OCA Venlo 5 jaar!

OCA Venlo

1 maart 2023 viert OCA Venlo haar eerste lustrum. Op 1 maart 2018 werd er door 4 enthousiaste professionals gestart met OCA Venlo onder de vleugels van de Funqtio groep.

In deze periode hebben we 520 mensen mogen begeleiden in hun zoektocht naar een waarde(n)vol leven waarin zij zelf weer de regie hebben leren nemen over hun eigen gezondheid.

 

Wij zijn als behandelteam dankbaar dat cliënten ons het vertrouwen geven en ons even mee laten lopen op hun levenspad.

 

Bovenstaande komt terug in een gegeven waardering op Zorgkaart Nederland:
“ Zonder hoge verwachtingen begonnen aan het traject. De openheid, het warme welkom, de positiviteit, het respect, de zeer goede communicatie (ook onderling in het team) en natuurlijk de deskundigheid, op maat, waarmee het team mij begeleidde lieten mij ook ontdooien waardoor erna 3 maanden lichamelijk en geestelijk vooruitgang te ervaren is. Wat weer hoop voor de toekomst geeft. Hoop die eigenlijk langzaam door de jaren heen was weggegaan. Dankjewel hiervoor!”

 

Als behandelteam zijn we in deze 5 jaar inhoudelijk gegroeid, mede door de reflecties van onze cliënten. In omvang is het team gegroeid naar 14 professionals die klaar staan om (potentiële) cliënten te ondersteunen bij hun hulpvraag. Door de groei de afgelopen jaren zijn wij in september 2022 verhuisd van HuisvanNoord naar onze huidige locatie op de Noorderpoort in Venlo.

 

We zien er naar uit om de komende jaren onze dienstverlening verder te professionaliseren, uit te breiden en nog meer mensen te mogen begeleiden bij hun gezondheidsvraagstukken.

Meer informatie over revalideren bij OCA Venlo?"

Revalideren bij OCA Venlo

Wereld Alzheimer Dag

21 september 2023

Fysiotherapie kan een waardevolle rol spelen bij de zorg voor mensen met Alzheimer of andere vormen van dementie. Alzheimer is een progressieve neurodegeneratieve aandoening die geheugenverlies, cognitieve achteruitgang en verminderde motorische functies veroorzaakt.

Lees meer >

Dag van de Diëtist!

19 september 2023

Voeding is een essentieel onderdeel van fit worden en blijven, en verdient meer aandacht (vinden wij). Als diëtisten bieden wij hulp bij het veranderen van het eetpatroon om bijvoorbeeld bloedwaardes te verbeteren, maag-en darmklachten te verminderen, gewicht te verbeteren (afvallen of juist aankomen), ondersteuning bij ziekte of bijvoorbeeld om het eetpatroon af te stemmen op het ouder worden. Een goede samenwerking tussen de fysiotherapeut en de diëtist is hierbij erg belangrijk.

Lees meer >
Funqtio Venloop

Nationale Vitaliteitsweek 2023

18 september 2023

Stel je voor: vitaliteit is als een kop koffie die de hele dag door energie geeft. Het is een onuitputtelijke batterij die je dagelijkse taken moeiteloos laat verlopen. Die maandagochtend, voorheen een gevecht met de snooze-knop, verandert in een energieke start. Je springt enthousiast uit bed, klaar om de dag met hernieuwde energie te omarmen.

Lees meer >
Wereld Fysiotherapie Dag

Wereld Fysiotherapie Dag

8 september 2023

Vandaag is het Wereld Fysiotherapie Dag! We staan stil bij het belang van fysiotherapie binnen de zorg. Fysiotherapeuten leveren elke dag kwaliteit. Ze maken daarmee het verschil in de levens van mensen door ze in beweging en zelfstandig te houden. Door op deze dag aandacht te vragen voor onze collega’s en hun belangrijke bijdrage in de zorg, geven we de waardering en erkenning die ze elke dag verdienen!

Lees meer >

Steun de Collecteweek van KWF en ontdek hoe Funqtio helpt bij oncologische revalidatie!

4 september 2023

Tijdens de Collecteweek van KWF willen we samen een vuist maken tegen kanker. Maar laten we niet vergeten dat de strijd tegen kanker niet stopt na de diagnose. Daarom willen we graag de aandacht vestigen op de waardevolle diensten die Funqtio biedt voor mensen die de diagnose kanker hebben gekregen.

Lees meer >

Vacature Fysiotherapeut OCA m/v

14 juli 2023

OCA is een instelling voor medisch specialistische zorg en is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met chronische pijn en vermoeidheid. De multidisciplinaire programma’s van OCA bestaan onder andere uit fysieke activering, (psycho-)educatie en cognitieve gedragstherapie/ACT.

Revalidatieartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en psychologen werken samen en richten zich op verschillende bio-psycho-sociale factoren die relevant zijn bij de klachten en de instandhouding daarvan. Naast revalidatieprogramma’s biedt OCA ook trajecten aan voor werkhervatting en re-integratie.

Lees meer >