fbpx

Mijn naam is Loes en na het VWO te hebben afgerond, heb ik eerst de studie Gezondheidswetenschappen gevolgd waar ik in 2011 mijn diploma heb behaald. Na een tussenjaar, en een mooie reis naar Australië, ben ik fysiotherapie gaan studeren. Begin 2016 heb ik deze studie afgerond en ben ik gestart bij Funqtio. Nadat ik mij had gespecialiseerd als oedeemtherapeute begon het volgen van een Master toch te kriebelen. In 2017 ben ik daarom gestart met de 3-jarige Master Oncologie aan Avansin Breda en met trots kan ik melden dat ik ben geslaagd!

Ik ben deze Master gaan volgen omdat ik als oedeemtherapeute al vaak in aanraking kwam met oncologische cliënten. Een doelgroep waar je als fysiotherapeut veel voor kunt betekenen. Ik vind het fijn en dankbaar werk om cliënten te kunnen begeleiden op zowel de slechte en mooie momenten tijdens en na hun behandeltraject. Ik ben werkzaam op zowel de praktijk in Steyl en Venlo en ben aangesloten bij het Fysiotherapie Netwerk Oncologie (FyNeOn).

Wat doet een oncologiefysiotherapeut?
Een oncologiefysiotherapeut houdt zich bezig met het behandelen, coachen en begeleiden van cliënten tijdens – of na de behandeling van kanker. Tijdens alle fasen van de ziekte kan de oncologiefysiotherapeut worden ingezet. Elke fase kent een andere behandeling aangezien het doel van de behandeling in elke fase anders is.

Voor welke zaken kun je terecht bij de oncologiefysiotherapeut? 
Je kunt bij de oncologiefysiotherapeut terecht voor klachten zoals verminderde spierkracht, verminderd uithoudingsvermogen en vermoeidheid. Maar ook wanneer er zich beperkingen voordoen in bijvoorbeeld de schoudermobiliteit na een borst operatie. Daarnaast heeft de oncologiefysiotherapeut een signalerende rol als het gaat om het oppikken van  andere problemen die tijdens of na een behandeltraject kunnen optreden, zoals problemen op bijvoorbeeld emotioneel, praktisch en/of sociaal gebied

Hoe ziet een eerste afspraak eruit?
De eerste afspraak is altijd een kennismakingsgesprek waarin het oncologisch traject van de cliënt wordt besproken en er wordt gekeken naar de beperkingen dan wel ongemakken welke de cliënt op dat moment ervaart. Op basis hiervan wordt een individueel behandelplan gemaakt waarbij de behandeldoelen centraal staan.

Denk je dat ik als oncologiefysiotherapeut iets voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Indien je meer informatie wenst, kun je mailen naar loes@funqtio.nl of contact opnemen via 077 – 373 37 88 (Steyl) of 077 – 358 97 09 (Venlo).