Susan Delsing, vestigingsmanager van Funqtio Venlo

Passie, energie en een positieve houding zijn zaken die meteen opvallen van de in Venlo opgegroeide Susan Delsing, fysiotherapeute en nieuwe vestigingsmanager van Funqtio Venlo.

‘Nieuw’ is in dit geval dan ook écht nieuw, aangezien Susan slechts een maand de ‘managementpet’ op heeft.

 

Susan is 36 lentes oud, getrouwd met Paul en trotse moeder van een tweejarige zoon. Altijd graag gesport, eerst handbal en toen tennis. Met name tennis heeft een groot deel uitgemaakt van Susans (jonge) verleden, waarbij Susan op menig toernooi binnen én buiten TC Venlo was te zien. Recentelijk heeft ze nog wel eens getennist met Paul, die nog steeds niet weet te winnen. Susan focust zich daarom vooral op haar werk bij Funqtio. Begrijpelijk, want ook voor Paul moet het wel leuk blijven.

 

De politie, het leger of fysiotherapie?

Dat Susan graag beweegt, actief bezig is en weet van aanpakken, is een understatement. “Ik wilde heel graag iets met sport doen, al heb ik ook lang getwijfeld over de politie en daarna over het leger”, vertelt Susan. Na veel twijfelen en overwegen besloot Susan dat de laatste twee opties toch niet de juiste waren voor haar. “Bij de politie heb je niet alleen het werkveld en komen er ook veel andere dingen bij kijken en het leger was me net iets te veel van het goede zal ik maar zeggen”, vult Susan hierop aan.

 

De Venlose is vanwege klachten als een omgeslagen enkel (opgelopen met tennis) vaker in contact gekomen met een fysiotherapeut. Het verhelpen van klachten leek haar zowel leuk als interessant om te doen, zoals een andere bekende van Funqtio ook liet weten. Sinds 3VWO stond Susan al achter deze keuze. “Tot op heden vind ik dat ik een van de meest fantastische beroepen uitoefen”. Fijn dat je op zo’n jonge leeftijd al zeker weet wat je later wilt gaan doen.

 

Carrière

Met vastbeslotenheid startte de jonge Venlose aan de studie Fysiotherapie in Nijmegen, waarbij ze tevens de keuze maakte om op kamers te gaan (een tijdelijk uitstapje uit haar dierbare Venlo). Nadat ze haar HBO diploma met succes behaalde, was Susan enthousiast om haar theoriekennis toe te passen in de praktijk. Haar eerste carrièrestap vond plaats in Maasbree. “Dit was eigenlijk heel leuk om mee te beginnen, want 50% was fysiotherapie, en de andere 50% was manager van een sportcentrum.

 

Toen heb ik ook veel samengewerkt met lokale sportclubs van Maasbree”. In de drie jaar dat Susan hier aan de slag is geweest is dan ook een leuke praktijk ontstaan. “Uiteindelijk was de uitdaging weg en had ik geen directe collega’s”, vertelt Susan. Daarna is ze aan de slag gegaan bij een kleine fysiotherapie-praktijk in Asten en in Panningen (beide waren onderdeel van een grotere keten). “Ook hier heb ik het heel erg naar mijn zin gehad, al wilde ik na 4 jaar meer leren binnen de fysiotherapie, waardoor ik weer op zoek ben gegaan naar iets nieuws”, vertelt Susan.

 

De eerste stappen bij Funqtio

Al snel kwam Susan weer iets interessants tegen in haar professionele loopbaan. ”Rob Peters (mede-eigenaar van Funqtio) woonde met zijn toenmalige vriendin in dezelfde straat als mijn ouders. Rob’s vriendin kon ik persoonlijk en vertelde me dat ik Jeroen (de andere mede-eigenaar) kon bellen voor een gesprek”. Snel na dit gesprek kon Susan aan de slag. Het kan soms raar lopen, dat blijkt maar weer.

 

Net als Sven, de vestigingsmanager van Funqtio Steyl, heeft Susan tijdens haar werk bij Funqtio de Master Sportfysiotherapie gevolgd. Funqtio hecht namelijk veel waarde aan bijscholing en om zo het kennisniveau van personeel te verhogen. Susan vult hierop aan: “Funqtio heeft ook echt een mega-ontwikkeling meegemaakt en ik ben er zeker van dat de kwaliteit van ons team hierin een grote bijdrage is geweest.” Het streven is dan ook dat iedereen binnen Funqtio een master binnen de fysiotherapie heeft, of gaat afronden, nadat ze praktijkervaring hebben opgedaan.

 

Vestigingsmanager met ambitie

Susan draagt dus slechts een maand de titel ‘Vestigingsmanager van Funqtio Venlo’. Haar takenpakket wordt hierdoor een stuk uitgebreider. Zo is een luisterend oor niet alleen nodig voor klanten, ook het alsmaar groeiende team van Funqtio hoort hierbij. De Venlose heeft er echter alle vertrouwen in. “Voor mij is het belangrijk dat we hier op een leuke en enthousiaste manier blijven werken. Als het goed is, werken wij met sommige collega’s voor de komende 30 jaar samen, dus een positieve vibe zonder al te veel poespas zorgt ervoor dat iedereen met goede zin naar het werk komt, waardoor je ook optimaal presteert”, vertelt Susan. “Scholing blijft voor ons belangrijk, dus wat is dan makkelijker om te leren van je eigen collega’s waar je al een goede band mee hebt opgebouwd?”. Dit uit zich middels het in leven geroepen IOF (Intercollegiaal Overleg Fysiotherapie), waarbij collega’s een aantal keren per jaar elkaar iets bijbrengen over een bepaald onderwerp binnen het steun- en bewegingsapparaat van de mens.

 

Naast zaken als het verbeteren van de interne communicatie en bepaling van de doelstellingen voor de komende jaren (samen met Rob), vindt Susan het ook vooral heel leuk om te doen. “Ik haal hier dan ook mijn persoonlijk ambitie uit om mijn nieuwe managementtaken naar behoren uit te voeren, al lopen de zaken voor onze vestiging al goed op het moment”. Het vasthouden van de momentum is dus een hele belangrijke voor Susan. De bekende slogan ‘Keep calm and carry on’, is wel degelijk van toepassing. Uiteraard met een hoop passie, pit en energie zoals we van Funqtio én Susan zijn gewend. Niet geheel onbelangrijk voor een vestigingsmanager, die daarnaast nog steeds graag echografie toepast en schouderklachten verhelpt bij klanten.

 

"

Funqtio fitness

Vacature Psychosomatisch fysiotherapeut m/v

26 mei 2023

Funqtio is de meest complete fysiotherapiepraktijk van Venlo e.o. met 4 toplocaties en meer dan 40 specialisten. Onze specialisten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Iedere specialist kan werken met moderne apparatuur om de patiënten optimaal van dienst te kunnen zijn. Onze specialisten moeten kunnen werken volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten waarbij naar de totale patiënt gekeken wordt.

Lees meer >

Wandelen is gezond! Aartsen Avond4daagse 23 tot en met 26 mei

23 mei 2023

Op dinsdag 23 mei gaat de Aartsen Avond4daagse weer van start. Tot en met vrijdag kan er iedere dag gekozen worden uit een leuke en uitdagende tocht van 6 of 12 km. Lopen is niet alleen leuk en gezellig, het is ook nog eens heel erg gezond.

Lees meer >

Off-season voetbaltraining Funqtio

22 mei 2023

Over een aantal weken loopt het seizoen weer op z’n einde en kan iedereen gaan genieten van zijn welverdiende zomervakantie. Ook in deze periode is het belangrijk om fit te blijven en jezelf klaar te stomen voor het nieuwe voetbalseizoen.

Lees meer >

Revalidatie bij klachten als gevolg van een hersenschudding (Post Concussion Syndroom) Kopiëren

11 mei 2023

Een hersenschudding kan voor komen na een auto-ongeluk of val op het hoofd. Meestal veroorzaakt het niet meer dan een schram of een bult op het hoofd, maar in enkele gevallen kan het langdurige klachten opleveren. Bij een hersenschudding is er geen sprake van structurele schade/hersenletsel, maar kan er wel overprikkeling van het brein optreden wat kan leiden tot verschillende fysieke, cognitieve en emotionele klachten. De klachten kunnen zowel fysiek (hoofd- en nekpijn, duizeligheid, misselijkheid, dubbel/wazig zien), cognitief (slechte concentratie, vergeetachtigheid/slecht geheugen, verhoogde gevoeligheid voor licht en/of geluid) als emotioneel (snel gefrustreerd/geïrriteerd zijn, ongeduldig, somberheid, angstig) zijn. Wanneer de klachten langer dan drie maanden aanhouden spreken we van het Post Concussion Syndroom.

Lees meer >
Vacature receptioniste Funqtio Venlo-Steyl

Vacature Receptioniste m/v

2 mei 2023

Wij zoeken een receptioniste m/v

 

Zit gastvrijheid je in het bloed, word jij blij als je cliënten en collega’s kunt helpen en ben je daarnaast een echte duizendpoot? Dan hebben wij een hele leuke functie voor jou in een dynamische, snelgroeiende organisatie.

Lees meer >
My35 Helden

My35’ Helden wordt Funqtio Helden

17 maart 2023

Sporten zoals u gewend bent, maar dan onder een andere naam. Het fitnesscentrum dat voorheen bekend stond als My35’ Helden gaat verder onder de naam Funqtio Helden. Funqtio krijgt er met deze locatie een veelbelovend gezondheidscentrum bij.

Lees meer >