Wereld Alzheimer Dag

Fysiotherapie kan een waardevolle rol spelen bij de zorg voor mensen met Alzheimer of andere vormen van dementie. Alzheimer is een progressieve neurodegeneratieve aandoening die geheugenverlies, cognitieve achteruitgang en verminderde motorische functies veroorzaakt.

Fysiotherapie kan helpen bij het behoud van de functionele capaciteiten van patiënten en kan zo hun algehele kwaliteit van leven verbeteren. Er zijn verschillende manieren waar fysiotherapie bij kan helpen.

 

Binnen Funqtio richten wij ons op:

 

 • Bewegingsbehoud
  Mensen met Alzheimer hebben de neiging om inactiever te worden naarmate de ziekte vordert. Fysiotherapie kan helpen bij het ontwikkelen van aangepaste bewegingsprogramma’s om de mobiliteit en spierkracht te behouden, wat kan helpen om vallen en verdere achteruitgang te voorkomen.
 • Valpreventie
  Personen met Alzheimer hebben een verhoogd risico op vallen als gevolg van verminderd evenwicht en coördinatie. Onze therapeuten bieden evenwichtsoefeningen en valpreventiestrategieën aan om dit risico te verminderen.
 • Functionele training
  Fysiotherapie helpt bij het behouden van dagelijkse vaardigheden, zoals lopen, aankleden, eten en persoonlijke verzorging. Functionele training kan de zelfstandigheid van de patiënt behouden en hun gevoel van eigenwaarde vergroten.
 • Pijnmanagement
  Mensen met Alzheimer kunnen moeite hebben om pijn aan te geven of te begrijpen. Fysiotherapeuten kunnen pijn beoordelen en technieken toepassen om pijn te verminderen.
 • Sociale interactie
  Fysiotherapie draagt ook bij aan een positieve sociale interactie, wat gunstig kan zijn voor het emotionele welzijn van de patiënt.
 • Mondelinge en schriftelijke instructies
  Fysiotherapeuten kunnen eenvoudige instructies en visuele hulpmiddelen aanbieden om de patiënt te laten begrijpen en onthouden wat er van hen wordt verwacht tijdens oefeningen.

 

Fysiotherapie binnen Funqtio wordt altijd aangepast aan de individuele behoeften en mogelijkheden van de patiënt. Indien nodig wordt er overlegd met bijvoorbeeld medisch professionals en behandelend artsen om zo een optimaal behandelplan te ontwikkelen die het beste past bij de specifieke situatie van de persoon met Alzheimer.

Krijg jouw lichaam weer in beweging als het even niet meer lekker loopt. Fysiotherapie & meer"

Kom in contact met ons.

Digital Nomads bij Funqtio

29 februari 2024

Wij zijn Donja & Jeroen, musculoskeletaal manueeltherapeuten bij Funqtio B.V. en momenteel werkzaam als “digital nomads” in Midden- en Zuid-Amerika! Wij schrijven deze blog om jullie een kijkje te geven in ons (werk)leven voor 2024, terwijl we jullie graag iets vertellen over onze ervaringen tijdens de reis!

Lees meer >
funqtio-bundelt-krachten-meijel-beringe-samenwerking

Funqtio Meijel op weg naar nieuwe locatie

22 februari 2024

Funqtio Meijel is op zoek naar een nieuw pand in de kern van Meijel. Het huidige pand van de Pastoor Frischestraat 23, waar voorheen Fysio Centrum Meijel was, staat te koop. We benadrukken echter dat we niet uit Meijel gaan vertrekken, maar juist willen groeien en innoveren in de regio.

Lees meer >

Vacature Klinisch Psycholoog

20 februari 2024

Ben jij geïnteresseerd in het snijvlak van de geneeskunde en de psychologie? Wil jij worden of ben jij een expert op het gebied van psychologische zorg bij chronische pijn en vermoeidheidsklachten bij volwassenen? Solliciteer dan als klinisch psycholoog bij Revalis.

 

Lees meer >
Vacature psycholoog Funqtio Venlo-Steyl

Vacature GZ-psycholoog

7 februari 2024

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Word onze nieuwe GZ-psycholoog!
 
Funqtio is de meest complete fysiotherapiepraktijk van Venlo e.o. met 5 toplocaties en meer dan 35 specialisten. Onze specialisten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Iedere specialist kan werken met moderne apparatuur om de cliënten optimaal van dienst te kunnen zijn. Onze specialisten moeten kunnen werken volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten waarbij naar de totale cliënt gekeken wordt.

Lees meer >
Logo van ISOZzon

Wereldkankerdag: aandacht voor de impact van kanker

2 februari 2024

Op Wereldkankerdag delen we het aangrijpende verhaal van Karin de Graaf. Na chemotherapie, een operatie en bestralingen worstelt ze nu met oedeem, vermoeidheid en klachten aan handen en voeten. In dit artikel brengen we op Wereldkankerdag de waardevolle ondersteuning die netwerken zoals ISOZzon kunnen bieden om Karins last te verlichten en haar herstel te bevorderen onder de aandacht.

Lees meer >
Funqtio wandelt mee met de Venloop

Start het jaar vitaal met Funqtio’s Venloop 2024-wandeltocht!

12 januari 2024

Zet je goede voornemens om vitaler te worden door en start het jaar 2024 op een gezonde en gezellige manier! Funqtio nodigt jou uit om deel te nemen aan onze wandeltocht tijdens de Venloop op zaterdag 23 maart. Samen streven we naar een vitaal en actief begin van het nieuwe jaar.

Lees meer >