Fysiotherapie, maar dan sexy

Rob Peters

In het kader van het tienjarig jubileum vragen we de oprichters van Funqtio de kleren van het lijf. Al eerder gingen we in gesprek met Jeroen Hutjens. Nu is het de beurt aan Rob Peters. In een openhartig gesprek neemt hij ons mee naar het verleden, heden én de toekomst van Funqtio.

Hoe is het ooit begonnen?

 

Funqtio is ontstaan uit Topcare, een gerenommeerde en vooruitstrevende praktijk in de regio die zich richtte op fysiotherapie, sportrevalidatie en het bedrijfsleven. In 2011 werd Topcare overgenomen door een investeringsmaatschappij.

 

Rob werkte met veel plezier voor de praktijk, maar was altijd al ambitieus. Én eager. Na het afronden van zijn master wilde hij heel graag voor zichzelf beginnen. “En als dat niet kan, ga ik ergens anders verder”, liet hij zijn toenmalige werkgever weten. Deze sprak daarop de wijze woorden “Rob, je moet geduld hebben. Ik zorg dat het goed komt”. En zo geschiedde het.

 

 

Vanwaar de Q in de naam?

 

Omdat Topcare een gevestigde naam in de regio was, moest er wel een eigen naam en identiteit komen. Samen met een reclamebureau uit Kessel werd Funqtio bedacht. Funqtio verwijst naar het functioneren van het lichaam. “Met de Q hebben ze het gewoon wat sexier gemaakt”, lacht Rob.

 

Het blijkt een succesformule. Of het nu komt door de Q die het geheel wat sexier maakt of de tomeloze energie en inzet van de oprichters. Funqtio is binnen tien jaar veruit de grootste in de regio geworden. Tegelijkertijd is het juist in die periode voor kleinere praktijken moeilijk gebleken om bestaansrecht te houden.

 

 

Wat maakt Funqtio zo bijzonder, wat doen jullie anders dan anderen?

 

“Wij bieden de hoogst mogelijke standaard. Al onze locaties hebben een strakke uitstraling en zijn super netjes. Als je bij ons binnenkomt, dan is dat echt een verschil met andere praktijken. Klantvriendelijkheid en service staan bij Funqtio op één. Tegenwoordig wil iedereen nu eenmaal snelle service en de best mogelijke zorg in een mooie omgeving met meer faciliteiten dan alleen een behandelkamer. En dat is precies wat wij bieden.

 

We maken veel gebruik van interdisciplinair overleg, binnen het team maar ook met specialisten en huisartsen. Op die manier bieden we de best mogelijke zorg. Dat heeft zich ook vertaald in nieuwe dienstverlening, zoals i-Vitality en OCA .

 

Ook wordt er bij Funqtio de hoogst mogelijke standaard voor het personeel gehanteerd. Iedereen wordt bijvoorbeeld gestimuleerd tot het volgen van een masteropleiding, maar er wordt ook echt goed voor het personeel gezorgd. Er is weinig verloop bij Funqtio, wat laat zien dat mensen graag bij de organisatie werken”.

 

 

Het geheim van het succes zit dan ook echt daar in, hè?

 

 “Zeker weten. Dat zit niet in Jeroen (Hutjens, red.) of mij. Dat zit écht in het team.”

 

 

Wat was de grootste mijlpaal in de afgelopen tien jaar?

 

Voor Rob persoonlijk was één van de absolute hoogtepunten de overname van Venlo. Hij voelde dat hij veel meer aan het doen was dan alleen fysiotherapie. “Toen proefde ik voor het eerst “wow, dat lukt ons ook!”

 

“Verder zijn we uiteraard trots op onze groei. We zijn van een praktijk in de buurt naar een echt bedrijf gegaan met 47 man in dienst. Wij zijn zelfs in Zuid-Nederland één van de grootsten.” Daar mag je wel trots op zijn, laat ik weten, in eigenlijk slechts 10 jaar tijd. “Jazeker”, lacht Rob, “al zie ik dat niet zo. Ik vind het gewoon belangrijk dat het personeel tevreden is, dat de cliënten tevreden zijn en dat we vooral blijven lopen” (grappige woordspeling voor een fysiotherapeut, red.).

 

 

Hoe ziet de toekomst van Funqtio eruit?

 

Rob valt even stil, ik zie hem denken. Oprecht denken. Gezien zijn enthousiasme, bevlogenheid en levendige manier van praten, verwacht ik dat zijn brein nu volle toeren draait – hmm, wat kán er allemaal nog in de toekomst? Een diepe zucht. “Voor mij is het voornaamste dat we niet per se in omvang groeien, maar dat we nog meer gaan toeleggen op kwaliteit van zorg.

 

Ook willen we vooruitstrevend blijven in het leveren van fysiotherapie en aanliggende diensten en continue blijven ontwikkelen. En dat iedereen met plezier naar het werk mag komen. Als dat uiteindelijk betekent dat we nog groeien, wat ik niet uitsluit”, zegt hij met een grote glimlach, “zou dat fijn zijn. Maar kwaliteitsverbetering is het allerbelangrijkst. We worden nu beoordeeld met een 9,2 maar het kan altijd beter als het om kwaliteit gaat!”

 

 

En voor jou persoonlijk?

 

“Dat ik me verder ontwikkel als eigenaar en niet alleen als fysiotherapeut.” Ik ben benieuwd of hij denkt dat dit nodig is. “Nee, dat denk ik niet” laat Rob weten, terwijl zijn collega op de achtergrond hard ja zit te knikken. Ze laat weten dat Rob wat meer mag leren loslaten; hij wil graag tussen de mensen staan en dat wordt lastiger naarmate het bedrijf groeit. Rob beaamt “Dat zou het wel makkelijker maken voor mij. Zo krijg ik ook wat meer rust om nieuwe dingen te doen. Met onze plannen hopen we de komende jaren te groeien naar 80-100 personeelsleden.

 

Ik zie zoveel kansen in de markt en ik vind het een uitdaging om dat ook op te gaan tuigen. Gewoon, om te zien of ik dat ook voor elkaar krijg. Ik heb er vertrouwen in, want ik vind dat we zó’n goed team hebben. Daarmee durf ik dat wel aan! Maar ik zal dan wel meer moeten leren loslaten en niet alles zelf willen doen.”

 

 

Rob over Jeroen: toen en nu

 

“Jeroen was vooral teamleider en fysiotherapeut en nu is hij iemand die zijn richting heeft gevonden met het bedrijfsleven als doelgroep. Hier kan hij zijn eigen kwaliteiten en energie in kwijt en dat is echt een aanvulling voor de praktijk.”

 

Nieuwsgierig vraag ik wat er was gebeurd als er twee Rob’s aan het roer hadden gestaan. “Dat was niet goed gegaan”, grijnst hij. “Ik bemoei me overal mee en wil toch stiekem mijn eigen zin doordrijven. Al denk ik wel dat ik al af en toe wat beter voor reden vatbaar ben. Gelukkig heb ik nu mensen om me heen die niet alleen collega’s zijn, maar waar ik ook echt wel wat van aan neem. Dat pik ik niet van iedereen.”

 

 

Wat wil je nog graag even kwijt?

 

“Ik ben niet snel ergens trots op, maar ik vind dat we met z’n allen trots mogen zijn op wat we de afgelopen 10 jaar hebben bereikt. Hoe iedereen zich heeft mogen en kunnen ontwikkelen en hoe hard iedereen er voor heeft gewerkt. Daar ben ik écht trots op. Dat we dit alles met ons team hebben bereikt. En het einde is nog lang niet in zicht.”

"

Funqtio fitness

Vacature Psychosomatisch fysiotherapeut m/v

26 mei 2023

Funqtio is de meest complete fysiotherapiepraktijk van Venlo e.o. met 4 toplocaties en meer dan 40 specialisten. Onze specialisten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Iedere specialist kan werken met moderne apparatuur om de patiënten optimaal van dienst te kunnen zijn. Onze specialisten moeten kunnen werken volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten waarbij naar de totale patiënt gekeken wordt.

Lees meer >

Wandelen is gezond! Aartsen Avond4daagse 23 tot en met 26 mei

23 mei 2023

Op dinsdag 23 mei gaat de Aartsen Avond4daagse weer van start. Tot en met vrijdag kan er iedere dag gekozen worden uit een leuke en uitdagende tocht van 6 of 12 km. Lopen is niet alleen leuk en gezellig, het is ook nog eens heel erg gezond.

Lees meer >

Off-season voetbaltraining Funqtio

22 mei 2023

Over een aantal weken loopt het seizoen weer op z’n einde en kan iedereen gaan genieten van zijn welverdiende zomervakantie. Ook in deze periode is het belangrijk om fit te blijven en jezelf klaar te stomen voor het nieuwe voetbalseizoen.

Lees meer >

Revalidatie bij klachten als gevolg van een hersenschudding (Post Concussion Syndroom) Kopiëren

11 mei 2023

Een hersenschudding kan voor komen na een auto-ongeluk of val op het hoofd. Meestal veroorzaakt het niet meer dan een schram of een bult op het hoofd, maar in enkele gevallen kan het langdurige klachten opleveren. Bij een hersenschudding is er geen sprake van structurele schade/hersenletsel, maar kan er wel overprikkeling van het brein optreden wat kan leiden tot verschillende fysieke, cognitieve en emotionele klachten. De klachten kunnen zowel fysiek (hoofd- en nekpijn, duizeligheid, misselijkheid, dubbel/wazig zien), cognitief (slechte concentratie, vergeetachtigheid/slecht geheugen, verhoogde gevoeligheid voor licht en/of geluid) als emotioneel (snel gefrustreerd/geïrriteerd zijn, ongeduldig, somberheid, angstig) zijn. Wanneer de klachten langer dan drie maanden aanhouden spreken we van het Post Concussion Syndroom.

Lees meer >
Vacature receptioniste Funqtio Venlo-Steyl

Vacature Receptioniste m/v

2 mei 2023

Wij zoeken een receptioniste m/v

 

Zit gastvrijheid je in het bloed, word jij blij als je cliënten en collega’s kunt helpen en ben je daarnaast een echte duizendpoot? Dan hebben wij een hele leuke functie voor jou in een dynamische, snelgroeiende organisatie.

Lees meer >
My35 Helden

My35’ Helden wordt Funqtio Helden

17 maart 2023

Sporten zoals u gewend bent, maar dan onder een andere naam. Het fitnesscentrum dat voorheen bekend stond als My35’ Helden gaat verder onder de naam Funqtio Helden. Funqtio krijgt er met deze locatie een veelbelovend gezondheidscentrum bij.

Lees meer >