fbpx

Zaterdag 15 februari om 20.00 spelen de dames van Handbal Venlo tegen medekoploper VZV. Handbal Venlo draait al het hele seizoen mee bovenin en wil dit seizoen niet alleen mee doen om de prijzen maar ook echt prijzen pakken.

Winst in deze wedstrijd zou betekenen dat Handbal Venlo zeker als eerste of tweede in de stand eindigt. Ze stromen dan in de halve finale van de play-offs. Deze thuiswedstrijd is dus ontzettend belangrijk voor de dames van trainer Robin Gielen.

Aan Angela Steenbakkers zal het niet liggen. Ze werd in het verleden al eens landskampioen met Dalfsen, speelde als international voor het Nederlands elftal en kwam voor HSG Blomberg-Lippe 2 seizoenen uit in de Bundesliga. Maar dat heeft haar honger naar prijzen niet gestild. Ze is dit jaar naar Handbal Venlo gekomen om prijzen te pakken.

 

Had je gedacht dit jaar al bovenaan te staan met Handbal Venlo?
HandbalVenlo heeft afgelopen jaar al een mooie prestatie neergezet door in de finale van de beker terecht te komen. Daarna hebben ze er ook nog versterking bij gehaald. Dit is tevens ook weer mijn eerste seizoen, in lange tijd terug, bij Venlo. Al snel bleken we een aardig sterk team op papier te hebben. Onze doelstelling is om de top 3 te halen. En met een beetje dromen Landskampioen, want ja dat is haalbaar dit seizoen! Dat het nu zo goed loopt bevestigd alleen maar de kwaliteit wat wij in het team hebben. 

Wat is het geheim van Handbal Venlo?
Het samenspel van het team in combi met sterk snel spel. Tevens hebben we een selectie met veel meiden die individueel sterk zijn. Als er iemand een mindere dag heeft kan de rest dat redelijk gemakkelijk opvangen.

Is werken als fysiotherapeute te vergelijken met topsport?
In beide beroepen wil je het best haalbare resultaat halen of het nu met het team is of samen met de cliënt. Dus op dat vlak overlapt het elkaar wel. Daarnaast ben je zowel bij het Handbal en als fysiotherapeut afhankelijk van het team. Een goede mix van ervaring individuele kwaliteit en teamspirit is heel belangrijk om goede resultaten te halen. Zo blijf je je als team ontwikkelen.

Hoe groot is de kans dat jullie een prijs pakken dit jaar?
De kans is zeker aanwezig! Maar we blijven met beide benen op de grond. Bij de beker kan 1 slechte dag al het eind van het toernooi betekenen. En in de reguliere competitie zijn er meerdere sterke teams, die wedstrijden moeten ook nog maar eens gewonnen worden. Met name VOC heeft veel ervaring in landskampioenwedstrijden en VZV heeft de afgelopen jaren hard aan de weg getimmerd.. Die zijn afgelopen week weer een ronde verder gekomen in de Europacup. Maar wij gaan uit van onze eigen kracht en zijn heel gedreven om een prijs te pakken!

We wensen Angela en het team heel veel succes komend weekend! Als fysiopartner gaan we er ook alles aan doen om de speelsters topfit te hebben voor deze topwedstrijd. Wist je dat we voor nog meerdere teams in Venlo fysiopartner zijn? Lees er hier meer over.