ROPA-run 2022 | Running4live Venlo

Funqtio Team Roparun Landgraaf

“Op 4, 5 en 6 juni vindt dit jaar weer de ROPA-run plaats. De ROPA-run is in onze provincie nauwelijks bekend, behalve bij deelnemers of bekenden daarvan. Ook  zullen de doelen die geld krijgen ervan gehoord hebben, maar verder weet bijna niemand wat het is.  Vandaar dit berichtje om wat meer bekendheid te genereren.” Aldus John van Bussel

De ROPA-run is een estafetteloop over ruim 500 km met als doel op een sportieve manier geld in te zamelen voor de zorg voor kankerpatiënten. Het  wordt ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt ook uit het motto: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.  Ik moet zeggen; deelnemen aan de tocht zelf is ook een avontuur voor het leven, dat vergeet je nooit meer.

 

De oorspronkelijke route startte in Parijs en gaat dan via België naar Rotterdam.  Daar is nog een route vanuit Bremen bij gekomen wegens het grote succes. Veel provincies worden aangedaan in Nederland behalve Limburg. Door  corona is nu beslist om de route  volledig in Nederland te laten lopen. Vorig jaar was de ROPA-run verplaatst naar oktober met een ingekorte versie door Limburg en Brabant. Helaas was er door corona nauwelijks ruchtbaarheid aangegeven en zal bijna niemand dit hebben opgemerkt.

 

Dit jaar is de start in Enschede en loopt via 2 routes naar Rotterdam. Het team van Venlorunning4live, waarvan ik ook deel uit maak, zal via de zuidelijke route gaan lopen. Vorig jaar kwamen we ook door Venlo, dit jaar schampen we onze gemeente  en gaan via de regio  Venray weer richting het Brabantse land en dan het laatste stukje van de oorspronkelijke route richting Rotterdam.

 

Het is niet zomaar iets om aan te beginnen. Er zijn veel mensen en veel voorbereiding nodig. Een team bestaat uit 2 groepen van 4 lopers die elkaar afwisselen om de 4 uur. Per groep gaan er 2 fietsers mee die de lopers begeleiden. Daarbij is er nog een busje met chauffeur en navigator wat gebruikt wordt om de lopers telkens te laten wisselen. Dit gaat 24 uur per dag door, dus rustpauzes zijn er nagenoeg niet. Die zijn op het basiskamp.

 

Om deze 2 groepen goed te kunnen laten functioneren is er ook nog een groep die de catering en het basiskamp verzorgt waar de lopers kunnen rusten, eten en zich kunnen laten verzorgen. Dit basiskamp verplaatst zich ook meerdere malen en moet telkens worden opgebouwd en afgebroken.  Kortom een heel team van ongeveer 25 personen die elkaar door dik en dun steunen om dit goed te kunnen volbrengen.

 

Doel van deze tocht is het ophalen van geld voor palliatieve zorg bij kankerpatiënten. Dit is dus om de laatste fase van het leven van kankerpatiënten toch nog een beetje draaglijk te maken. Zeker in deze tijd is het belangrijk om deze groep mensen niet in de kou te laten staan. Binnen onze groep heeft nagenoeg iedereen dit van dichtbij meegemaakt en daarom willen we hier ons steentje aan bij dragen. Als je over de finish komt in Rotterdam en je krijgt een briefje met:  Mijn pappa heeft een hersentumor. Dankzij jouw inspanning bij de Roparun kan hij toch nog een beetje genieten van het leven.  Lot 6 jaar   dan lopen de rillingen over je rug en weet je waarvoor je het gedaan hebt.

 

Doel van deze tocht is dus om geld in te zamelen voor de palliatieve zorg bij kankerpatiënten. Door het jaar heen hebben we allerlei activiteiten waarmee we geld proberen te verdienen. Mochten jullie dit doel willen steunen dan kan dat via deze link: https://roparun.nl/nl/teams/alle-teams/#/teams/361

 

Je kunt dan of het hele team of een bepaald teamlid steunen. Alvast hartelijk dank. Het zou mooi zijn als we een aardig bedrag bij elkaar kunnen lopen met jullie steun.

 

We zijn onderweg te volgen met de livetracker: https://www.teamrunningforlive.nl/live/

John van Bussel

 

"

De Funqtio Academy: De kracht van samen leren!

16 maart 2024

Door de constante ontwikkelingen in de fysiotherapie is het steeds belangrijker om onze krachten te bundelen. Binnen ons vakgebied worden we voortdurend geconfronteerd met nieuwe wetenschappelijke literatuur over screening, onderzoek, behandeltechnieken en innovaties binnen de fysiotherapie die onze patiëntenzorg positief kunnen beïnvloeden. Bij Funqtio vinden we het belangrijk dat onze professionals up-to-date blijven, samenwerken, kennis delen en persoonlijk kunnen groeien zodat we uniform als bedrijf hoogwaardige zorg kunnen blijven bieden.

Lees meer >
Vacature psycholoog Funqtio Venlo-Steyl

Vacature: Basis Psycholoog

15 maart 2024

Ben jij een enthousiaste psycholoog met passie voor het behandelen van chronische pijnklachten? Bij OCA Venlo krijg je de kans om binnen een multidisciplinaire setting cliënten te begeleiden naar een gezonder en actiever bestaan. Als basis psycholoog voer je intakegesprekken, diagnostiek en individuele behandelingen uit, waarbij psycho-educatie en cognitieve gedragstherapie centraal staan. Deze uitdagende positie biedt flexibele werktijden van 24-32 uur per week.

Lees meer >

Digital Nomads bij Funqtio

5 maart 2024

Wij zijn Donja & Jeroen, musculoskeletaal manueeltherapeuten bij Funqtio B.V. en momenteel werkzaam als “digital nomads” in Midden- en Zuid-Amerika! Wij schrijven deze blog om jullie een kijkje te geven in ons (werk)leven voor 2024, terwijl we jullie graag iets vertellen over onze ervaringen tijdens de reis!

Lees meer >
Vacature psycholoog Funqtio Venlo-Steyl

Vacature GZ-psycholoog

7 februari 2024

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Word onze nieuwe GZ-psycholoog!
 
Funqtio is de meest complete fysiotherapiepraktijk van Venlo e.o. met 5 toplocaties en meer dan 35 specialisten. Onze specialisten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Iedere specialist kan werken met moderne apparatuur om de cliënten optimaal van dienst te kunnen zijn. Onze specialisten moeten kunnen werken volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten waarbij naar de totale cliënt gekeken wordt.

Lees meer >
Logo van ISOZzon

Wereldkankerdag: aandacht voor de impact van kanker

2 februari 2024

Op Wereldkankerdag delen we het aangrijpende verhaal van Karin de Graaf. Na chemotherapie, een operatie en bestralingen worstelt ze nu met oedeem, vermoeidheid en klachten aan handen en voeten. In dit artikel brengen we op Wereldkankerdag de waardevolle ondersteuning die netwerken zoals ISOZzon kunnen bieden om Karins last te verlichten en haar herstel te bevorderen onder de aandacht.

Lees meer >
Bekkenfysiotherapie in Venlo

Pijnklachten in de buik en het bekkengebied

1 februari 2024

Sommige mensen, zowel mannen als vrouwen, ervaren klachten in de onderbuik of het bekkengebied waarvoor geen duidelijke oorzaak kan worden gevonden. De klachten kunnen door een bekkenfysiotherapeut worden behandeld.

Lees meer >