YVLO-ZwangerFit® AQUA

YVLO-ZwangerFit® AQUA is een cursus voor zwangere vrouwen, die graag actief willen blijven in de zwangerschap.

YVLO-ZwangerFit® AQUA bestaat uit training om de spierkracht en de conditie op peil te houden. De oefeningen die gedaan worden zorgen er tegelijkertijd voor dat eventuele zwangerschapsproblemen voorkomen worden. Tevens zorgt het zwemmen ervoor dat u in het water rustig uw oefeningen kunt doen zonder dat u eventuele pijnklachten ervaart. Door de specifieke deskundigheid en de signaleerfunctie van onze YVLO-ZwangerFit® AQUA docent en tevens geregistreerd bekkenfysiotherapeute Dorothé Heuts kan de zwangere vrouw zo optimaal mogelijk begeleid worden.

U kunt deelnemen vanaf de 16e week van de zwangerschap tot aan de bevalling. Vroege deelname zorgt ervoor dat de fitheid en spierkracht van alle spieren langer behouden blijft en er al relatief vroeg in de zwangerschap preventief getraind kan worden.

De lessen  bestaan uit conditie, krachttraining en ontspanningsoefeningen. De lessen vinden elke woensdag plaats van 18.00-19.00 uur in het zwembad van Steyl. De lessen duren 45 minuten en daarna heeft u nog 15 minuten de mogelijkheid om vrij te zwemmen.

Kosten:

5 rittenkaart: €50,00 (U dient een 5 rittenkaart binnen 6 weken op te maken).

10 rittenkaart: €100,00 (U dient een 10 rittenkaart binnen 12 weken op te maken).

Een extra losse les na een rittenkaart kost €10,00.