Nationale Vitaliteitsweek 2023

Funqtio Venloop

Stel je voor: vitaliteit is als een kop koffie die de hele dag door energie geeft. Het is een onuitputtelijke batterij die je dagelijkse taken moeiteloos laat verlopen. Die maandagochtend, voorheen een gevecht met de snooze-knop, verandert in een energieke start. Je springt enthousiast uit bed, klaar om de dag met hernieuwde energie te omarmen.

Vitaliteit draait niet alleen om fysieke kracht; het omvat ook scherp denken en emotionele veerkracht. Het betekent dagelijkse stress trotseren en uitdagingen aanpakken met een heldere geest. Laten we in actie komen, diep ademhalen en vitaliteit omarmen! Het is de motor die ons voortstuwt, ons helpt meer te bereiken en ons in staat stelt om zowel kleine als grote levensmomenten volledig te ervaren. Een krachtige dosis levendigheid om het beste uit elke dag te halen.

 

Maar hoe omarmen we deze vitaliteit? Laten we eens duiken in de 7 pijlers van vitaliteit: lichaam, cognitie, emotie, identiteit, interactie, tijd en energie

 

 • Lichaam
  Verwen je lichaam met zorg door regelmatig te bewegen. Dit hoeft geen Olympische prestatie te zijn; gewone activiteiten zoals wandelen, fietsen of dansen zijn voldoende. Gezonde voeding en hydratatie spelen een cruciale rol. En vergeet niet om je lichaam de rust te gunnen die het verdient.
 • Cognitie
  Geef je brein een cadeau! Ontdek nieuwe dingen, omarm een hobby die je geest prikkelt, leesboeken en maak puzzels. Uitdagende mentale activiteiten houden je denkkracht springlevend.
 • Emotie
  Bouw aan emotionele veerkracht door positieve manieren te ontwikkelen om uitdagingen aan te gaan. Leer om stress en negatieve emoties op een gezonde manier te hanteren, bijvoorbeeld via meditatie, ademhalingsoefeningen of het bijhouden van een dagboek.
 • Identiteit
  Verken jezelf en blijf trouw aan je waarden en interesses. Doe dingen die je passie doen opvlammen en een gevoel van vervulling geven. Het volgen van je eigen pad versterkt je gevoel van identiteit en zelfwaardering.
 • Interactie
  Menselijke connecties zijn van onschatbare waarde. Onderhoud gezonde relaties met familie, vrienden en collega’s. Deel je gevoelens en luister naar anderen. Sociale verbondenheid verrijkt ons leven en verhoogt onze veerkracht.
 • Tijd
  Beheer je tijd wijselijk. Stel realistische doelen en organiseer je dag zo dat er ruimte is voor werk, rust, beweging, sociaal contact en ontspanning. Een gebalanceerde routine houdt je energiepeil op peil.

 

Door deze pijlers aandachtig te koesteren, creëer je een stevige basis voor vitaliteit. Het is een investering in jezelf die steeds weer rendeert, in de vorm van energie, plezier en de moed om het leven volop te omarmen.

Ergens last van? Maak vandaag nog een afspraak."

Kom in contact met ons!

Longrevalidatie bij Funqtio

13 mei 2024

Deze week (13 t/m 18 mei) is de collecte week van het longfonds. Dit fonds heeft als missie: longziekten de wereld uit en bijdragen aan een gezonder en gelukkiger leven voor mensen met een longziekte. Funqtio draagt hier graag aan bij, zo kun je bij ons terecht voor longrevalidatie.

Lees meer >
Revalideren na een operatie bij Funqtio

Funqtio WORK-deelnemer Herman Vaessen Tuin | Boom | Groen aan het woord…

2 mei 2024

Herman Vaessen Tuin | Boom | Groen is een trotse deelnemer aan het Funqtio WORK-programma. We gingen in gesprek met Ralf Vaessen van Herman Vaessen Tuin | Boom | Groen over hoe hun samenwerking met Funqtio Work de gezondheid en het welzijn van hun medewerkers aanzienlijk heeft verbeterd. Hij deelt zijn ervaringen en de positieve impact van hun op maat gemaakte bedrijfszorgpakket op het bedrijf.

Lees meer >

De Funqtio Academy: De kracht van samen leren!

16 maart 2024

Door de constante ontwikkelingen in de fysiotherapie is het steeds belangrijker om onze krachten te bundelen. Binnen ons vakgebied worden we voortdurend geconfronteerd met nieuwe wetenschappelijke literatuur over screening, onderzoek, behandeltechnieken en innovaties binnen de fysiotherapie die onze patiëntenzorg positief kunnen beïnvloeden. Bij Funqtio vinden we het belangrijk dat onze professionals up-to-date blijven, samenwerken, kennis delen en persoonlijk kunnen groeien zodat we uniform als bedrijf hoogwaardige zorg kunnen blijven bieden.

Lees meer >

Digital Nomads bij Funqtio

5 maart 2024

Wij zijn Donja & Jeroen, musculoskeletaal manueeltherapeuten bij Funqtio B.V. en momenteel werkzaam als “digital nomads” in Midden- en Zuid-Amerika! Wij schrijven deze blog om jullie een kijkje te geven in ons (werk)leven voor 2024, terwijl we jullie graag iets vertellen over onze ervaringen tijdens de reis!

Lees meer >
Logo van ISOZzon

Wereldkankerdag: aandacht voor de impact van kanker

2 februari 2024

Op Wereldkankerdag delen we het aangrijpende verhaal van Karin de Graaf. Na chemotherapie, een operatie en bestralingen worstelt ze nu met oedeem, vermoeidheid en klachten aan handen en voeten. In dit artikel brengen we op Wereldkankerdag de waardevolle ondersteuning die netwerken zoals ISOZzon kunnen bieden om Karins last te verlichten en haar herstel te bevorderen onder de aandacht.

Lees meer >
Bekkenfysiotherapie in Venlo

Pijnklachten in de buik en het bekkengebied

1 februari 2024

Sommige mensen, zowel mannen als vrouwen, ervaren klachten in de onderbuik of het bekkengebied waarvoor geen duidelijke oorzaak kan worden gevonden. De klachten kunnen door een bekkenfysiotherapeut worden behandeld.

Lees meer >