fbpx

Last van je voet? Pijn aan je rug? Een gescheurde enkelband? In het dagelijks leven maken we een veelvoud aan bewegingen die allemaal anders zijn. Daardoor kunnen er beschadigingen ontstaan. Die heb je het liefst zo snel mogelijk verholpen. Fysiotherapie helpt daarbij. Funqtio Venlo (Veestraat 5B, 5914 RJ Venlo) staat voor jou klaar, op weg naar jouw herstel.

Vanaf de oprichting in 2012 noteert Funqtio al meer dan 50.000 succesvolle behandelingen. Met een 8.8 als gemiddeld beoordelingscijfer is Funqtio als fysiotherapie Venlo een toonaangevend A-label.

Fysiotherapie Venlo

Hooggekwalificeerde specialisten bij fysio in Venlo

Funqtio levert kwaliteit met hoogopgeleide specialisten binnen de verschillende segmenten van fysiotherapie. Alle benodigde professionals zijn aanwezig op onze locatie in Venlo. Funqtio werkt resultaatgericht, biedt garantie op fysieke verbetering en stemt een maximale behandelperiode af. Onze cliënten krijgen Fysiotherapie Plus aangeboden van onze fysiotherapeuten, hetgeen inhoudt dat ze de beste zorg op maat krijgen van vakmensen die volgens de laatste academische inzichten gekwalificeerd zijn en (be)handelingen uitvoeren. 

 

Een aantal van onze fysiotherapeuten in Venlo zijn:

Arne van Hofwegen

Arne van Hofwegen

Algemeen fysiotherapeut in Venlo

Specialisme: hart-, vaat-, en longklachten en revalidatie na corona.

Femke Ewalds

Femke Ewalds

Bekkenfysiotherapeut in Venlo

Specialisme: ZwangerFit en MamaFit.

Melvin Pitz

Melvin Pitz

Manueel therapeut in Venlo

Specialisme: McKenzie therapie, nek en hoofdpijnklachten. Melvin is lid van rugnetwerk ZON.

Beste faciliteiten in de regio Venlo

Funqtio maakt gebruik van de allerbeste faciliteiten waardoor we onze kennis en kunde voor honderd procent kunnen garanderen. Meten is weten. Effectiviteit, ontwikkeling en innovatie zijn belangrijke pijlers binnen onze manier van behandelen.

Fitnesszaal van Funqtio Venlo

Behandelmethodes van Funqtio fysio in Venlo

Naast kwaliteit staat Funqtio ook voor kwantiteit. Binnen Funqtio hebben wij de kennis en kunde binnen meer dan twintig verschillende behandelmethodes waardoor je altijd met jouw specifieke klacht bij ons terecht kunt. 

Reguliere fysiotherapie Venlo

Heb je last van je nek of rug of andere delen van de bewegings- of steunpunten die je lichaam rijk zijn, maar heb je geen idee waar de klachten vandaan komen? Dan biedt fysiotherapie uitkomst! We gaan samen op zoek naar een oplossing voor je probleem en helpen je er snel weer bovenop.

Fysiotherapie en revalidatie voor sporters 

Onze sportfysiotherapeuten zorgen ervoor dat sporters weer onbekommerd en zonder pijn hun passie kunnen beoefenen. De fysiotherapeuten in Venlo behandelen zowel recreatieve als prestatieve sporters. Funqtio beschikt over de beste indoor- en outdoorfaciliteiten van de regio Venlo om de sporters optimaal te behandelen en begeleiden. Sportspecifieke training is ontzettend belangrijk bij (langdurige) revalidatietrajecten. Dat maakt Funqtio mogelijk. Funqtio is nauw betrokken bij verschillende sportclubs in de regio Venlo. We hebben zeer korte lijnen met diverse voetbal-, hockey- en handbalverenigingen.

Sportrevalidatie bij Funqtio Venlo

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Deze wordt toegepast om functiestoornissen en bewegingsbeperkingen van de gewrichten, spieren en zenuwen te verminderen of zelfs te laten verdwijnen. Bewegingsbeperkingen komen tot stand door slijtage en stijve gewrichten waardoor er ook pijn ontstaat. Dit heeft doorgaans invloed op de houding. Het doel van manuele therapie is het bevorderen van het bewegen van de gewrichten en de lichaamshouding te verbeteren. Onze vestigingen in Venlo en Tegelen hebben speciale technieken waardoor er snel effecten van verbetering merkbaar zijn: soepeler bewegen en een afname van de pijn.

Bij Funqtio kan iedereen terecht

Iedereen, jong en oud, kan bij Funqtio terecht voor fysiotherapie in Venlo, Tegelen, Blerick en Helden. Mensen met chronische klachten, een doorverwijzing vanuit de zorgverzekeraar of huisarts, hulpbehoefte na een operatie (revalidatie), sporters of werknemers van bedrijven. Voor deze laatstgenoemde doelgroep ga je naar onze website voor ondernemingen.

De instanties waarmee wij samenwerken voorzien wij altijd van relevante, wetenschappelijke informatie en vakinhoudelijke ontwikkelingen. 

Snelle service en behandeling

Om de beste service binnen onze dienstverleningen te garanderen is het belangrijk dat cliënten snel terecht kunnen bij onze vestigingen in de regio Venlo. Enthousiasme en gastvrijheid zorgen ervoor dat iedereen zich snel thuis voelt bij Funqtio. Dat bevordert een voorspoedige behandeling. Verder hechten wij veel waarde aan een hoog hygiënegehalte. 

Samen een plan van aanpak opstellen

Wij vinden het ontzettend belangrijk om samen met onze cliënten een plan van aanpak op te stellen. Een plan waar iedereen achter staat zodat we samen de doelen ook kunnen behalen. Onze aanpak is als volgt:

  1. intakegesprek.
  2. vragenlijst
  3. lichamelijk onderzoek
  4. samen plan opstellen gegevens en resultaten

 

Manuele therapie bij Funqtio

Fysiotherapie Venlo: We helpen je weer vooruit

Eén of meer van onze 35 specialisten gaan jou beter en fit(ter) maken. Dat is de eerste stap. Bij Funqtio denken wij echter altijd verder. De volgende stap is om beter en fit te blijven. Een belangrijk onderscheid. Om jou gezond en fit te houden reiken wij tools aan waardoor je er zelf voor kunt zorgen dat jouw lichamelijke gesteldheid optimaal blijft. Wij helpen je waar we kunnen maar je bent ook zelf verantwoordelijk. 

Funqtio fysiotherapie Venlo: De totale mens

Bij Funqtio werken we vanuit het holistisch oogpunt. Dit wil zeggen: alles in jouw lichaam staat in verbinding met elkaar en daarom verdient iedere cliënt de meest uitgebreide en specifieke aandacht. Vertrouwen geven en uitleggen wat wij doen is een belangrijk onderdeel hiervan. Dat realiseren we aan de hand van het hierboven genoemde intakegesprek, de vragenlijst, het lichamelijke onderzoek en het daaropvolgende advies welke vorm van fysiotherapie het meest geschikt is voor jou. Wij besteden veel aandacht aan jouw achtergrond om een behandeling op maat te realiseren. Op deze wijze ga je met een prettig gevoel de behandeling in en werkt jouw lichaam beter mee. Tijdens de behandeling creëren we geleidelijk aan een bewustwordingsproces waarin het belang van eigen verantwoordelijkheid duidelijk wordt gemaakt.

Wij helpen je weer op de been

We hopen dat je een duidelijk beeld hebt gekregen van onze vestiging voor fysiotherapie in Venlo. Heb je vragen, klachten of wil je meer informatie? Neem via het contactformulier of telefonisch contact met ons op. Bij Funqtio fysiotherapie Venlo staan we altijd voor je klaar.

14 + 4 =