Peel & Maas in Beweging – Blijf fit en vitaal, gewoon vanuit huis!

Bij Funqtio geloven we in de kracht van preventieve zorg en beweging om het leven van onze cliënten te verbeteren. Met deze visie hebben we, samen met Omroep P&M, het programma ‘Peel & Maas in Beweging’ ontwikkeld. Dit initiatief sluit perfect aan bij onze missie om inwoners van de gemeente Peel en Maas te ondersteunen bij gezond ouder worden. Vanaf september kun je via Omroep P&M dagelijks eenvoudig meedoen aan oefeningen die je vitaliteit en gezondheid bevorderen, gewoon vanuit je eigen woonkamer.

Waarom is bewegen voor ouderen zo belangrijk?

Bij Funqtio zien we dagelijks hoe beweging een positieve impact heeft op de gezondheid van ouderen. Naarmate we ouder worden, neemt onze spiermassa af en worden dagelijkse activiteiten steeds zwaarder. Dit kan leiden tot verminderde mobiliteit en een groter risico op vallen. Preventief bewegen, zoals wij bij Funqtio stimuleren, is een effectieve manier om deze achteruitgang te vertragen en de kwaliteit van leven te behouden.

 

Voordelen van bewegen op oudere leeftijd:

1. Behoud van spierkracht en mobiliteit: Door regelmatig te bewegen, blijf je sterker en kun je dagelijkse activiteiten, zoals opstaan en wandelen, langer zelfstandig uitvoeren.
2. Verminderde kans op vallen: Funqtio richt zich in veel van haar programma’s op balans en coördinatie om valpartijen te voorkomen. Bewegen helpt je om steviger op je benen te staan.
3. Verhoogde zelfstandigheid: Bewegen helpt ouderen om langer zelfstandig te blijven wonen en actief deel te nemen aan het sociale leven.
4. Gezond ouder worden in Peel en Maas: Door te blijven bewegen, kun je veel chronische ziektes, zoals diabetes en osteoporose, voorkomen en langer van het leven genieten.

 

‘Peel & Maas in Beweging’: Initiatief van Funqtio en Omroep P&M
Met dit programma willen we beweging toegankelijk maken voor iedereen, ongeacht het conditieniveau. Inwoners van de gemeente Peel en Maas kunnen vanaf september via Omroep P&M meedoen met eenvoudige oefeningen die speciaal zijn ontworpen om thuis te doen. Dit sluit naadloos aan bij onze visie bij Funqtio: preventieve zorg bieden en drempels wegnemen om gezond en actief te blijven. Of je nu net begint of al wat meer ervaren bent, ‘Peel & Maas in Beweging’ biedt een passend programma voor iedereen. Naast de fysieke voordelen draagt regelmatig bewegen ook bij aan een goede mentale gezondheid. Door actief te blijven, blijf je mentaal scherp en kun je langer zelfstandig functioneren.

 

Onze missie: Gezond en fit ouder worden in Peel en Maas

Bij Funqtio werken we dagelijks met ouderen om hun gezondheid en zelfstandigheid te verbeteren. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten en preventieprogramma’s zijn erop gericht om ouderen in beweging te houden, zowel fysiek als mentaal. ‘Peel & Maas in Beweging’ is een nieuwe stap in onze missie om bewegen voor iedereen toegankelijk te maken. Of je nu zelfstandig wilt blijven of simpelweg je balans wilt verbeteren, dit programma biedt een laagdrempelige manier om aan je gezondheid te werken​.

 

Doe je ook mee?
Zorg ervoor dat je vanaf september afstemt op Omroep P&M en beweeg mee met ons enthousiaste team van professionals. Samen werken we aan gezond en vitaal ouder worden, gewoon vanuit je eigen woonkamer. Blijf actief, blijf in beweging, en geniet langer van wat het leven te bieden heeft!

Bij Funqtio staan we altijd klaar om je te helpen gezond en fit te blijven."

Neem contact met ons op

Funqtio verhuist naar het centrum van Meijel!

19 september 2024

Vanaf 1 januari 2024 hebben we Fysio Centrum Meijel overgenomen, en nu hebben we fantastisch nieuws: Funqtio Meijel verhuist naar een geweldige nieuwe locatie, midden in het hart van Meijel. Het pand aan het Raadhuisplein krijgt een complete make-over en wordt een echte blikvanger!

Lees meer >

Peel & Maas in Beweging – Blijf fit en vitaal, gewoon vanuit huis!

9 september 2024

Bij Funqtio geloven we in de kracht van preventieve zorg en beweging om het leven van onze cliënten te verbeteren. Met deze visie hebben we, samen met Omroep P&M, het programma ‘Peel & Maas in Beweging’ ontwikkeld. Dit initiatief sluit perfect aan bij onze missie om inwoners van de gemeente Peel en Maas te ondersteunen bij gezond ouder worden. Vanaf september kun je via Omroep P&M dagelijks eenvoudig meedoen aan oefeningen die je vitaliteit en gezondheid bevorderen, gewoon vanuit je eigen woonkamer.

Lees meer >

Wat als je pijn niet over gaat? Sensitisatie?

19 augustus 2024

Het is erg vervelend als je een blessure oploopt of ineens door overbelasting niet meer kunt doen wat je gewend bent. Meestal gaat deze klacht na een tijdje vanzelf over, of met hulp van een fysiotherapeut binnen de tijd die er staat voor het beschadigde weefsel om te genezen. In een aantal gevallen is dit echter niet het geval en blijven de pijnklachten bestaan. Er wordt dan gezegd dat de weefselschade al lang opgelost is en dat de pijn hier niet meer mee samenhangt maar hoe kan dat?

Lees meer >

Longrevalidatie bij Funqtio

13 mei 2024

Deze week (13 t/m 18 mei) is de collecte week van het longfonds. Dit fonds heeft als missie: longziekten de wereld uit en bijdragen aan een gezonder en gelukkiger leven voor mensen met een longziekte. Funqtio draagt hier graag aan bij, zo kun je bij ons terecht voor longrevalidatie.

Lees meer >

De Funqtio Academy: De kracht van samen leren!

16 maart 2024

Door de constante ontwikkelingen in de fysiotherapie is het steeds belangrijker om onze krachten te bundelen. Binnen ons vakgebied worden we voortdurend geconfronteerd met nieuwe wetenschappelijke literatuur over screening, onderzoek, behandeltechnieken en innovaties binnen de fysiotherapie die onze patiëntenzorg positief kunnen beïnvloeden. Bij Funqtio vinden we het belangrijk dat onze professionals up-to-date blijven, samenwerken, kennis delen en persoonlijk kunnen groeien zodat we uniform als bedrijf hoogwaardige zorg kunnen blijven bieden.

Lees meer >

Digital Nomads bij Funqtio

5 maart 2024

Wij zijn Donja & Jeroen, musculoskeletaal manueeltherapeuten bij Funqtio B.V. en momenteel werkzaam als “digital nomads” in Midden- en Zuid-Amerika! Wij schrijven deze blog om jullie een kijkje te geven in ons (werk)leven voor 2024, terwijl we jullie graag iets vertellen over onze ervaringen tijdens de reis!

Lees meer >