fbpx
Psychosomatische fysiotherapie

De psychosomatisch fysiotherapeut betrekt bij de behandeling naast de lichamelijke klachten ook psychologische en sociale aspecten.

Voor wie is de psychosomatisch fysiotherapeut?
Een psychosomatisch fysiotherapeut is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met klachten aan het bewegingsapparaat waarbij sprake is van bijvoorbeeld

  • chronische pijn,
  • vermoeidheid,
  • milde angst- of depressieve stoornissen,
  • burn-out.

Bij gezondheidsklachten zonder duidelijk aanwijsbare fysieke oorzaak wordt snel gedacht aan een psychisch probleem terwijl de klachten zich duidelijk (ook) lichamelijk uiten. Mensen vinden dit verwarrend en zoeken vaak lang bij meerdere artsen naar een lichamelijke oorzaak zonder resultaat.

De geregistreerd psychosomatisch fysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van klachten die samenhangen met al dan niet werkgerelateerde stress en klachten als pijn en vermoeidheid waarvoor geen direct lichamelijke oorzaak wordt gevonden. Regelmatig is er dan sprake van lichamelijke klachten waarbij psychische en sociale factoren een rol spelen. Vaak is er een disbalans tussen belasting en belastbaarheid; tussen spanning en ontspanning. De psychosomatisch fysiotherapeut helpt om dit evenwicht te herstellen onder andere door middel van oefeningen.

Binnen Funqtio is Danella Maas gespecialiseerd in psychosomatische fysiotherapie. Herken je jezelf in bovenstaande? Wil je graag meer informatie? Neem gerust contact met haar op via danella@funqtio.nl !