fbpx
Geriatrie fysiotherapie
 

De geriatrie fysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van ouderen met meervoudige gezondheidsproblemen. Zij heeft kennis van ouderdomsziekten, de daarbij horende verschijnselen en fysiotherapeutische behandelmogelijkheden.

Voor wie is de geriatrie fysiotherapeut?

Als u klachten ervaart in uw dagelijkse leven doordat de conditie achteruit gaat, de spierkracht in het lichaam steeds verder afneemt, doordat u evenwichtsproblemen heeft of doordat u de laatste tijd vaker gevallen bent, dan kan de geriatrie fysiotherapeut u daarbij helpen. Het gaat daarbij niet alleen om ouderen met een hoge (biologische) leeftijd, maar ook om cliënten die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of osteoporose verschijnselen vertonen van ouderdom. Als u niet mobiel bent, bestaat bij Funqtio ook de mogelijkheid dat de geriatrie fysiotherapeut u aan huis behandeld.

Waaruit bestaat een behandeling bij een geriatrie fysiotherapeut?

De behandeling is volledig afhankelijk van de uitslag van het onderzoek. Bewegen en trainen heeft een positieve invloed op verouderingsprocessen. De behandeling zal daarom veelal bestaan uit oefentherapie gericht op het verbeteren of behouden van spierkracht, mobiliteit, balans en zelfstandigheid voor het uitvoeren van dagelijkse handelingen. Ook is de behandeling vaak gericht op het voorkomen van vallen en het oefenen van dagelijkse activiteiten zoals het opstaan uit de stoel.

Voor specifieke vragen over geriatrie fysiotherapie kunt u contact opnemen met onze gespecialiseerde geriatrie fysiotherapeut Janneke Engels (janneke@funqtio.nl).

Oefengroepen ouderen Steyl

Bij Funqtio Steyl bestaat er de mogelijkheid om iedere maandag (11.00-12.00 uur) of op woensdag en vrijdag (13.00-14.00 uur) samen met andere ouderen te sporten. Dit gebeurt in een oefengroep gericht op het verbeteren en behouden van mogelijkheden in het dagelijks leven. Opgeven is mogelijk voor ouderen (55+) die beperkingen hebben in het dagelijks leven t.g.v. ouderdomsverschijnselen. Voor eventuele vragen of om u op te geven kunt u bellen met 077 – 373 37 88.