ROPA-run 2022 | Running4live Venlo

Funqtio Team Roparun Landgraaf

“Op 4, 5 en 6 juni vindt dit jaar weer de ROPA-run plaats. De ROPA-run is in onze provincie nauwelijks bekend, behalve bij deelnemers of bekenden daarvan. Ook  zullen de doelen die geld krijgen ervan gehoord hebben, maar verder weet bijna niemand wat het is.  Vandaar dit berichtje om wat meer bekendheid te genereren.” Aldus John van Bussel

De ROPA-run is een estafetteloop over ruim 500 km met als doel op een sportieve manier geld in te zamelen voor de zorg voor kankerpatiënten. Het  wordt ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt ook uit het motto: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.  Ik moet zeggen; deelnemen aan de tocht zelf is ook een avontuur voor het leven, dat vergeet je nooit meer.

 

De oorspronkelijke route startte in Parijs en gaat dan via België naar Rotterdam.  Daar is nog een route vanuit Bremen bij gekomen wegens het grote succes. Veel provincies worden aangedaan in Nederland behalve Limburg. Door  corona is nu beslist om de route  volledig in Nederland te laten lopen. Vorig jaar was de ROPA-run verplaatst naar oktober met een ingekorte versie door Limburg en Brabant. Helaas was er door corona nauwelijks ruchtbaarheid aangegeven en zal bijna niemand dit hebben opgemerkt.

 

Dit jaar is de start in Enschede en loopt via 2 routes naar Rotterdam. Het team van Venlorunning4live, waarvan ik ook deel uit maak, zal via de zuidelijke route gaan lopen. Vorig jaar kwamen we ook door Venlo, dit jaar schampen we onze gemeente  en gaan via de regio  Venray weer richting het Brabantse land en dan het laatste stukje van de oorspronkelijke route richting Rotterdam.

 

Het is niet zomaar iets om aan te beginnen. Er zijn veel mensen en veel voorbereiding nodig. Een team bestaat uit 2 groepen van 4 lopers die elkaar afwisselen om de 4 uur. Per groep gaan er 2 fietsers mee die de lopers begeleiden. Daarbij is er nog een busje met chauffeur en navigator wat gebruikt wordt om de lopers telkens te laten wisselen. Dit gaat 24 uur per dag door, dus rustpauzes zijn er nagenoeg niet. Die zijn op het basiskamp.

 

Om deze 2 groepen goed te kunnen laten functioneren is er ook nog een groep die de catering en het basiskamp verzorgt waar de lopers kunnen rusten, eten en zich kunnen laten verzorgen. Dit basiskamp verplaatst zich ook meerdere malen en moet telkens worden opgebouwd en afgebroken.  Kortom een heel team van ongeveer 25 personen die elkaar door dik en dun steunen om dit goed te kunnen volbrengen.

 

Doel van deze tocht is het ophalen van geld voor palliatieve zorg bij kankerpatiënten. Dit is dus om de laatste fase van het leven van kankerpatiënten toch nog een beetje draaglijk te maken. Zeker in deze tijd is het belangrijk om deze groep mensen niet in de kou te laten staan. Binnen onze groep heeft nagenoeg iedereen dit van dichtbij meegemaakt en daarom willen we hier ons steentje aan bij dragen. Als je over de finish komt in Rotterdam en je krijgt een briefje met:  Mijn pappa heeft een hersentumor. Dankzij jouw inspanning bij de Roparun kan hij toch nog een beetje genieten van het leven.  Lot 6 jaar   dan lopen de rillingen over je rug en weet je waarvoor je het gedaan hebt.

 

Doel van deze tocht is dus om geld in te zamelen voor de palliatieve zorg bij kankerpatiënten. Door het jaar heen hebben we allerlei activiteiten waarmee we geld proberen te verdienen. Mochten jullie dit doel willen steunen dan kan dat via deze link: https://roparun.nl/nl/teams/alle-teams/#/teams/361

 

Je kunt dan of het hele team of een bepaald teamlid steunen. Alvast hartelijk dank. Het zou mooi zijn als we een aardig bedrag bij elkaar kunnen lopen met jullie steun.

 

We zijn onderweg te volgen met de livetracker: https://www.teamrunningforlive.nl/live/

John van Bussel

 

"

Wereld Alzheimer Dag

21 september 2023

Fysiotherapie kan een waardevolle rol spelen bij de zorg voor mensen met Alzheimer of andere vormen van dementie. Alzheimer is een progressieve neurodegeneratieve aandoening die geheugenverlies, cognitieve achteruitgang en verminderde motorische functies veroorzaakt.

Lees meer >

Dag van de Diëtist!

19 september 2023

Voeding is een essentieel onderdeel van fit worden en blijven, en verdient meer aandacht (vinden wij). Als diëtisten bieden wij hulp bij het veranderen van het eetpatroon om bijvoorbeeld bloedwaardes te verbeteren, maag-en darmklachten te verminderen, gewicht te verbeteren (afvallen of juist aankomen), ondersteuning bij ziekte of bijvoorbeeld om het eetpatroon af te stemmen op het ouder worden. Een goede samenwerking tussen de fysiotherapeut en de diëtist is hierbij erg belangrijk.

Lees meer >
Funqtio Venloop

Nationale Vitaliteitsweek 2023

18 september 2023

Stel je voor: vitaliteit is als een kop koffie die de hele dag door energie geeft. Het is een onuitputtelijke batterij die je dagelijkse taken moeiteloos laat verlopen. Die maandagochtend, voorheen een gevecht met de snooze-knop, verandert in een energieke start. Je springt enthousiast uit bed, klaar om de dag met hernieuwde energie te omarmen.

Lees meer >
Wereld Fysiotherapie Dag

Wereld Fysiotherapie Dag

8 september 2023

Vandaag is het Wereld Fysiotherapie Dag! We staan stil bij het belang van fysiotherapie binnen de zorg. Fysiotherapeuten leveren elke dag kwaliteit. Ze maken daarmee het verschil in de levens van mensen door ze in beweging en zelfstandig te houden. Door op deze dag aandacht te vragen voor onze collega’s en hun belangrijke bijdrage in de zorg, geven we de waardering en erkenning die ze elke dag verdienen!

Lees meer >

Steun de Collecteweek van KWF en ontdek hoe Funqtio helpt bij oncologische revalidatie!

4 september 2023

Tijdens de Collecteweek van KWF willen we samen een vuist maken tegen kanker. Maar laten we niet vergeten dat de strijd tegen kanker niet stopt na de diagnose. Daarom willen we graag de aandacht vestigen op de waardevolle diensten die Funqtio biedt voor mensen die de diagnose kanker hebben gekregen.

Lees meer >

Vacature Fysiotherapeut OCA m/v

14 juli 2023

OCA is een instelling voor medisch specialistische zorg en is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met chronische pijn en vermoeidheid. De multidisciplinaire programma’s van OCA bestaan onder andere uit fysieke activering, (psycho-)educatie en cognitieve gedragstherapie/ACT.

Revalidatieartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en psychologen werken samen en richten zich op verschillende bio-psycho-sociale factoren die relevant zijn bij de klachten en de instandhouding daarvan. Naast revalidatieprogramma’s biedt OCA ook trajecten aan voor werkhervatting en re-integratie.

Lees meer >