Nationale Vitaliteitsweek 2023

Funqtio Venloop

Stel je voor: vitaliteit is als een kop koffie die de hele dag door energie geeft. Het is een onuitputtelijke batterij die je dagelijkse taken moeiteloos laat verlopen. Die maandagochtend, voorheen een gevecht met de snooze-knop, verandert in een energieke start. Je springt enthousiast uit bed, klaar om de dag met hernieuwde energie te omarmen.

Vitaliteit draait niet alleen om fysieke kracht; het omvat ook scherp denken en emotionele veerkracht. Het betekent dagelijkse stress trotseren en uitdagingen aanpakken met een heldere geest. Laten we in actie komen, diep ademhalen en vitaliteit omarmen! Het is de motor die ons voortstuwt, ons helpt meer te bereiken en ons in staat stelt om zowel kleine als grote levensmomenten volledig te ervaren. Een krachtige dosis levendigheid om het beste uit elke dag te halen.

 

Maar hoe omarmen we deze vitaliteit? Laten we eens duiken in de 7 pijlers van vitaliteit: lichaam, cognitie, emotie, identiteit, interactie, tijd en energie

 

 • Lichaam
  Verwen je lichaam met zorg door regelmatig te bewegen. Dit hoeft geen Olympische prestatie te zijn; gewone activiteiten zoals wandelen, fietsen of dansen zijn voldoende. Gezonde voeding en hydratatie spelen een cruciale rol. En vergeet niet om je lichaam de rust te gunnen die het verdient.
 • Cognitie
  Geef je brein een cadeau! Ontdek nieuwe dingen, omarm een hobby die je geest prikkelt, leesboeken en maak puzzels. Uitdagende mentale activiteiten houden je denkkracht springlevend.
 • Emotie
  Bouw aan emotionele veerkracht door positieve manieren te ontwikkelen om uitdagingen aan te gaan. Leer om stress en negatieve emoties op een gezonde manier te hanteren, bijvoorbeeld via meditatie, ademhalingsoefeningen of het bijhouden van een dagboek.
 • Identiteit
  Verken jezelf en blijf trouw aan je waarden en interesses. Doe dingen die je passie doen opvlammen en een gevoel van vervulling geven. Het volgen van je eigen pad versterkt je gevoel van identiteit en zelfwaardering.
 • Interactie
  Menselijke connecties zijn van onschatbare waarde. Onderhoud gezonde relaties met familie, vrienden en collega’s. Deel je gevoelens en luister naar anderen. Sociale verbondenheid verrijkt ons leven en verhoogt onze veerkracht.
 • Tijd
  Beheer je tijd wijselijk. Stel realistische doelen en organiseer je dag zo dat er ruimte is voor werk, rust, beweging, sociaal contact en ontspanning. Een gebalanceerde routine houdt je energiepeil op peil.

 

Door deze pijlers aandachtig te koesteren, creëer je een stevige basis voor vitaliteit. Het is een investering in jezelf die steeds weer rendeert, in de vorm van energie, plezier en de moed om het leven volop te omarmen.

Ergens last van? Maak vandaag nog een afspraak."

Kom in contact met ons!

Wereld Alzheimer Dag

21 september 2023

Fysiotherapie kan een waardevolle rol spelen bij de zorg voor mensen met Alzheimer of andere vormen van dementie. Alzheimer is een progressieve neurodegeneratieve aandoening die geheugenverlies, cognitieve achteruitgang en verminderde motorische functies veroorzaakt.

Lees meer >

Dag van de Diëtist!

19 september 2023

Voeding is een essentieel onderdeel van fit worden en blijven, en verdient meer aandacht (vinden wij). Als diëtisten bieden wij hulp bij het veranderen van het eetpatroon om bijvoorbeeld bloedwaardes te verbeteren, maag-en darmklachten te verminderen, gewicht te verbeteren (afvallen of juist aankomen), ondersteuning bij ziekte of bijvoorbeeld om het eetpatroon af te stemmen op het ouder worden. Een goede samenwerking tussen de fysiotherapeut en de diëtist is hierbij erg belangrijk.

Lees meer >
Funqtio Venloop

Nationale Vitaliteitsweek 2023

18 september 2023

Stel je voor: vitaliteit is als een kop koffie die de hele dag door energie geeft. Het is een onuitputtelijke batterij die je dagelijkse taken moeiteloos laat verlopen. Die maandagochtend, voorheen een gevecht met de snooze-knop, verandert in een energieke start. Je springt enthousiast uit bed, klaar om de dag met hernieuwde energie te omarmen.

Lees meer >
Wereld Fysiotherapie Dag

Wereld Fysiotherapie Dag

8 september 2023

Vandaag is het Wereld Fysiotherapie Dag! We staan stil bij het belang van fysiotherapie binnen de zorg. Fysiotherapeuten leveren elke dag kwaliteit. Ze maken daarmee het verschil in de levens van mensen door ze in beweging en zelfstandig te houden. Door op deze dag aandacht te vragen voor onze collega’s en hun belangrijke bijdrage in de zorg, geven we de waardering en erkenning die ze elke dag verdienen!

Lees meer >

Steun de Collecteweek van KWF en ontdek hoe Funqtio helpt bij oncologische revalidatie!

4 september 2023

Tijdens de Collecteweek van KWF willen we samen een vuist maken tegen kanker. Maar laten we niet vergeten dat de strijd tegen kanker niet stopt na de diagnose. Daarom willen we graag de aandacht vestigen op de waardevolle diensten die Funqtio biedt voor mensen die de diagnose kanker hebben gekregen.

Lees meer >

Vacature Fysiotherapeut OCA m/v

14 juli 2023

OCA is een instelling voor medisch specialistische zorg en is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met chronische pijn en vermoeidheid. De multidisciplinaire programma’s van OCA bestaan onder andere uit fysieke activering, (psycho-)educatie en cognitieve gedragstherapie/ACT.

Revalidatieartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en psychologen werken samen en richten zich op verschillende bio-psycho-sociale factoren die relevant zijn bij de klachten en de instandhouding daarvan. Naast revalidatieprogramma’s biedt OCA ook trajecten aan voor werkhervatting en re-integratie.

Lees meer >