fbpx

Hallo, mijn naam is Rik. Momenteel werk ik al bijna 4  jaar bij Funqtio, locatie Steyl. Ik zie veel mensen met neurologische aandoeningen, schouderklachten en ben verder allround. Momenteel ben ik de master Neurorevalidatie en Innovatie aan het afronden bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Een studie die niet specifiek voor fysiotherapeuten is opgezet, maar juist voor alle specialisten werkzaam in de zorg. Wat houdt deze studie voor mij als fysiotherapeut dan in?

Wat doet de master Neurorevalidatie en Innovatie?

De master leert jou als professional kijken naar zorgvragen in de regio waarin jij werkzaam bent. Vanuit daar wordt er gekeken naar de verbeteringen die mogelijk zijn om de zorg naar een hoger niveau te brengen. In samenspraak met de betrokken partijen, de hedendaagse ontwikkelingen op wetenschappelijk onderzoek en de ervaringen van de cliënten, wordt gekeken naar zorgontwikkelingen en welke veranderingen plaats moeten vinden voor een verbetering. 

Waar zijn we in de regio mee bezig?

Op dit moment zijn we met een projectgroep bezig met het verbeteren van de zorg voor mensen na een beroerte of niet aangeboren hersenletsel (NAH). Er wordt gekeken naar alle partijen die betrokken zijn bij de zorg, maar ook naar de input van de ervaringsdeskundige zelf. De eerste verandering is vooral gericht op een verbetering van de samenwerking van eerstelijns zorgprofessionals in de regio Venlo. Deze ontwikkeling willen we doorzetten naar het oprichten van een NAH/CVA-netwerk in de regio Noord-Limburg.

Voor welke zaken kun je terecht?

Heb je zelf ervaring in de zorg met het werken met cliënten na een beroerte of NAH, heb je zelf een CVA of NAH opgelopen en denk je dat deze zorg naar een hoger niveau kan en/of moet? Neem dan gerust contact met mij op. Indien je meer informatie wenst, kun je mailen naar rik@funqtio.nl of contact opnemen met Funqtio via 077 –373 3788 (Steyl) of 077 – 358 9709 (Venlo).