fbpx

De McKenzie Methode is gericht op het analyseren van persoonlijke bewegingspatronen. McKenzie therapie wordt ook wel ‘’Mechanical Diagnosis and Treatment’’ genoemd. Het wordt wereldwijd ingezet voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. Het is bekend geworden doordat er uitstekende resultaten bij lage rug- en nekklachten (met of zonder uitstraling in benen of armen) behaald worden. De methode kan ook goed gebruikt worden bij overige gewrichten, zoals schouder, heup en dergelijke. 

Het onderzoek

Kortom betekent dit dat een erkend McKenzie therapeut een bewegingsonderzoek doet met vraaggesprek. Typerend is dat gedurende het onderzoek heel veel herhaald moet worden in verschillende bewegingsrichtingen. Afhankelijk van de reactie op specifieke bewegingen wordt de patiënt ingedeeld in een categorie, indien er geen categorie herkend wordt zal gekeken worden naar een andere therapievorm of door- of terugverwijzing naar uw huisarts/specialist.

De behandeling

De McKenzie therapie staat volledig in het teken van ‘zelfredzaamheid’. Met enkele eenvoudige oefeningen zelf de baas zijn en controle krijgen over je eigen klachten en herstel. De therapie is toepasbaar in het dagelijks leven in tegenstelling tot ouderwetse behandelmethodes waarin de patiënt afhankelijk gemaakt wordt. Wat vaak kortdurig herstel oplevert die alleen door een therapeut uitgevoerd kan worden. McKenzie wilt dat jij zelf voortaan invloed hebt op je klachtenbeeld. Het doel is niet alleen de klachten zo snel mogelijk onder controle te hebben, of te laten verdwijnen, maar ook te zorgen dat ze in de toekomst zo min mogelijk terugkeren! 

Meer informatie of benieuwd naar de mogelijkheden voor jou?

Neem contact met ons op. Dan kijken we samen naar of Mckenzie therapie geschikt kan zijn voor jou bewegingsklachten.