor je je beter gaat voelen, je stemming verbeterd en je minder stress ervaart. Het risico op het ontwikkelen van depressies en angststoornissen kan zo verminderd worden.
  • Sociale vaardigheden: sporten of bewegen in een groep kan helpen om sociale vaardigheden te ontwikkelen of te verbeteren en zo nieuwe vrienden te ontmoeten.
  • Verbeterde cognitieve functies: de hersenfunctie wordt gestimuleerd waardoor de hersenen alerter worden. Je kunt beter je aandacht ergens bijhouden en je geheugen is beter. Taken die planning, organisatie en concentratie vragen worden beter uitgevoerd.
  • Gezonde gewoontes: door het regelmatig bewegen kun je gezonde gewoontes ontwikkelen om een gezonde levensstijl te behouden. Hierdoor heb je minder kans op overgewicht, diabetes (suikerziekte) en hartziektes of beroertes.

 

Al met al genoeg redenen om de benen eens goed te strekken en een stukje mee te lopen. Het is dagelijks aanbevolen om minimaal 30 minuten (rustig) te bewegen. Dit kan lopen of ook fietsen zijn. Daarbij is het aan te bevelen om wat lichte krachtoefeningen (bv kniebuigingen of traplopen) te doen om de spieren wat extra te versterken.

 

Heel veel plezier tijdens de wandeltocht. Zo werk je meteen aan je gezondheid. Succes en geniet ervan.

"

Maak een afspraak

Digital Nomads bij Funqtio

29 februari 2024

Wij zijn Donja & Jeroen, musculoskeletaal manueeltherapeuten bij Funqtio B.V. en momenteel werkzaam als “digital nomads” in Midden- en Zuid-Amerika! Wij schrijven deze blog om jullie een kijkje te geven in ons (werk)leven voor 2024, terwijl we jullie graag iets vertellen over onze ervaringen tijdens de reis!

Lees meer >
funqtio-bundelt-krachten-meijel-beringe-samenwerking

Funqtio Meijel op weg naar nieuwe locatie

22 februari 2024

Funqtio Meijel is op zoek naar een nieuw pand in de kern van Meijel. Het huidige pand van de Pastoor Frischestraat 23, waar voorheen Fysio Centrum Meijel was, staat te koop. We benadrukken echter dat we niet uit Meijel gaan vertrekken, maar juist willen groeien en innoveren in de regio.

Lees meer >

Vacature Klinisch Psycholoog

20 februari 2024

Ben jij geïnteresseerd in het snijvlak van de geneeskunde en de psychologie? Wil jij worden of ben jij een expert op het gebied van psychologische zorg bij chronische pijn en vermoeidheidsklachten bij volwassenen? Solliciteer dan als klinisch psycholoog bij Revalis.

 

Lees meer >
Vacature psycholoog Funqtio Venlo-Steyl

Vacature GZ-psycholoog

7 februari 2024

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Word onze nieuwe GZ-psycholoog!
 
Funqtio is de meest complete fysiotherapiepraktijk van Venlo e.o. met 5 toplocaties en meer dan 35 specialisten. Onze specialisten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Iedere specialist kan werken met moderne apparatuur om de cliënten optimaal van dienst te kunnen zijn. Onze specialisten moeten kunnen werken volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten waarbij naar de totale cliënt gekeken wordt.

Lees meer >
Logo van ISOZzon

Wereldkankerdag: aandacht voor de impact van kanker

2 februari 2024

Op Wereldkankerdag delen we het aangrijpende verhaal van Karin de Graaf. Na chemotherapie, een operatie en bestralingen worstelt ze nu met oedeem, vermoeidheid en klachten aan handen en voeten. In dit artikel brengen we op Wereldkankerdag de waardevolle ondersteuning die netwerken zoals ISOZzon kunnen bieden om Karins last te verlichten en haar herstel te bevorderen onder de aandacht.

Lees meer >
Funqtio wandelt mee met de Venloop

Start het jaar vitaal met Funqtio’s Venloop 2024-wandeltocht!

12 januari 2024

Zet je goede voornemens om vitaler te worden door en start het jaar 2024 op een gezonde en gezellige manier! Funqtio nodigt jou uit om deel te nemen aan onze wandeltocht tijdens de Venloop op zaterdag 23 maart. Samen streven we naar een vitaal en actief begin van het nieuwe jaar.

Lees meer >