fbpx

We zijn het liefst de hele dag bezig. Na het werk gaan we graag sporten of we besteden onze vrije tijd aan kinderen, familie of vrienden. Maar vroeg of laat kunnen er wel eens klachten ontstaan die het ons allemaal moelijker maken dan nodig is. Lichamelijke klachten wil je dus het liefst zo snel mogelijk oplossen. Daar helpt Funqtio je graag bij in onze fysiotherapie in Tegelen!

Bij onze fysiotherapie (Triangelstraat 1F, 5935 AG Steyl) helpen wij inwoners van Tegelen en omstreken bij het oplossen van vervelende klachten. Naast fysiotherapie kun je bij ons ook terecht voor sportrevalidatie en manuele therapie.  

Vestiging fysiotherapeut in Tegelen

Onze vestiging in Tegelen, op Triangelstraat 1F, 5935 AG Steyl

Aanpak

Wij gaan graag simpel maar effectief te werk. Daarom doorlopen we bij het bepalen van een klacht altijd de volgende stappen:

  1. Intake
  2. Stellen van vragen
  3. Onderzoeken van klachten
  4. Diagnose met een helder doel

Nadat een van onze 35 specialisten de diagnose en een helder doel heeft vastgesteld, doorlopen wij samen met jou het behandelplan. Uiteraard hopen we dat je na de behandeltrajecten weer zelf aan de slag kunt zoals vanouds en dat de klachten ook niet terugkomen. Ook daar adviseren we in. Funqtio stelt een plan voor je op hoe jij zelf het bereikte resultaat kunt behouden.

Behandelingen

In totaal zijn er een veelvoud aan behandelingen waar je bij onze fysiotherapie in Tegelen voor terechtkunt. Een aantal veelvoorkomende klachten die wij behandelen, zullen hieronder aan bod komen.

Kortdurende klachten

Klachten aan onder andere de nek, rug, knie of schouders die veel van ons wel eens krijgen. Vaak weten we niet waar deze kwaaltjes vandaan komen, al kunnen ze flink vervelend zijn. In de meeste gevallen vinden wij de oorzaak van de klacht via de eerder beschreven stappen. Maak een afspraak zodat we samen een oplossing vinden.

Sportrevalidatie

Funqtio fysiotherapie Tegelen

Onze sportfysiotherapeuten gaan graag een stap verder dan de reguliere fysio. In plaats van ervoor zorgen dat de gewone dagelijkse handelingen weer verricht kunnen worden, zorgen onze sportfysio’s ervoor dat er weer op ieders niveau gesport kan worden zonder pijn of klachten. Zowel recreatieve sporters als topsporters zijn bij ons aan het juiste adres. Als fysiotherapeut in Tegelen zijn we verbonden aan meerdere sportverenigingen in de regio, bestaande uit voetbal- hockey- en handbalclubs. Heb jij klachten tijdens het sporten? Neem dan contact met ons op!

Manuele Therapie

Manuele therapie bij Funqtio

Waar kortdurende klachten vaak van tijdelijke aard zijn (en daarmee ook vrij onschuldig), wordt manuele therapie gebruikt voor het oplossen van meer drastische klachten aan het bewegingsapparaat. Denk hierbij aan functiestoornissen en bewegingsbeperkingen aan gewrichten, spieren en/of zenuwen. Deze hebben ten slotte een negatief gevolg aan de houding van de meeste mensen.

Bij onze fysio in Tegelen en Venlo gebruiken we specifieke technieken voor de gewrichten. Deze zorgen op de korte termijn voor een verbeterde bewegingsvrijheid en afname in pijn.  Klachten die we zoal behandelen zijn:

  • hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
  • nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen;
  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen;
  • hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn;
  • duizeligheid;

Ervaar jij een van bovenstaande klachten? Aarzel niet op contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder.

Fitnessruimte bij de fysio in Tegelen

Naast de behandelkamer wordt ook de fitnesszaal gebruikt om klachten te verhelpen bij cliënten. In de fitnesszaal staan verschillende apparaten om armen, rug, borst, buik en benen te trainen. Daarnaast is er voldoende ruimte om op lichaamsgewicht oefeningen uit te voeren voor de verschillende spiergroepen. De fitnesszaal is overigens ook toegankelijk voor degene die alleen willen fitnessen, zonder dat er klachten zijn of hulp van een fysio nodig is.

Beoordeelt met een 8,8

Ruim 423 cliënten

Vestigingsmanager van de fysiotherapie in Tegelen

Vestigingsmanager van Funqtio in Tegelen

Sportfanaat Sven Huijs is als 32 jarige naast fysiotherapeut ook de vestigingsmanager van de fysiotherapie in Tegelen (Steyl). Naast het verhelpen van diverse klachten bij patiënten als sportfysiotherapeut, is Sven ook het aanspreekpunt van de praktijk. Verder stuurt Sven o.a. de specialisten aan bij de fysio in Tegelen en voert hij het contact met diverse sportverenigingen zoals Sportclub Irene en Venlosche Boys

Een aantal van de andere specialisten zijn:

Diana Stender

Diana Stender

fysiotherapeut

Hinriëtte Kanning

Hinriëtte Kanning

geriatrie fysiotherapeute

Rik Strijbos

Rik Strijbos

neurologisch specialist i.o.

Wij helpen je weer op de been!

We hopen dat je een duidelijk beeld hebt gekregen van onze fysiotherapie in Tegelen. Mochten er vragen zijn, heb je klachten of wil je meer informatie over onze behandelingen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Funqtio staat in ieder geval voor je klaar, zodat je snel weer op de been bent!

5 + 13 =