Vandaag is het wereld ALS-dag

ALS staat voor Amyotrofische laterale sclerose. Het is een dodelijke progressieve neurologische aandoening waarbij de spieren een voor een uitvallen. Hierdoor krijgen patiënten steeds meer moeite met bewegen, spreken, slikken en ademhalen. In Nederland leven op het moment zo’n 1500 mensen met deze ziekte met een gemiddelde levensverwachting tussen 3 en 5 jaar.

Behandeling ALS

De oorzaak van ALS is nog niet volledig bekend en er is tot op heden geen remedie voor de ziekte. Wel bestaan er behandelingen om de symptomen wat te verlichten en de kwaliteit van leven zo optimaal mogelijk te houden. Fysiotherapie speelt hierin een hele belangrijke rol. Het doel is om, zo lang mogelijk, zo veel mogelijk functies te behouden. Therapie zou o.a. kunnen bestaat uit mobiliseren, spierkrachtoefeningen en het aanleren van ademhalingstechnieken. Hiervoor kunt u terecht bij Funqtio.

 

Aandacht voor ALS

ALS is een ernstige ziekte die veel impact heeft op het dagelijks leven van de patiënt en zijn of haar naasten. Daarom is het belangrijk deze ziekte onder de aandacht te brengen zodat er wetenschappelijk onderzoek gedaan kan worden naar de oorzaak en een medicijn.

 

Voor meer informatie of een donatie kunt u terecht op www.ALS.nl.

De mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op. "

Maak een afspraak

Digital Nomads bij Funqtio

29 februari 2024

Wij zijn Donja & Jeroen, musculoskeletaal manueeltherapeuten bij Funqtio B.V. en momenteel werkzaam als “digital nomads” in Midden- en Zuid-Amerika! Wij schrijven deze blog om jullie een kijkje te geven in ons (werk)leven voor 2024, terwijl we jullie graag iets vertellen over onze ervaringen tijdens de reis!

Lees meer >
funqtio-bundelt-krachten-meijel-beringe-samenwerking

Funqtio Meijel op weg naar nieuwe locatie

22 februari 2024

Funqtio Meijel is op zoek naar een nieuw pand in de kern van Meijel. Het huidige pand van de Pastoor Frischestraat 23, waar voorheen Fysio Centrum Meijel was, staat te koop. We benadrukken echter dat we niet uit Meijel gaan vertrekken, maar juist willen groeien en innoveren in de regio.

Lees meer >

Vacature Klinisch Psycholoog

20 februari 2024

Ben jij geïnteresseerd in het snijvlak van de geneeskunde en de psychologie? Wil jij worden of ben jij een expert op het gebied van psychologische zorg bij chronische pijn en vermoeidheidsklachten bij volwassenen? Solliciteer dan als klinisch psycholoog bij Revalis.

 

Lees meer >
Vacature psycholoog Funqtio Venlo-Steyl

Vacature GZ-psycholoog

7 februari 2024

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Word onze nieuwe GZ-psycholoog!
 
Funqtio is de meest complete fysiotherapiepraktijk van Venlo e.o. met 5 toplocaties en meer dan 35 specialisten. Onze specialisten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Iedere specialist kan werken met moderne apparatuur om de cliënten optimaal van dienst te kunnen zijn. Onze specialisten moeten kunnen werken volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten waarbij naar de totale cliënt gekeken wordt.

Lees meer >
Logo van ISOZzon

Wereldkankerdag: aandacht voor de impact van kanker

2 februari 2024

Op Wereldkankerdag delen we het aangrijpende verhaal van Karin de Graaf. Na chemotherapie, een operatie en bestralingen worstelt ze nu met oedeem, vermoeidheid en klachten aan handen en voeten. In dit artikel brengen we op Wereldkankerdag de waardevolle ondersteuning die netwerken zoals ISOZzon kunnen bieden om Karins last te verlichten en haar herstel te bevorderen onder de aandacht.

Lees meer >
Funqtio wandelt mee met de Venloop

Start het jaar vitaal met Funqtio’s Venloop 2024-wandeltocht!

12 januari 2024

Zet je goede voornemens om vitaler te worden door en start het jaar 2024 op een gezonde en gezellige manier! Funqtio nodigt jou uit om deel te nemen aan onze wandeltocht tijdens de Venloop op zaterdag 23 maart. Samen streven we naar een vitaal en actief begin van het nieuwe jaar.

Lees meer >