Behandeling bij MS

Multiple sclerose, beter bekend als MS is een progressieve aandoening van het centrale zenuwstelsel. De symptomen van MS zijn divers en variëren bij elke cliënt. Regelmatig bewegen is goed voor de lichamelijke én geestelijke gezondheid. Het kan het verloop van MS niet tegenhouden, maar wel de functionele gevolgen van de ziekte beperken.

Behandeling MS

Bij Funqtio streven we naar het optimaliseren van de functies van het houdings- en bewegingsapparaat, zodat de cliënt zo lang mogelijk zelfstandig kan functioneren. De behandeling bij MS richt zich onder andere op:

 

  • Stijfheid en spasticiteit bestrijden
  • Vermoeidheid beïnvloeden
  • Mobiliteit onderhouden
  • Balans optimaliseren
  • Algehele belastbaarheid optimaliseren
  • Zelfstandigheid in het dagelijks leven
  • Adviezen over hulpmiddelen

 

De therapie is gericht op het trainen van functionele problemen, daar waar verbetering valt te verwachten. Als het effect laag ingeschat wordt, zal de therapie zich richten op het onderhouden van functies en eventueel op het aanleren en ontwikkelen van nieuwe bewegingsstrategieën (compenseren).

Bij Funqtio kijken de therapeuten verder dan hun eigen vakgebied. Door op een holistische manier naar de cliënt te kijken, zijn er zorgvragen die niet bij de fysiotherapeut thuishoren. Door gebruik te maken van het goede netwerk en de nauwe contacten met neurologen, revalidatieartsen, MS-verpleegkundige, ergotherapeuten, logopedisten en andere zorgverleners in de regio, proberen de therapeuten van Funqtio te helpen met al de zorgvragen bij mensen met MS.

Heb je vragen of wil je graag meer weten? Neem dan contact met ons op."

Maak een afspraak

Longrevalidatie bij Funqtio

13 mei 2024

Deze week (13 t/m 18 mei) is de collecte week van het longfonds. Dit fonds heeft als missie: longziekten de wereld uit en bijdragen aan een gezonder en gelukkiger leven voor mensen met een longziekte. Funqtio draagt hier graag aan bij, zo kun je bij ons terecht voor longrevalidatie.

Lees meer >
Revalideren na een operatie bij Funqtio

Funqtio WORK-deelnemer Herman Vaessen Tuin | Boom | Groen aan het woord…

2 mei 2024

Herman Vaessen Tuin | Boom | Groen is een trotse deelnemer aan het Funqtio WORK-programma. We gingen in gesprek met Ralf Vaessen van Herman Vaessen Tuin | Boom | Groen over hoe hun samenwerking met Funqtio Work de gezondheid en het welzijn van hun medewerkers aanzienlijk heeft verbeterd. Hij deelt zijn ervaringen en de positieve impact van hun op maat gemaakte bedrijfszorgpakket op het bedrijf.

Lees meer >

De Funqtio Academy: De kracht van samen leren!

16 maart 2024

Door de constante ontwikkelingen in de fysiotherapie is het steeds belangrijker om onze krachten te bundelen. Binnen ons vakgebied worden we voortdurend geconfronteerd met nieuwe wetenschappelijke literatuur over screening, onderzoek, behandeltechnieken en innovaties binnen de fysiotherapie die onze patiëntenzorg positief kunnen beïnvloeden. Bij Funqtio vinden we het belangrijk dat onze professionals up-to-date blijven, samenwerken, kennis delen en persoonlijk kunnen groeien zodat we uniform als bedrijf hoogwaardige zorg kunnen blijven bieden.

Lees meer >

Digital Nomads bij Funqtio

5 maart 2024

Wij zijn Donja & Jeroen, musculoskeletaal manueeltherapeuten bij Funqtio B.V. en momenteel werkzaam als “digital nomads” in Midden- en Zuid-Amerika! Wij schrijven deze blog om jullie een kijkje te geven in ons (werk)leven voor 2024, terwijl we jullie graag iets vertellen over onze ervaringen tijdens de reis!

Lees meer >
Logo van ISOZzon

Wereldkankerdag: aandacht voor de impact van kanker

2 februari 2024

Op Wereldkankerdag delen we het aangrijpende verhaal van Karin de Graaf. Na chemotherapie, een operatie en bestralingen worstelt ze nu met oedeem, vermoeidheid en klachten aan handen en voeten. In dit artikel brengen we op Wereldkankerdag de waardevolle ondersteuning die netwerken zoals ISOZzon kunnen bieden om Karins last te verlichten en haar herstel te bevorderen onder de aandacht.

Lees meer >
Bekkenfysiotherapie in Venlo

Pijnklachten in de buik en het bekkengebied

1 februari 2024

Sommige mensen, zowel mannen als vrouwen, ervaren klachten in de onderbuik of het bekkengebied waarvoor geen duidelijke oorzaak kan worden gevonden. De klachten kunnen door een bekkenfysiotherapeut worden behandeld.

Lees meer >