fbpx

Manuele therapie

 

De manueel therapeut houdt zich bezig met het onderzoek en de behandeling van cliënten met klachten van het bewegingsapparaat.

Manuele therapie in Venlo en Steyl

Manuele therapie wordt toegepast bij functiestoornissen en bewegingsbeperkingen van de gewrichten, spieren en/of zenuwen. Bewegingsbeperkingen gaan vaak samen met zowel pijn als met het slechter kunnen bewegen van die gewrichten. Dit heeft vaak weer invloed op de houding. Het doel van manuele therapie is aan de ene kant het beter laten bewegen van de gewrichten en aan de andere kant de houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruiken we bij Funqtio in Venlo en Steyl een aantal specifieke technieken die op de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Klachten die we behandelen

Voorbeelden van klachten die onze manuele therapeuten zowel in Venlo als Steyl behandelen:

  • hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
  • nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen;
  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen;
  • hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn;
  • duizeligheid;

Voor vragen over manuele therapie of een behandeling kun je terecht bij onze manueel therapeuten: Maddy Lutgens, Rob Peters of Melvin Pitz.