Hulp bij het herstellen van Corona

Corona herstel

Funqtio biedt mensen uit de regio hulp bij het herstellen van Corona.

Ook in de regio zijn er veel Corona besmettingen geweest en nog steeds. Iedereen kent inmiddels wel iemand die positief getest is. Opvallend is het enorme contrast tussen mensen die helemaal niet ziek worden en anderen die juist heel ziek worden en zelfs opgenomen moeten worden of komen te overlijden. Het is een grillig virus!

 

Als Covid therapeuten zien we ook dat het herstel na een Corona infectie grillig kan verlopen. Mensen die nauwelijks ziek zijn geweest, zijn soms maanden na de infectie nog niet aan het werk. Het valt ons op dat er een grote verscheidenheid aan klachten te zien is. Mensen melden zich met klachten over druk op de borst, kortademigheid, concentratieproblemen, vermoeidheid, vergeetachtigheid, moeite met geluid of drukte, verlies van conditie etc. We zien sportieve mensen die drie maanden na de infectie met het coronavirus met moeite een half uur kunnen wandelen.

 

Sneller het werk hervatten door langzamer te beginnen

We worden geconfronteerd met een aandoening die we voorheen niet kenden. Inmiddels hebben we toch al tientallen mensen behandeld die Corona hebben gehad. Het blijkt dat we mensen best goed kunnen helpen, al is het regelmatig nodig om gebruik te maken van meerdere disciplines. Veel patiënten komen terecht bij onze psychosomatische fysiotherapeut. Deze fysiotherapeut is gespecialiseerd in de lichamelijke klachten die als uiting van spanning of stress kunnen ontstaan. We merken namelijk dat veel mensen die Corona hebben gehad hun grenzen overschrijden. Ze willen te snel alles weer oppakken. Daardoor verloopt het herstel vaak juist trager waardoor er nog meer frustraties ontstaan. Onze psychosomatische fysiotherapeut bekijkt samen met de patiënt hoe het beste met deze klachten omgegaan kan worden. Daarnaast gaan veel patiënten naar de ergotherapie. De ergotherapeut onderzoekt de problemen die er zijn met prikkelverwerking (overgevoeligheid voor licht of geluid of drukte) en hoe de patiënt daar in het dagelijks leven beter mee om kan gaan. Patiënten geven aan hier veel aan te hebben. Het biedt hen de handvaten om het werk makkelijker te hervatten.

 

Een fanatieke sporter deelt zijn verhaal

Op zondagochtend 17 oktober ging ik hardlopen. Doordat ik een lichte vorm van astma heb had ik altijd al een beetje last van mijn longen. Normaal levert dit geen probleem op met hardlopen maar deze ochtend wel. Na nog geen kilometer werd het zwart voor mijn ogen en werd ik erg kortademig. Toen ik thuis kwam bleek ik koorts te hebben en heb ik een afspraak gemaakt voor een Coronatest. Maandag 18 oktober kreeg ik de uitlag, ik was positief getest op Corona. Ik schrok er heel erg van, vooral de onwetendheid over wat me de komende tijd te wachten stond vond ik erg moeilijk. De twee opvolgende weken heb ik volledig in mijn bed doorgebracht. Ik had vooral last van verschrikkelijke hoofdpijn, benauwdheid, pijn op de borst en pijn in het in bovenste gedeelte van mijn rug.

 

Na een aantal bezoeken aan de huisarts werd er vijf weken na de besmetting een revalidatieprogramma geadviseerd bij een fysiotherapeut gespecialiseerd in herstel na Covid. Na een intakegesprek ben ik begonnen met ontspanningsoefeningen in plaats van de kracht- en conditieopbouw waarvoor ik dacht te komen. Mijn idee was, ik moet qua conditie en kracht zo snel mogelijk vooruit. Achteraf gezien is dit een goed begin geweest.

 

Na ongeveer vier weken ben ik begonnen met kracht- en conditieopbouw. Dit gaat nu, nog steeds, met de nodige ups en downs! Soms is het lastig geconfronteerd te worden met het feit dat je hoofd meer wilt dan je lichaam aan kan. Door goede begeleiding en fijne gesprekken met ‘mijn’ fysiotherapeuten, lukt het steeds beter om een goede balans te vinden. Hopelijk ben ik snel weer op mijn oude niveau!

 

funqtio in beweging

 

Zoeken naar beweging die past bij het herstel

Pas als mensen rust hebben gevonden en beseffen dat het een periode van herstel kost en dat je zelf er niet heel veel aan kan doen gaan we kijken of bewegen goed doet. Vaak is dat niet direct het geval. Een lichte training wordt al snel als zwaar bevonden en mensen hebben er soms dagen last van. We gaan hun dan zeker niet zwaarder belasten maar heel rustig zoeken naar bewegingen die goed zijn om zo samen te werken aan het herstel.

 

Een afspraak maken? Er is in eerste instantie geen verwijzing nodig. Wil je beginnen met een behandeltraject, dan kunnen we samen de verwijzing regelen. Met deze verwijzing heb je recht op 50 behandelingen uit de basisverzekering.

 

Neem vrijblijvend contact op met Funqtio en wij gaan samen met jou kijken of we iets voor je kunnen betekenen. Neem contact op voor meer informatie.

 

"

De Funqtio Academy: De kracht van samen leren!

16 maart 2024

Door de constante ontwikkelingen in de fysiotherapie is het steeds belangrijker om onze krachten te bundelen. Binnen ons vakgebied worden we voortdurend geconfronteerd met nieuwe wetenschappelijke literatuur over screening, onderzoek, behandeltechnieken en innovaties binnen de fysiotherapie die onze patiëntenzorg positief kunnen beïnvloeden. Bij Funqtio vinden we het belangrijk dat onze professionals up-to-date blijven, samenwerken, kennis delen en persoonlijk kunnen groeien zodat we uniform als bedrijf hoogwaardige zorg kunnen blijven bieden.

Lees meer >
Vacature psycholoog Funqtio Venlo-Steyl

Vacature: Basis Psycholoog

15 maart 2024

Ben jij een enthousiaste psycholoog met passie voor het behandelen van chronische pijnklachten? Bij OCA Venlo krijg je de kans om binnen een multidisciplinaire setting cliënten te begeleiden naar een gezonder en actiever bestaan. Als basis psycholoog voer je intakegesprekken, diagnostiek en individuele behandelingen uit, waarbij psycho-educatie en cognitieve gedragstherapie centraal staan. Deze uitdagende positie biedt flexibele werktijden van 24-32 uur per week.

Lees meer >

Digital Nomads bij Funqtio

5 maart 2024

Wij zijn Donja & Jeroen, musculoskeletaal manueeltherapeuten bij Funqtio B.V. en momenteel werkzaam als “digital nomads” in Midden- en Zuid-Amerika! Wij schrijven deze blog om jullie een kijkje te geven in ons (werk)leven voor 2024, terwijl we jullie graag iets vertellen over onze ervaringen tijdens de reis!

Lees meer >
Vacature psycholoog Funqtio Venlo-Steyl

Vacature GZ-psycholoog

7 februari 2024

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Word onze nieuwe GZ-psycholoog!
 
Funqtio is de meest complete fysiotherapiepraktijk van Venlo e.o. met 5 toplocaties en meer dan 35 specialisten. Onze specialisten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Iedere specialist kan werken met moderne apparatuur om de cliënten optimaal van dienst te kunnen zijn. Onze specialisten moeten kunnen werken volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten waarbij naar de totale cliënt gekeken wordt.

Lees meer >
Logo van ISOZzon

Wereldkankerdag: aandacht voor de impact van kanker

2 februari 2024

Op Wereldkankerdag delen we het aangrijpende verhaal van Karin de Graaf. Na chemotherapie, een operatie en bestralingen worstelt ze nu met oedeem, vermoeidheid en klachten aan handen en voeten. In dit artikel brengen we op Wereldkankerdag de waardevolle ondersteuning die netwerken zoals ISOZzon kunnen bieden om Karins last te verlichten en haar herstel te bevorderen onder de aandacht.

Lees meer >
Bekkenfysiotherapie in Venlo

Pijnklachten in de buik en het bekkengebied

1 februari 2024

Sommige mensen, zowel mannen als vrouwen, ervaren klachten in de onderbuik of het bekkengebied waarvoor geen duidelijke oorzaak kan worden gevonden. De klachten kunnen door een bekkenfysiotherapeut worden behandeld.

Lees meer >