Fysiotherapeut in Tegelen

We zijn het liefst de hele dag bezig. Na het werk gaan we graag sporten of we besteden onze vrije tijd aan kinderen, familie of vrienden. Maar vroeg of laat kunnen er wel eens klachten ontstaan die het ons allemaal moelijker maken dan nodig is.

Lichamelijke klachten wil je dus het liefst zo snel mogelijk oplossen. Daar helpt Funqtio je graag bij in onze fysiotherapie in Tegelen! Onze fysiotherapeuten helpen de inwoners van Tegelen en omstreken bij het oplossen van vervelende klachten. We beschikken over uiteenlopende specialisaties, waaronder sportrevalidatie, manuele therapie en bekkenfysiotherapie.
 
Alle benodigde specialisten zijn aanwezig op onze locatie: Triangelstraat 1F, 5935 AG Steyl.

Onze aanpak

Wij gaan graag simpel maar effectief te werk. Daarom doorlopen we bij het bepalen van een klacht altijd de volgende stappen:

1. Intake
2. Stellen van vragen
3. Onderzoeken van klachten
4. Diagnose met een helder doel

Nadat een van onze 40 specialisten de diagnose en een helder doel heeft vastgesteld, doorlopen wij samen met jou het behandelplan. Uiteraard hopen we dat je na de behandeltrajecten weer zelf als vanouds aan de slag kunt en dat de klachten niet terugkomen. Ook daar adviseren we in. Funqtio stelt voor jou een plan op om de behaalde resultaten te behouden.

Een breed scala aan behandelingen

Funqtio levert kwaliteit met uitstekend opgeleide specialisten binnen de verschillende gebieden van de fysiotherapie. In totaal zijn er een veelvoud aan behandelingen waar je bij onze fysiotherapeuten in Tegelen voor terechtkunt. Een aantal veelvoorkomende klachten die wij behandelen worden hier benoemd.

66
Voorste kruisbanden gerevalideerd
10.477
Patiënten behandeld
1952
Schouderklachten behandeld
3070
Lage rugklachten behandeld
176
Cliënten met COPD behandeld
86 / 104
Nieuwe heupen en knieën gerevalideerd

Kortdurende klachten

Klachten aan onder andere de nek, rug, knie of schouders die veel van ons wel eens krijgen. Vaak weten we niet waar deze kwaaltjes vandaan komen, al kunnen ze flink vervelend zijn. In de meeste gevallen vinden wij de oorzaak van de klacht via de eerder beschreven stappen. Maak een afspraak zodat we samen een oplossing vinden.

Sportrevalidatie

Funqtio beschikt over de beste binnen- en buitenfaciliteiten in de omgeving Venlo om sporters optimaal te kunnen behandelen en begeleiden. Onze sportfysiotherapeuten gaan graag een stap verder dan de reguliere fysio, zodat er weer op ieders niveau gesport kan worden zonder pijn of klachten.

Sportspecifiek trainen is van groot belang voor (langdurige) revalidatie. Dat is precies wat Funqtio mogelijk maakt. Zowel recreatieve sporters als topsporters zijn bij ons aan het juiste adres. Als fysiotherapeut in Tegelen zijn we verbonden aan meerdere sportverenigingen in de regio, bestaande uit voetbal-, hockey- en handbalclubs. Heb jij klachten tijdens het sporten? Neem dan contact met ons op!

Manuele Therapie Tegelen

Waar kortdurende klachten vaak van tijdelijke aard zijn (en daarmee ook vrij onschuldig), wordt manuele therapie gebruikt voor het oplossen van meer drastische klachten aan het bewegingsapparaat. Denk hierbij aan functiestoornissen en bewegingsbeperkingen aan gewrichten, spieren en/of zenuwen. Deze hebben ten slotte een negatief gevolg op de houding van de meeste mensen.
 
Bij onze fysio in Tegelen gebruiken we specifieke technieken voor de gewrichten. Deze zorgen op de korte termijn voor een verbeterde bewegingsvrijheid en afname in pijn. Klachten die we zoal behandelen met manuele therapie zijn:

• hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
• nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen;
• lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen;
• hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn;
• duizeligheid;

Ervaar jij een van bovenstaande klachten? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder.

Fitnessruimte bij de fysio in Tegelen

Naast de behandelkamer wordt ook de fitnesszaal gebruikt om klachten te verhelpen bij cliënten. In de fitnesszaal staan verschillende apparaten om armen, rug, borst, buik en benen te trainen. Daarnaast is er voldoende ruimte om op lichaamsgewicht oefeningen uit te voeren voor de verschillende spiergroepen. De fitnesszaal is overigens ook toegankelijk voor degene die alleen willen fitnessen, zonder dat er klachten zijn of hulp van een fysio nodig is.

Reviews

Revalidatie na dubbele bekkenbreuk
Revalidatie Funqtio
Corona herstel

Revalidatie na COVID-19

Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en voel ik me zeker voor 90% weer de “oude”. In de thuissituatie ervaar ik geen beperkingen meer, mede dankzij de goede zorgen en begeleiding bij Funqtio. Ik kan weer heerlijk genieten van een wandeling of fietstochtje. Ik kan iedereen die beperkingen ervaart na het corona virus aanraden om met fysiotherapie aan de slag te gaan!

Revalidatie kruisband en meniscus

Iedereen is geïnteresseerd in jou als mens achter de blessure en verschillende therapeuten komen regelmatig een praatje maken. Verder vind ik ook dat Funqtio echt naar het totaalplaatje kijkt van een revalidatie. Er wordt niet alleen gefocust op het fysieke deel van de revalidatie, maar ook zeker op het mentale deel en alles wat er daarnaast nog bij komt kijken

Revalidatie na dubbele bekkenbreuk

Ik weer precies hetzelfde kan als voor het ongeluk. Ik nog dankbaarder ben voor elke dag dat ik mag opstaan. Ik iedereen wil zeggen geef niet op. Ik Sven en Rik enorm wil bedanken. Ik Funqtio wil bedanken. Ik de leuke sfeer ga missen maar ook blij ben dat ik klaar ben.

Vestigingsmanager van de fysiotherapie in Tegelen

Sportfanaat Sven Huijs is als 36 jarige naast fysiotherapeut ook de vestigingsmanager van de fysiotherapie in Tegelen (Steyl). Naast het verhelpen van diverse klachten bij patiënten als sportfysiotherapeut, is Sven ook het aanspreekpunt van de praktijk. Verder stuurt Sven o.a. de specialisten aan bij de fysio in Tegelen en onderhoudt hij het contact met diverse sportverenigingen zoals Sportclub Irene en Venlosche Boys.

Wij helpen je weer op de been!

We hopen dat je een duidelijk beeld hebt gekregen van onze fysiotherapie in Tegelen. Mochten er vragen zijn, heb je klachten of wil je meer informatie over onze behandelingen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze specialisten en fysiotherapeuten in Tegelen staan in ieder geval voor je klaar, zodat je snel weer op de been bent!

undefined

Sven Huijs

Sportfysiotherapeut / Praktijkmanager Steyl

Specialisme: McKenzie therapie, knieklachten, echografie en shockwave. Lid van knienetwerk Noord-Limburg

undefined

Casper Vermeulen

Sportfysiotherapeut

Specialisme: knieklachten

undefined

Nicole Boots

Fysiotherapeute

Specialisme: Echografie, Blood Flow Restriction Training, shockwave en EPTE-therapie