Pijnklachten in de buik en het bekkengebied

Bekkenfysiotherapie in Venlo

Sommige mensen, zowel mannen als vrouwen, ervaren klachten in de onderbuik of het bekkengebied waarvoor geen duidelijke oorzaak kan worden gevonden. De klachten kunnen door een bekkenfysiotherapeut worden behandeld.

Verschijnselen

Klachten in de onderbuik of het bekkengebied kunnen zeer uiteenlopend zijn. Denk aan problemen als:

 • Pijn in de onderbuik, onderrug of in de bekkenbodem zelf.
 • Pijn rond de geslachtsorganen.
 • Pijn bij geslachtsgemeenschap (zowel bij mannen als bij vrouwen).

 

Deze klachten kunnen in combinatie voorkomen met andere klachten als:

 • Plasproblemen;
 • Veelvuldige urineweginfecties;
 • Obstipatie;
 • Problemen bij ontlasten;
 • Aambeien.

 

Oorzaken

De bekkenbodem ligt als een hangmatje van dunne spierlagen onderin het bekken. De genoemde klachten kunnen ontstaan door te zwakke, te gespannen of te actieve bekkenbodemspieren. Andere redenen voor deze klachten zijn o.a. stress, een operatie, negatieve (al dan niet seksuele) ervaringen of een bevalling.

 

Therapie

Onze bekkenfysiotherapeute kan door middel van een vraaggesprek en een (inwendig) onderzoek de toestand van de bekkenbodemspieren bepalen. Aan de hand hiervan zal zij met u een oefenschema opstellen. Ook zal zij in de loop van de behandelperiode regelmatig de bekkenbodem controleren om te beoordelen of u uw oefeningen goed uitvoert en of deze het juiste effect hebben.

 

De behandeling kan bestaan uit:

 • Uitleg over de klacht en de normale functie van de bekkenbodem.
 • Persoonlijke adviezen over toiletgang.
 • Oefentherapie om de bekkenbodemspieren en andere spieren te trainen.
 • Leren opvangen van de buikdruk.

 

Deze behandelingen worden individueel gegeven en indien nodig komen we bij u aan huis.

 

Gemiddelde behandelduur

Na 3-4 behandelingen moet u verbetering ervaren. Meestal zijn er in totaal ongeveer 7 behandelingen nodig.

"

Neem contact met ons op

Longrevalidatie bij Funqtio

13 mei 2024

Deze week (13 t/m 18 mei) is de collecte week van het longfonds. Dit fonds heeft als missie: longziekten de wereld uit en bijdragen aan een gezonder en gelukkiger leven voor mensen met een longziekte. Funqtio draagt hier graag aan bij, zo kun je bij ons terecht voor longrevalidatie.

Lees meer >

De Funqtio Academy: De kracht van samen leren!

16 maart 2024

Door de constante ontwikkelingen in de fysiotherapie is het steeds belangrijker om onze krachten te bundelen. Binnen ons vakgebied worden we voortdurend geconfronteerd met nieuwe wetenschappelijke literatuur over screening, onderzoek, behandeltechnieken en innovaties binnen de fysiotherapie die onze patiĆ«ntenzorg positief kunnen beĆÆnvloeden. Bij Funqtio vinden we het belangrijk dat onze professionals up-to-date blijven, samenwerken, kennis delen en persoonlijk kunnen groeien zodat we uniform als bedrijf hoogwaardige zorg kunnen blijven bieden.

Lees meer >

Digital Nomads bij Funqtio

5 maart 2024

Wij zijn Donja & Jeroen, musculoskeletaal manueeltherapeuten bij Funqtio B.V. en momenteel werkzaam als “digital nomads” in Midden- en Zuid-Amerika! Wij schrijven deze blog om jullie een kijkje te geven in ons (werk)leven voor 2024, terwijl we jullie graag iets vertellen over onze ervaringen tijdens de reis!

Lees meer >
Logo van ISOZzon

Wereldkankerdag: aandacht voor de impact van kanker

2 februari 2024

Op Wereldkankerdag delen we het aangrijpende verhaal van Karin de Graaf. Na chemotherapie, een operatie en bestralingen worstelt ze nu met oedeem, vermoeidheid en klachten aan handen en voeten. In dit artikel brengen we op Wereldkankerdag de waardevolle ondersteuning die netwerken zoals ISOZzon kunnen bieden om Karins last te verlichten en haar herstel te bevorderen onder de aandacht.

Lees meer >
Bekkenfysiotherapie in Venlo

Pijnklachten in de buik en het bekkengebied

1 februari 2024

Sommige mensen, zowel mannen als vrouwen, ervaren klachten in de onderbuik of het bekkengebied waarvoor geen duidelijke oorzaak kan worden gevonden. De klachten kunnen door een bekkenfysiotherapeut worden behandeld.

Lees meer >
Funqtio wandelt mee met de Venloop

Start het jaar vitaal met Funqtio’s Venloop 2024-wandeltocht!

12 januari 2024

Zet je goede voornemens om vitaler te worden door en start het jaar 2024 op een gezonde en gezellige manier! Funqtio nodigt jou uit om deel te nemen aan onze wandeltocht tijdens de Venloop op zaterdag 23 maart. Samen streven we naar een vitaal en actief begin van het nieuwe jaar.

Lees meer >