Fysiotherapie in Venlo

Last van je voet? Pijn aan je rug? Een gescheurde enkelband? In het dagelijks leven maken we een veelvoud aan bewegingen die allemaal anders zijn. Daardoor kunnen er beschadigingen ontstaan. Die heb je het liefst zo snel mogelijk verholpen. Fysiotherapie helpt daarbij. Funqtio Venlo (Veestraat 5B, 5914 RJ Venlo) staat voor jou klaar, op weg naar jouw herstel.

Vanaf de oprichting in 2012 noteert Funqtio al meer dan 50.000 succesvolle behandelingen. Met een 8.8 als gemiddeld beoordelingscijfer is Funqtio als fysiotherapie Venlo een toonaangevend A-label.

Bij Funqtio kan iedereen terecht

Iedereen, jong en oud, kan bij Funqtio terecht voor fysiotherapie in Venlo, Tegelen en Helden. Mensen met chronische klachten, een doorverwijzing vanuit de zorgverzekeraar of huisarts, hulpbehoefte na een operatie (revalidatie), sporters of werknemers van bedrijven. Voor deze laatstgenoemde doelgroep ga je naar onze website voor ondernemingen. De instanties waarmee wij samenwerken voorzien wij altijd van relevante, wetenschappelijke informatie en vakinhoudelijke ontwikkelingen. 

Snelle service en behandeling

Om de beste service binnen onze dienstverleningen te garanderen is het belangrijk dat cliënten snel terecht kunnen bij onze vestigingen in de regio Venlo. Enthousiasme en gastvrijheid zorgen ervoor dat iedereen zich snel thuis voelt bij Funqtio. Dat bevordert een voorspoedige behandeling. Verder hechten wij veel waarde aan een hoog hygiënegehalte. 

66
Voorste kruisbanden gerevalideerd
10.477
Patiënten behandeld
1952
Schouderklachten behandeld
3070
Lage rugklachten behandeld
176
Cliënten met COPD behandeld
86 / 104
Nieuwe heupen en knieën gerevalideerd

Samen een plan van aanpak opstellen

Wij vinden het ontzettend belangrijk om samen met onze cliënten een plan van aanpak op te stellen. Een plan waar iedereen achter staat zodat we samen de doelen ook kunnen behalen. Onze aanpak is als volgt:

1. Intakegesprek
2. Vragenlijst
3. Lichamelijk onderzoek
4. Samen plan opstellen gegevens en resultaten

Hooggekwalificeerde specialisten bij onze fysio in Venlo

Funqtio levert kwaliteit met hoogopgeleide specialisten binnen de verschillende segmenten van fysiotherapie. Alle benodigde professionals zijn aanwezig op onze locatie in Venlo. Funqtio werkt resultaatgericht, biedt garantie op fysieke verbetering en stemt een maximale behandelperiode af. Onze cliënten krijgen Fysiotherapie Plus aangeboden van onze fysiotherapeuten, hetgeen inhoudt dat ze de beste zorg op maat krijgen van vakmensen die volgens de laatste academische inzichten gekwalificeerd zijn en (be)handelingen uitvoeren. 

Een aantal van onze fysiotherapeuten in Venlo

undefined

Arne van Hofwegen

Fysiotherapeut

Specialisme: hart-, vaat- en longklachten en corona revalidatie. Lid van het Chronisch ZorgNet

undefined

Jordy Vallen

Geriatrisch fysiotherapeut

Specialisme: valpreventie, lid van het Geriatrienetwerk en ParkinsonNet

undefined

Melvin Pitz

Manueel therapeut

Specialisme: MCKenzie therapie en nek- en hoofdpijnklachten. Lid van rugnetwerk ZON

Bekijk hier al onze fysiotherapeuten en specialisten.

Beste faciliteiten in de regio

Funqtio maakt gebruik van de allerbeste faciliteiten waardoor we onze kennis en kunde voor honderd procent kunnen garanderen. Meten is weten. Effectiviteit, ontwikkeling en innovatie zijn belangrijke pijlers binnen onze manier van behandelen.

Behandelmethodes van Funqtio

Naast kwaliteit staat Funqtio ook voor kwantiteit. Binnen Funqtio hebben wij de kennis en kunde van meer dan twintig verschillende specialisaties waardoor je altijd met jouw specifieke klacht bij ons terecht kunt. Denk hierbij aan bekkenfysiotherapie, OCA revalidatie en longrevalidatie.

Heb je bijv. last van je nek of rug of andere delen van de bewegings- of steunpunten die je lichaam rijk zijn, maar heb je geen idee waar de klachten vandaan komen? We gaan samen op zoek naar een oplossing voor je probleem en helpen je er snel weer bovenop.

Fysiotherapie en revalidatie voor sporters 

Onze sportfysiotherapeuten zorgen ervoor dat sporters weer onbekommerd en zonder pijn hun passie kunnen beoefenen. De fysiotherapeuten in Venlo behandelen zowel recreatieve als prestatieve sporters. Funqtio beschikt over de beste indoor- en outdoorfaciliteiten van de regio Venlo om de sporters optimaal te behandelen en begeleiden. Sportspecifieke training is ontzettend belangrijk bij (langdurige) revalidatietrajecten. Dat maakt Funqtio mogelijk. Funqtio is nauw betrokken bij verschillende sportclubs in de regio Venlo. We hebben zeer korte lijnen met diverse voetbal-, hockey- en handbalverenigingen.

Manuele Therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Deze wordt toegepast om functiestoornissen en bewegingsbeperkingen van de gewrichten, spieren en zenuwen te verminderen of zelfs te laten verdwijnen. Bewegingsbeperkingen komen tot stand door slijtage en stijve gewrichten waardoor er ook pijn ontstaat. Dit heeft doorgaans invloed op de houding. Het doel van manuele therapie is het bevorderen van het bewegen van de gewrichten en de lichaamshouding te verbeteren.

Onze vestigingen in Venlo en Tegelen hebben speciale technieken waardoor er snel effecten van verbetering merkbaar zijn: soepeler bewegen en een afname van de pijn.

We helpen je weer vooruit

Eén of meer van onze 40 specialisten gaan jou beter en fit(ter) maken. Dat is de eerste stap. Bij Funqtio denken wij echter altijd verder. De volgende stap is om beter en fit te blijven. Een belangrijk onderscheid. Om jou gezond en fit te houden reiken wij tools aan waardoor je er zelf voor kunt zorgen dat jouw lichamelijke gesteldheid optimaal blijft. Wij helpen je waar we kunnen maar je bent ook zelf verantwoordelijk. 

De totale mens

Bij Funqtio werken we vanuit het holistisch oogpunt. Dit wil zeggen: alles in jouw lichaam staat in verbinding met elkaar en daarom verdient iedere cliënt de meest uitgebreide en specifieke aandacht. Vertrouwen geven en uitleggen wat wij doen is een belangrijk onderdeel hiervan. Dat realiseren we aan de hand van het hierboven genoemde intakegesprek, de vragenlijst, het lichamelijke onderzoek en het daaropvolgende advies welke vorm van fysiotherapie het meest geschikt is voor jou.

Wij besteden veel aandacht aan jouw achtergrond om een behandeling op maat te realiseren. Op deze wijze ga je met een prettig gevoel de behandeling in en werkt jouw lichaam beter mee. Tijdens de behandeling creëren we geleidelijk aan een bewustwordingsproces waarin het belang van eigen verantwoordelijkheid duidelijk wordt gemaakt.

Wij staan voor je klaar!

We hopen dat je een duidelijk beeld hebt gekregen van onze vestiging voor fysiotherapie in Venlo. Heb je vragen, klachten of wil je meer informatie? Neem via het contactformulier of telefonisch contact met ons op. Bij Funqtio fysiotherapie Venlo staan we altijd voor je klaar.