Selecteer een pagina
Psychosomatische fysiotherapie

De psychosomatisch fysiotherapeut betrekt bij de behandeling naast de lichamelijke klachten ook psychologische en sociale aspecten.

Een psychosomatisch fysiotherapeut is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met klachten aan het bewegingsapparaat waarbij sprake is van bijvoorbeeld

  • chronisch pijn,
  • vermoeidheid,
  • milde angst- of depressieve stoornissen,
  • burn-out.

Bij gezondheidsklachten zonder duidelijk aanwijsbare fysieke oorzaak wordt snel gedacht aan een psychisch probleem terwijl de klachten zich duidelijk (ook) lichamelijk uiten. Mensen vinden dit verwarrend en zoeken vaak lang bij meerdere artsen naar een lichamelijke oorzaak zonder resultaat.

De geregistreerd psychosomatisch  fysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van klachten die samenhangen met al dan niet werkgerelateerde stress en klachten als pijn en vermoeidheid waarvoor geen direct lichamelijke oorzaak wordt gevonden. Regelmatig is er dan sprake van lichamelijke klachten waarbij psychische en sociale factoren een rol spelen. Vaak is er een disbalans tussen belasting en belastbaarheid; tussen spanning en ontspanning. De psychosomatisch fysiotherapeut helpt om dit evenwicht te herstellen onder andere dmv oefeningen.

Binnen Funqtio zijn Joke Born en Danella Maas gespecialiseerd in psychosomatische fysiotherapie. Herkent u zich in bovenstaande? Wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact met ze op via joke@funqtio.nl of danella@funqtio.nl !