fbpx

Vanuit Funqtio fysiotherapie worden er wekelijks buitentrainingen gegeven op de velden van Sportclub Irene in Tegelen. Dit is vaak de laatste fase van de revalidatie na een blessure waarin de sporter centraal staat. Dit doen wij omdat wij bij Funqtio van mening zijn dat bij een sportblessure de stap vanuit het trainen in de praktijk naar het aansluiten bij het eigen team vaak als (te) groot wordt ervaren. Deze buitentraining is een belangrijk onderdeel van de revalidatie en door middel van de buitentraining willen wij jou als sporter begeleiden in het laatste stuk herstel. De stap naar de groepstraining wordt kleiner en zo kun je met meer vertrouwen bij het team aansluiten. De buitentrainingen zijn beschikbaar voor alle sporters van verschillende sportverenigingen in heel Venlo en Tegelen.

Sport-specifieke revalidatie na een blessure

Het accent bij deze revalidatietraining zal liggen op zo sport-specifiek mogelijk inzetten van de oefentherapie, wat kan variëren van loop- en sprongoefeningen, 1 tegen 1 vormen of kleine partijspellen. Naast dat het geschikt is voor sporters tijdens de revalidatie, werken wij ook met niet-geblesseerde jonge voetballers in elke leeftijdscategorie aan de voetbalmotoriek. Wanneer jonge sporters in de groei zijn kunnen hier motorische veranderingen in optreden, zo kan er sprake zijn van stabiliteitsproblematiek en/of compensatiestrategieën die hierdoor veroorzaakt worden. Door de juiste trainingsvormen en begeleiding kan dit worden tegen gegaan.

Sportblessure? Revalideren kan bij Funqtio

Als samenwerkingspartner van Sportclub Irene in Tegelen en bij de Venlosche Boys in Venlo verzorgen wij voor de selecties een blessure spreekuur. Hier kijken we naar klachten en geven we sport-specifiek advies.Heb jij nu ook last van een blessure? Of verloopt de revalidatie niet zoals verwacht? Dan kun je contact met ons opnemen over Funqtio in Tegelen en Venlo via: https://funqtio.nl/contact/