Wereldkankerdag

Wereldkankerdag 4 februari

Ik ben Marga, nu 65 jaar. Mijn vaste oncologiefysiotherapeut Tanja heeft me gevraagd iets te schrijven voor Wereldkankerdag op 4 februari.

Tja…. Ik hoor inderdaad tot die “groep”… ik moet er nog steeds aan wennen! Mijn verhaal in een notendop. Eind 2018 ben ik, na ruim een half jaar hevige en onverklaarbare pijn in mijn bovenrug, in het ziekenhuis terecht gekomen met uitvalsverschijnselen. De neuroloog zag dat er van alles mis was in mijn rug, woorden als tumoren, ingestorte wervels en grote kans op een dwarslaesie vlogen me om de oren. Ik moest onmiddellijk in Maastricht worden geopereerd en vanaf dat moment doodstil blijven liggen….bam!

 

Zo geschiedde. Een lange operatie waar het nodige ijzerwerk werd aangebracht nam de directe dreiging van een dwarslaesie weg. Pas na een week werd duidelijk wat de oorzaak was: multiple myeloom, ook wel bekend als Kahler. Een kanker van plasmacellen, relatief zeldzaam en ongeneeslijk …. bam!

 

Het goede nieuws was dat er veel nieuwe ontwikkelingen zijn en de gemiddelde levensduur steeds langer wordt. Een lange ziekenhuisperiode volgde door ontstekingen en daardoor nieuwe operaties. Pas na ruim 2 maanden kon er gestart worden met een periode van chemo’s, gevolgd door een stamceltransplantatie. En daarna ging het langzaam beter, van moeizaam lopen achter een rollator via een stok tot “los” lopen.

 

Conditie werd langzaam opgebouwd, vooral door de goede begeleiding van de oncologiefysiotherapeuten van Funqtio. Ik heb er een paar “versleten” maar noem toch Loes en nu al een hele poos Tanja als mijn steunpilaren. Al 4 jaar 2x per week werken aan conditie, spierkracht, balans (en daarnaast de persoonlijke aandacht en steun), zelfs tijdens de coronaperiode via videobellen …. steeds weer kijken wat goed is op dat moment. Want het varieert allemaal nogal bij mij in energie en pijn etc.

 

Ja, ik ben van ver gekomen (en hoop nog lang op dit niveau te kunnen blijven of te kunnen verbeteren), mede dankzij deze 2 sessies per week bij Funqtio!

Meer informatie over fysiotherapeutische zorg voor oncologie cliënten?"

Oncologische revalidatie

Digital Nomads bij Funqtio

29 februari 2024

Wij zijn Donja & Jeroen, musculoskeletaal manueeltherapeuten bij Funqtio B.V. en momenteel werkzaam als “digital nomads” in Midden- en Zuid-Amerika! Wij schrijven deze blog om jullie een kijkje te geven in ons (werk)leven voor 2024, terwijl we jullie graag iets vertellen over onze ervaringen tijdens de reis!

Lees meer >
funqtio-bundelt-krachten-meijel-beringe-samenwerking

Funqtio Meijel op weg naar nieuwe locatie

22 februari 2024

Funqtio Meijel is op zoek naar een nieuw pand in de kern van Meijel. Het huidige pand van de Pastoor Frischestraat 23, waar voorheen Fysio Centrum Meijel was, staat te koop. We benadrukken echter dat we niet uit Meijel gaan vertrekken, maar juist willen groeien en innoveren in de regio.

Lees meer >

Vacature Klinisch Psycholoog

20 februari 2024

Ben jij geïnteresseerd in het snijvlak van de geneeskunde en de psychologie? Wil jij worden of ben jij een expert op het gebied van psychologische zorg bij chronische pijn en vermoeidheidsklachten bij volwassenen? Solliciteer dan als klinisch psycholoog bij Revalis.

 

Lees meer >
Vacature psycholoog Funqtio Venlo-Steyl

Vacature GZ-psycholoog

7 februari 2024

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Word onze nieuwe GZ-psycholoog!
 
Funqtio is de meest complete fysiotherapiepraktijk van Venlo e.o. met 5 toplocaties en meer dan 35 specialisten. Onze specialisten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Iedere specialist kan werken met moderne apparatuur om de cliënten optimaal van dienst te kunnen zijn. Onze specialisten moeten kunnen werken volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten waarbij naar de totale cliënt gekeken wordt.

Lees meer >
Logo van ISOZzon

Wereldkankerdag: aandacht voor de impact van kanker

2 februari 2024

Op Wereldkankerdag delen we het aangrijpende verhaal van Karin de Graaf. Na chemotherapie, een operatie en bestralingen worstelt ze nu met oedeem, vermoeidheid en klachten aan handen en voeten. In dit artikel brengen we op Wereldkankerdag de waardevolle ondersteuning die netwerken zoals ISOZzon kunnen bieden om Karins last te verlichten en haar herstel te bevorderen onder de aandacht.

Lees meer >
Funqtio wandelt mee met de Venloop

Start het jaar vitaal met Funqtio’s Venloop 2024-wandeltocht!

12 januari 2024

Zet je goede voornemens om vitaler te worden door en start het jaar 2024 op een gezonde en gezellige manier! Funqtio nodigt jou uit om deel te nemen aan onze wandeltocht tijdens de Venloop op zaterdag 23 maart. Samen streven we naar een vitaal en actief begin van het nieuwe jaar.

Lees meer >