Susan Delsing, vestigingsmanager van Funqtio Venlo

Passie, energie en een positieve houding zijn zaken die meteen opvallen van de in Venlo opgegroeide Susan Delsing, fysiotherapeute en nieuwe vestigingsmanager van Funqtio Venlo.

‘Nieuw’ is in dit geval dan ook écht nieuw, aangezien Susan slechts een maand de ‘managementpet’ op heeft.

 

Susan is 36 lentes oud, getrouwd met Paul en trotse moeder van een tweejarige zoon. Altijd graag gesport, eerst handbal en toen tennis. Met name tennis heeft een groot deel uitgemaakt van Susans (jonge) verleden, waarbij Susan op menig toernooi binnen én buiten TC Venlo was te zien. Recentelijk heeft ze nog wel eens getennist met Paul, die nog steeds niet weet te winnen. Susan focust zich daarom vooral op haar werk bij Funqtio. Begrijpelijk, want ook voor Paul moet het wel leuk blijven.

 

De politie, het leger of fysiotherapie?

Dat Susan graag beweegt, actief bezig is en weet van aanpakken, is een understatement. “Ik wilde heel graag iets met sport doen, al heb ik ook lang getwijfeld over de politie en daarna over het leger”, vertelt Susan. Na veel twijfelen en overwegen besloot Susan dat de laatste twee opties toch niet de juiste waren voor haar. “Bij de politie heb je niet alleen het werkveld en komen er ook veel andere dingen bij kijken en het leger was me net iets te veel van het goede zal ik maar zeggen”, vult Susan hierop aan.

 

De Venlose is vanwege klachten als een omgeslagen enkel (opgelopen met tennis) vaker in contact gekomen met een fysiotherapeut. Het verhelpen van klachten leek haar zowel leuk als interessant om te doen, zoals een andere bekende van Funqtio ook liet weten. Sinds 3VWO stond Susan al achter deze keuze. “Tot op heden vind ik dat ik een van de meest fantastische beroepen uitoefen”. Fijn dat je op zo’n jonge leeftijd al zeker weet wat je later wilt gaan doen.

 

Carrière

Met vastbeslotenheid startte de jonge Venlose aan de studie Fysiotherapie in Nijmegen, waarbij ze tevens de keuze maakte om op kamers te gaan (een tijdelijk uitstapje uit haar dierbare Venlo). Nadat ze haar HBO diploma met succes behaalde, was Susan enthousiast om haar theoriekennis toe te passen in de praktijk. Haar eerste carrièrestap vond plaats in Maasbree. “Dit was eigenlijk heel leuk om mee te beginnen, want 50% was fysiotherapie, en de andere 50% was manager van een sportcentrum.

 

Toen heb ik ook veel samengewerkt met lokale sportclubs van Maasbree”. In de drie jaar dat Susan hier aan de slag is geweest is dan ook een leuke praktijk ontstaan. “Uiteindelijk was de uitdaging weg en had ik geen directe collega’s”, vertelt Susan. Daarna is ze aan de slag gegaan bij een kleine fysiotherapie-praktijk in Asten en in Panningen (beide waren onderdeel van een grotere keten). “Ook hier heb ik het heel erg naar mijn zin gehad, al wilde ik na 4 jaar meer leren binnen de fysiotherapie, waardoor ik weer op zoek ben gegaan naar iets nieuws”, vertelt Susan.

 

De eerste stappen bij Funqtio

Al snel kwam Susan weer iets interessants tegen in haar professionele loopbaan. ”Rob Peters (mede-eigenaar van Funqtio) woonde met zijn toenmalige vriendin in dezelfde straat als mijn ouders. Rob’s vriendin kon ik persoonlijk en vertelde me dat ik Jeroen (de andere mede-eigenaar) kon bellen voor een gesprek”. Snel na dit gesprek kon Susan aan de slag. Het kan soms raar lopen, dat blijkt maar weer.

 

Net als Sven, de vestigingsmanager van Funqtio Steyl, heeft Susan tijdens haar werk bij Funqtio de Master Sportfysiotherapie gevolgd. Funqtio hecht namelijk veel waarde aan bijscholing en om zo het kennisniveau van personeel te verhogen. Susan vult hierop aan: “Funqtio heeft ook echt een mega-ontwikkeling meegemaakt en ik ben er zeker van dat de kwaliteit van ons team hierin een grote bijdrage is geweest.” Het streven is dan ook dat iedereen binnen Funqtio een master binnen de fysiotherapie heeft, of gaat afronden, nadat ze praktijkervaring hebben opgedaan.

 

Vestigingsmanager met ambitie

Susan draagt dus slechts een maand de titel ‘Vestigingsmanager van Funqtio Venlo’. Haar takenpakket wordt hierdoor een stuk uitgebreider. Zo is een luisterend oor niet alleen nodig voor klanten, ook het alsmaar groeiende team van Funqtio hoort hierbij. De Venlose heeft er echter alle vertrouwen in. “Voor mij is het belangrijk dat we hier op een leuke en enthousiaste manier blijven werken. Als het goed is, werken wij met sommige collega’s voor de komende 30 jaar samen, dus een positieve vibe zonder al te veel poespas zorgt ervoor dat iedereen met goede zin naar het werk komt, waardoor je ook optimaal presteert”, vertelt Susan. “Scholing blijft voor ons belangrijk, dus wat is dan makkelijker om te leren van je eigen collega’s waar je al een goede band mee hebt opgebouwd?”. Dit uit zich middels het in leven geroepen IOF (Intercollegiaal Overleg Fysiotherapie), waarbij collega’s een aantal keren per jaar elkaar iets bijbrengen over een bepaald onderwerp binnen het steun- en bewegingsapparaat van de mens.

 

Naast zaken als het verbeteren van de interne communicatie en bepaling van de doelstellingen voor de komende jaren (samen met Rob), vindt Susan het ook vooral heel leuk om te doen. “Ik haal hier dan ook mijn persoonlijk ambitie uit om mijn nieuwe managementtaken naar behoren uit te voeren, al lopen de zaken voor onze vestiging al goed op het moment”. Het vasthouden van de momentum is dus een hele belangrijke voor Susan. De bekende slogan ‘Keep calm and carry on’, is wel degelijk van toepassing. Uiteraard met een hoop passie, pit en energie zoals we van Funqtio én Susan zijn gewend. Niet geheel onbelangrijk voor een vestigingsmanager, die daarnaast nog steeds graag echografie toepast en schouderklachten verhelpt bij klanten.

 

"

Wereld Alzheimer Dag

21 september 2023

Fysiotherapie kan een waardevolle rol spelen bij de zorg voor mensen met Alzheimer of andere vormen van dementie. Alzheimer is een progressieve neurodegeneratieve aandoening die geheugenverlies, cognitieve achteruitgang en verminderde motorische functies veroorzaakt.

Lees meer >

Dag van de Diëtist!

19 september 2023

Voeding is een essentieel onderdeel van fit worden en blijven, en verdient meer aandacht (vinden wij). Als diëtisten bieden wij hulp bij het veranderen van het eetpatroon om bijvoorbeeld bloedwaardes te verbeteren, maag-en darmklachten te verminderen, gewicht te verbeteren (afvallen of juist aankomen), ondersteuning bij ziekte of bijvoorbeeld om het eetpatroon af te stemmen op het ouder worden. Een goede samenwerking tussen de fysiotherapeut en de diëtist is hierbij erg belangrijk.

Lees meer >
Funqtio Venloop

Nationale Vitaliteitsweek 2023

18 september 2023

Stel je voor: vitaliteit is als een kop koffie die de hele dag door energie geeft. Het is een onuitputtelijke batterij die je dagelijkse taken moeiteloos laat verlopen. Die maandagochtend, voorheen een gevecht met de snooze-knop, verandert in een energieke start. Je springt enthousiast uit bed, klaar om de dag met hernieuwde energie te omarmen.

Lees meer >
Wereld Fysiotherapie Dag

Wereld Fysiotherapie Dag

8 september 2023

Vandaag is het Wereld Fysiotherapie Dag! We staan stil bij het belang van fysiotherapie binnen de zorg. Fysiotherapeuten leveren elke dag kwaliteit. Ze maken daarmee het verschil in de levens van mensen door ze in beweging en zelfstandig te houden. Door op deze dag aandacht te vragen voor onze collega’s en hun belangrijke bijdrage in de zorg, geven we de waardering en erkenning die ze elke dag verdienen!

Lees meer >

Steun de Collecteweek van KWF en ontdek hoe Funqtio helpt bij oncologische revalidatie!

4 september 2023

Tijdens de Collecteweek van KWF willen we samen een vuist maken tegen kanker. Maar laten we niet vergeten dat de strijd tegen kanker niet stopt na de diagnose. Daarom willen we graag de aandacht vestigen op de waardevolle diensten die Funqtio biedt voor mensen die de diagnose kanker hebben gekregen.

Lees meer >

Vacature Fysiotherapeut OCA m/v

14 juli 2023

OCA is een instelling voor medisch specialistische zorg en is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met chronische pijn en vermoeidheid. De multidisciplinaire programma’s van OCA bestaan onder andere uit fysieke activering, (psycho-)educatie en cognitieve gedragstherapie/ACT.

Revalidatieartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en psychologen werken samen en richten zich op verschillende bio-psycho-sociale factoren die relevant zijn bij de klachten en de instandhouding daarvan. Naast revalidatieprogramma’s biedt OCA ook trajecten aan voor werkhervatting en re-integratie.

Lees meer >