fbpx

Hoi!

Mijn naam is Simone van Bergen en ik ben 20 jaar. Ik hockey momenteel bij Hc Delta Venlo dames 1 en voorheen bij VHC. Op 20 augustus 2019 ben ik tijdens een hockeywedstrijd geblesseerd geraakt aan mijn knie. Na een MRI bleek dat mijn voorste kruisband en meniscus deels waren gescheurd. Hiervoor ging ik een conservatieve revalidatie in van 3 maanden bij Funqtio. Ik kwam onder behandeling bij Lukas, waar ik iedere week trainde om weer fit te worden. Na uiteindelijk 6 maanden revalideren probeerde ik weer aan te sluiten bij mijn team. Helaas ging dit nog niet zoals ik had gewild en moest ik terug naar de orthopeed. Na dit bezoek bleek toch dat ik een nieuwe kruisband nodig had en begon ik dus aan een revalidatie van 9 tot 12 maanden onder begeleiding van Lukas en Rob.

Ik heb goed nagedacht over waar ik deze revalidatie wilde starten, maar ben toch bij Funqtio gebleven. Deels omdat ze me daar al kenden, maar ook omdat ze bij Funqtio echt luisteren naar de wensen van hun patiënten, waardoor ik 3 keer in de week mocht komen trainen. Ook zijn ze heel flexibel en dachten ze met me mee om deze revalidatie goed te kunnen combineren met mijn studie en privéleven, want er gaat nu eenmaal veel tijd in zitten.

Vanaf mijn kruisbandreconstructie op 2 maart 2020 verliep de revalidatie eigenlijk heel voorspoedig. Fysiek gezien maakte ik grote stappen, terwijl ik het mentaal gezien het soms nog lastig vond om bij mijn teamgenoten toe te moeten kijken. 

Op 2 februari 2021 moest ik helaas opnieuw geopereerd worden wegens een bindweefselprop die in de weg zat. Hierdoor werd mijn revalidatie nogmaals verlengd met een half jaar. Ondanks alle onzekerheden en soms een terugslag, hebben de therapeuten bij Funqtio mij altijd alle vertrouwen gegeven dat ik weer op het veld zou komen te staan. Ook al werd dit een stuk later dan gepland. Persoonlijk vond ik de overstap van het trainen bij de fysio naar aansluiten bij mijn team op het veld een grote stap. Daarom werd ik hier goed bij begeleid door ook met de fysio op het hockeyveld te trainen.

Ik ben erg tevreden over mijn revalidatie bij Funqtio. Naast Lukas en Rob zijn eigenlijk alle therapeuten erg betrokken en behulpzaam. Iedereen is ook geïnteresseerd in jou als mens achter de blessure en verschillende therapeuten komen regelmatig een praatje maken. Verder vind ik ook dat Funqtio echt naar het totaalplaatje kijkt van een revalidatie. Er wordt niet alleen gefocust op het fysieke deel van de revalidatie, maar ook zeker op het mentale deel en alles wat er daarnaast nog bij komt kijken. Je wordt geholpen met je doelen en de therapeuten staan open voor eigen inbreng.

Momenteel gaat het erg goed en ben ik volledig gerevalideerd! Op 12 september 2021 heb ik na 2 jaar dan eindelijk mijn eerste competitiewedstrijd weer gespeeld! Ik ben iedereen bij Funqtio, maar vooral Lukas en Rob, enorm dankbaar voor alle energie en tijd die ze in me hebben gestoken. Ik ben ervan overtuigd dat ik door deze revalidatie zowel fysiek als mentaal zeker sterker ben geworden! 

Foto door Adriaan de Roode