fbpx

Het hooikoorts seizoen is weer begonnen!

Wanneer u klachten heeft als gevolg van hooikoorts gebruikt u wellicht vaak medicatie om de klachten te verminderen. Er bestaat nog een andere oplossing voor u om de klachten ten gevolge van hooikoorts zonder medicatiegebruik te verminderen. U kunt u namelijk laten intapen met medical taping/cure tape om de klachten te verminderen. Door de tape op een aantal plaatsen aan te brengen kan er reflectoir, via het zenuwstelsel, een invloed worden uitgeoefend op de hulpademhalingsspieren en het longgebied vanuit de rug.

Het meest ideale is om de tape voor het hooikoortsseizoen aan te brengen. Wanneer u de klachten al heeft kan de tape ook worden aangebracht tijdens de klachten periode.

Na het aanbrengen kan de tape een aantal dagen tot een week gedragen worden. Eenmaal tapen kan voldoende zijn om de rest van het hooikoortsseizoen klachtenvrij te zijn. Indien de klachten aanhouden, kan de tape na ongeveer 2 weken weer opnieuw aangelegd worden.

Heeft u hooikoortsklachten en wilt u de werking van medical taping ervaren? Of heeft u hier vragen over? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak bij een gespecialiseerd fysiotherapeut die u deskundig kan adviseren en behandelen.