fbpx

Het afgelopen jaar zijn we gestart met fysiotherapie in Helden. We zitten in het pand van  My 35’ in het centrum van Helden en werken intensief met ze samen. Hier is onze specialist en eigenaar Jeroen Hutjes aanwezig om u op een professionele manier van uw klachten af te helpen. Om u nog beter van dienst te kunnen zijn zal er vanaf januari naast reguliere fysiotherapie ook een bekkenfysiotherapeute aanwezig zijn in Helden. Hieronder stellen wij haar graag aan u voor.

Bekkenfysiotherapie nu ook in Helden
De samenwerking met My 35’ verloopt uiterst prettig én succesvol. We hebben al veel cliënten kunnen helpen en willen graag iedereen met klachten kunnen helpen. Vandaar dat we besloten hebben om ook in Helden een bekkenfysiotherapeute te plaatsen. Zij kan u helpen met o.a.:

  • plas- en ontlastingsproblemen;
  • bekkenpijn;
  • verzakkingen:
  • bekken- en buikpijn bij vrijen.
  • Zwangerfiten Mamafit.

Bo op den Drink is onze bekkenfysiotherapeute in Helden
Bo op den Drink is sinds 2018 in dienst als fysiotherapeut en bekkenfysiotherapeut bij Funqtio. Na het afronden van de Sporthogeschool heeft ze aan de Avans Hogeschool in Breda de opleiding fysiotherapie afgerond. Al snel was ze hierbij geïnteresseerd in de bekkenregio van het lichaam. Inmiddels heeft ze zelfs al haar master Bekkenfysiotherapie afgerond en enkele jaren ervaring. Maak hier een afspraak met Bo.

Ons adres in Helden is:

Funqtio Helden
Kaupmanshof 16
5988 BD Helden
077 373 3788

YVLO-Zwangerfit®is een groot succes
YVLO-ZwangerFit® is een cursus voor zwangere of pas bevallen vrouwen om hun spierkracht en fitheid op peil te houden. Daarnaast worden er samen oefeningen gedaan om de bekkenbodemspieren te trainen om zo eventuele problemen te voorkomen.

Bo op den Drink is één van onze YVLO-ZwangerFit® docentes en begeleidt vrouwen gedurende en na hun zwangerschap om zo fit mogelijk te blijven.

Bekken fysiotherapie Helden

De bekkenfysiotherapeut richt zich op mensen met problemen in het bekken, de lage rug, buik en bekkenbodem. Dit kan bij zowel mannen en vrouwen als zijn. Veelvoorkomende klachten waarbij de bekenfysiotherapeut kan helpen, zijn:

Urineverlies, veelvuldig moeten plassen, ontlastingsproblemen, pijn bij vrijen, verzakkingen en bekkenpijn bijvoorbeeld tijdens een zwangerschap.

Wat is een bekkenbodem?
De bekkenbodem is een spierlaag onderin het bekken die de blaas met de urinebuis, de baarmoeder met de vagina en de endeldarm ondersteunt. Die bekkenbodemspieren zorgen ervoor dat urine, winden en ontlasting losgelaten of opgehouden kunnen worden. De spieren dragen bij aan de stabiliteit van het bekken. Ook hebben ze een functie bij seksualiteit.

Fysiotherapie bekken
De therapie bestaat vaak uit het leren herkennen, trainen en ontspannen van de spieren rondom het bekken. Ook kan de bekkenfysiotherapeut adviseren in bv toilethouding en drinkpatronen.

Klik hier voor vragen of een afspraak in Helden
Of bel: 077 373 3788