Digital Nomads bij Funqtio

Wij zijn Donja & Jeroen, musculoskeletaal manueeltherapeuten bij Funqtio B.V. en momenteel werkzaam als “digital nomads” in Midden- en Zuid-Amerika! Wij schrijven deze blog om jullie een kijkje te geven in ons (werk)leven voor 2024, terwijl we jullie graag iets vertellen over onze ervaringen tijdens de reis!

Twee jaar geleden ontstond ons idee; we gaan een reis maken over de wereld. Nog niet wetende hoe en wat, zijn we beetje bij beetje gaan nadenken over de inhoud en vorm van deze reis. We wilden heel graag meer van de wereld zien, maar tegelijkertijd waren we beide ook met plezier aan het werk verbonden; een dilemma dus. De vraag ontstond; zou er een mogelijkheid zijn om de reis van ons leven te combineren met ons werk als fysiotherapeut? Ons vak vereist (normaal gesproken) namelijk fysieke aanwezigheid en persoonlijk contact met onze patiënten. Dit maakte het natuurlijk wel lastig…

 

Na een aantal brainstormsessies ontstond het idee om binnen onze eigen Funqtio Academy online content te gaan schrijven. Een korte uitleg van de Funqtio Academy: Dit is een (online) leeromgeving waarin het doel is om een (online) leeromgeving te creëren van en door fysiotherapeuten van Funqtio waarin kennisdeling, groei en samenwerking centraal staan. De Funqtio Academy is opgericht om de kwaliteit binnen het bedrijf te waarborgen en toekomstbestendig te maken aan de hand van informatiedeling, vakinhoudelijke discussies, literatuuropdrachten en het bespreken van actuele casuïstiek over de alledaagse situatie als fysiotherapeut. Rob en Lukas zorgen vanuit Venlo voor structuur en geven de fysieke academy vorm. De samenwerking vinden we dan ook erg prettig!

 

Een werkdag ziet er voor ons dan ook als volgt uit; In Midden-Amerika is er sprake van 7 uur tijdsverschil ten opzichte van Nederland. Hier maken we dan ook dankbaar gebruik van en proberen we vroeg te starten met de dag. We gaan op zoek naar een leuk koffietentje met (hopelijk) een mooi uitzicht om de prachtige omgeving en een sterke WIFI-verbinding. Tijdens het nuttigen van een uitgebreid “desayuna” (ontbijt) bespreken we de taakverdeling en gaan we aan de slag. Met behulp van een sterk kopje koffie (want dat zijn de koffies hier over het algemeen) werken we aan het beschrijven van verschillende onderwerpen binnen de academy.

Omdat een werkdag op reis 1x per week is en 5 uur per dag, hebben we daarnaast meer dan voldoende tijd om te genieten van de cultuur en natuur die dit continent te bieden heeft. Daarnaast merken we dat het werken in deze prachtige omgeving concentratie maar ook creativiteit stimuleert. Het hoofd zit niet vol met de belasting van de alledaagse situatie in Nederland, waardoor er ruimte is voor nieuwe ideeën en denkwijzen. Naast alle voordelen zijn er natuurlijk ook uitdagingen. Gezien het tijdsverschil in Nederland is communicatie en overleg af en toe lastig. Er is ook niet altijd sprake van toegang tot een plek met een stabiele internetverbinding. Daarnaast geeft de prachtige omgeving aan de ene kant creativiteit, maar aan de andere kant zorgt het voor afleiding wanneer er zoveel te verkennen en ontdekken is. Maar laten we eerlijk zijn; de voordelen zijn natuurlijk veel groter dan de nadelen!

 

Terwijl we deze blog aan het schrijven zijn, zitten we midden in onze 3e week in Guatamala en verblijven we in het prachtige San Juan, liggend aan de laguna de Atitlan. Guatemala is na Yucatan (deelstaat in Mexico) en Belize onze 3e bestemming. Guatemala heeft ons tot nu toe enorm verrast. Van de ruïnes van Tikal in het tropische regenwoud, langs de bruisende sfeer van Antigua, met als hoogtepunt het beklimmen van de Acatenango vulkaan, tot meerdaagse trektochten langs koffieplantages en lokale, afgelegen dorpjes waar we gebruik mogen maken van een temazcal (een soort sauna) en waar we slapen op een dun matje op de grond in een schuur. Dit land heeft ons tot nu toe het meest verrast!

 

De komende periode gaat de reis verder via El Salvador, Nicaragua, Panama, Colombia, Peru en Bolivia naar het noorden van Chili! De plannen daarna zijn nog niet zeker, maar we weten zeker dat we ervan gaan genieten. En dat we de afwisseling tussen werken en reizen alleen maar meer gaan waarderen! We zijn dan ook dankbaar voor deze mogelijkheid vanuit Funqtio! Voor nu zeggen we Hasta Luego en misschien tot een volgende update!

 

Groetjes, Donja en Jeroen!

"

Longrevalidatie bij Funqtio

13 mei 2024

Deze week (13 t/m 18 mei) is de collecte week van het longfonds. Dit fonds heeft als missie: longziekten de wereld uit en bijdragen aan een gezonder en gelukkiger leven voor mensen met een longziekte. Funqtio draagt hier graag aan bij, zo kun je bij ons terecht voor longrevalidatie.

Lees meer >
Revalideren na een operatie bij Funqtio

Funqtio WORK-deelnemer Herman Vaessen Tuin | Boom | Groen aan het woord…

2 mei 2024

Herman Vaessen Tuin | Boom | Groen is een trotse deelnemer aan het Funqtio WORK-programma. We gingen in gesprek met Ralf Vaessen van Herman Vaessen Tuin | Boom | Groen over hoe hun samenwerking met Funqtio Work de gezondheid en het welzijn van hun medewerkers aanzienlijk heeft verbeterd. Hij deelt zijn ervaringen en de positieve impact van hun op maat gemaakte bedrijfszorgpakket op het bedrijf.

Lees meer >

De Funqtio Academy: De kracht van samen leren!

16 maart 2024

Door de constante ontwikkelingen in de fysiotherapie is het steeds belangrijker om onze krachten te bundelen. Binnen ons vakgebied worden we voortdurend geconfronteerd met nieuwe wetenschappelijke literatuur over screening, onderzoek, behandeltechnieken en innovaties binnen de fysiotherapie die onze patiëntenzorg positief kunnen beïnvloeden. Bij Funqtio vinden we het belangrijk dat onze professionals up-to-date blijven, samenwerken, kennis delen en persoonlijk kunnen groeien zodat we uniform als bedrijf hoogwaardige zorg kunnen blijven bieden.

Lees meer >

Digital Nomads bij Funqtio

5 maart 2024

Wij zijn Donja & Jeroen, musculoskeletaal manueeltherapeuten bij Funqtio B.V. en momenteel werkzaam als “digital nomads” in Midden- en Zuid-Amerika! Wij schrijven deze blog om jullie een kijkje te geven in ons (werk)leven voor 2024, terwijl we jullie graag iets vertellen over onze ervaringen tijdens de reis!

Lees meer >
Logo van ISOZzon

Wereldkankerdag: aandacht voor de impact van kanker

2 februari 2024

Op Wereldkankerdag delen we het aangrijpende verhaal van Karin de Graaf. Na chemotherapie, een operatie en bestralingen worstelt ze nu met oedeem, vermoeidheid en klachten aan handen en voeten. In dit artikel brengen we op Wereldkankerdag de waardevolle ondersteuning die netwerken zoals ISOZzon kunnen bieden om Karins last te verlichten en haar herstel te bevorderen onder de aandacht.

Lees meer >
Bekkenfysiotherapie in Venlo

Pijnklachten in de buik en het bekkengebied

1 februari 2024

Sommige mensen, zowel mannen als vrouwen, ervaren klachten in de onderbuik of het bekkengebied waarvoor geen duidelijke oorzaak kan worden gevonden. De klachten kunnen door een bekkenfysiotherapeut worden behandeld.

Lees meer >