fbpx

Op donderdag 7 november organiseert de Osteoporosevereniging in samenwerking met VieCuri Medisch Centrum en Sterke botten een themabijeenkomst voor Osteoporose patiënten en professionals in de Osteoporosezorg. De themabijeenkomst staat in het teken van de gevolgen van slechte botten (Osteoporose), botbreuken en valpreventie.

Met het ouder worden neemt het risico op vallen toe. Het uithoudingsvermogen van ouder wordende mensen neemt af, de spiermassa vermindert en als gevolg hiervan reageert u wat trager. Het goede nieuws is dat u hier wat aan kunt doen. Bent u benieuwd wat? Onze geriatrie fysiotherapeuten Hinriëtte Kanning en Janneke Engels vertellen u er deze avond meer over.’

Wat is osteoporose?
Osteoporose is een chronische aandoening van het skelet waarbij de botsterkte afneemt. Het wordt ook wel de stille epidemie genoemd. Naast minder botmassa, verandert ook de structuur van het bot. Hierdoor is de sterkte van het bot minder. De kans om iets te breken neemt toe. Door de zwakkere botten en veranderde botstructuur ontstaan er makkelijker botbreuken. Botbreuken zijn meestal ook het eerste teken om te beginnen met het nader onderzoek van osteoporose. De tweede breuk is daarna minder onschuldig.

Het programma:

 • 18.30 Informatiemarkt
 • 19.00 Osteoporose, diagnostiek en behandeling
  Prof. dr. Joop van den Bergh (Internist –Endocrinoloog VieCuri)
 • 19.45 Vallen voorkomen
  Milou Geerlings (Geriatrie Fysiotherapeut bij VieCuri) Hinriëtte Kanning en Janneke Engels (Geriatrie Fysiotherapeuten bij Funqtio)
 • 20.15 Pauze
  20.30 Leven met Osteoporose
  Harry van den Broek (voorzitter Osteoporose Vereniging)
 • 21.30 Afsluiting

Aanmelden voor de themabijeenkomst
Meld u aan voor de themabijeenkomst op donderdag 7 november in VieCuri Medisch Centrum in Venlo. Er is een informatiemarkt en er zijn diverse lezingen.

Wanneer: donderdag 7 november 2019
Voor wie: Osteoporose patiënten, professionals in de Osteoporosezorg (verpleegkundigen, artsen)
Tijd: 18.30 uur tot 21.30 uur
Waar: Auditorium in VieCuri Medisch Centrum (route 14)
Aanmelden: u kunt zich aanmelden via deze aanmeldlink of bel met 088-505-4300 (secretariaat Osteoporosevereniging).

Bekijk hier de flyer over de Osteoporose themabijeenkomst.

Deze themavond wordt mede mogelijk gemaakt door de Osteoporose vereniging, VieCuri Medisch Centrum en Sterke Botten.