Sven Huijs, kersverse vestigingsmanager van Funqtio Steyl

Sven Huijs vestigingsmanager Funqtio Steyl

Voetballen, fitness en “outdoor” sporten in de Ardennen. Dit kenmerkt Sven Huijs, fysiotherapeut en vestigingsmanager van ‘Funqtio’ in Steyl. Kortom, een echte sportman. Van kleins af aan altijd bezig met alles omtrent bewegen en actief bezig zijn, het liefst met een groep vrienden.

De tijd vliegt (zoals we allemaal weten) en Sven is inmiddels 32 jaar en woonzaam in Steyl. Sinds kort is hij ook vestigingsmanager bij Funqtio in Steyl. In deze rol heeft Sven meer verantwoordelijkheden en managementwerkzaamheden erbij gekregen die niet binnen het takenpakket vallen van een fysiotherapeut. Hiermee onderscheidt hij zich van de andere specialisten binnen Funqtio. Dit was in eerste instantie dan ook niet de planning.

 

“Een geluk bij een ongeluk is wel van toepassing op de carrière keuze van Sven”

 

Een onverwachte blessure
Ondanks het feit dat Sven altijd graag heeft gesport, is er een specifieke gebeurtenis geweest die hem op het idee bracht om fysio te worden: “Ik heb ooit een keer mijn hamstring gescheurd met voetballen, en dan niet zomaar een scheurtje maar écht een flinke scheur”. Sven is toen zelf bij een fysiotherapeut terechtgekomen om zijn blessure te verhelpen, toentertijd bij Top-Care (hedendaags Funqtio). “Dit is iets wat mij leuk lijkt om te doen!”, zei Sven destijds al. De koppeling met sport was hierbij een belangrijke factor voor hem.

 

Studie fysiotherapie
Na het behalen van zijn HAVO-diploma is Sven begonnen aan de hbo-studie fysiotherapie aan de Fontys in Eindhoven. Na vier jaar was hij klaar voor de eerste stap in zijn professionele carrière. Met een hbo-diploma op zak kon Sven bij een viertal plekken beginnen. Bij één partij had Sven zelfs het arbeidscontract al thuis liggen, wachtend om getekend te worden. De ex-student kreeg echter nóg een aanbod. Zijn vader had Top-Care gevraagd of zijn zoon op gesprek mocht komen voor de functie van fysiotherapeut. ‘In eerste instantie heb ik toen een gesprek gevoerd met Jan Jochijms en later nog eens met Jeroen Hutjens op de praktijk. Toen is het snel gegaan”

 

“Dankzij de master sportfysiotherapie werd ik een betere en kritischere fysiotherapeut”


Carrière bij Funqtio
Sven ging aan de slag als fysiotherapeut bij Top-Care, dat na een aantal jaren van naam veranderde naar Funqtio. Na een aantal jaren praktijkervaring wilde de fysiotherapeut zich verder ontwikkelen binnen de wereld van het houdings- en bewegingsapparaat van de mens. Zijn collega en inmiddels mede-eigenaar Rob Peters, was destijds de enige die een master volgde binnen de praktijk. Sven zag dit ook wel zitten. Zijn passie voor sport kreeg (wederom) de overhand en hij begon aan zijn vervolgstudie sportfysiotherapie aan de SOMT in Amersfoort. Tijdens de opleiding merkte hij dat er een duidelijk verschil is tussen een master en een HBO-opleiding. “Je wordt eigenlijk veel kritischer opgeleid, dus is datgene wat ze je in de basis hebben geleerd wel écht zo? Klopt het wat mij is verteld of zijn er andere aanpakken die veel beter kunnen werken?”. Met deze gedachte in zijn achterhoofd, gepaard met een beter vermogen om klinisch te redeneren, bewegingsanalyses te maken en sportrevalidaties uit te werken, is Sven als universitair geschoolde verder aan de slag gegaan bij Funqtio.

 

De volgende stap
De jaren vlogen voorbij. Funqtio groeide en het aantal klanten nam toe. Het team breidde zich uit van 12 naar 26 fysiotherapeutenen er werden nieuwe vestigingen geopend in Venlo, Blerick en Helden. De voetafdruk van Funqtio was dus aanzienlijk toegenomen sinds de start van Sven in 2009. De eigenaren merkten dit uiteraard ook. “Rob en Jeroen waren van mening dat het allemaal wat groot werd om met zijn tweeën te blijven managen”, vertelt Sven. Het was belangrijk dat er naast de eigenaren een nieuw aanspreekpunt zou komen voor de vestiging in Steyl. “Rob heeft mij tijdens mijn functioneringsgesprek gevraagd of ik interesse had in een functie als vestigingsmanager”.

 

“Ik wil collega’s en cliënten graag helpen als het nodig is”


Vestigingsmanager in Steyl
De inmiddels 32-jarige sportfanaat kreeg met de nieuwe functie ook een hoop nieuwe taken. “Je wordt aanspreekpunt van de praktijk voor cliënten en medewerkers, regelt verlof en vervanging van en voor personeel, persoonlijke ontwikkelingsplannen opstellen, contact met sportclubs, meedenken over beleid en het voeren van sollicitatiegesprekken”, aldus Sven. Funqtio staat dan ook nooit stil. Er zijn altijd ontwikkelingen gaande en ideeën worden op tafel gegooid waar iets mee gedaan moet worden. Op de vraag hoe dit allemaal bevalt, is de vestigingsmanager duidelijk “Hartstikke goed. Ik merk dat ik een nog gevarieerder takenpakket heb gekregen waar ik goed mijn ei in kwijt kan. Dat geeft mij rust en waardering. Ik kan nog altijd goed met iedereen door een deur en help collega’s en cliënten graag daar waar het nodig is”.

 

Kortom, Sven kan zich de komende jaren blijven amuseren én ontwikkelen als vestigingsmanager van Funqtio Steyl. Met een gezonde groei van het bedrijf in het verschiet, veel nieuwe cliënten en jaarlijks nieuwe collega’s, tonen aan dat er de komende tijd genoeg te doen is bij Funqtio. Voor knieklachten of behandelingen met echografie of shockwave kun je altijd terecht bij de kersverse vestigingsmanager, die dit nog steeds graag doet.

 

"

Funqtio fitness

Vacature Psychosomatisch fysiotherapeut m/v

26 mei 2023

Funqtio is de meest complete fysiotherapiepraktijk van Venlo e.o. met 4 toplocaties en meer dan 40 specialisten. Onze specialisten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Iedere specialist kan werken met moderne apparatuur om de patiënten optimaal van dienst te kunnen zijn. Onze specialisten moeten kunnen werken volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten waarbij naar de totale patiënt gekeken wordt.

Lees meer >

Wandelen is gezond! Aartsen Avond4daagse 23 tot en met 26 mei

23 mei 2023

Op dinsdag 23 mei gaat de Aartsen Avond4daagse weer van start. Tot en met vrijdag kan er iedere dag gekozen worden uit een leuke en uitdagende tocht van 6 of 12 km. Lopen is niet alleen leuk en gezellig, het is ook nog eens heel erg gezond.

Lees meer >

Off-season voetbaltraining Funqtio

22 mei 2023

Over een aantal weken loopt het seizoen weer op z’n einde en kan iedereen gaan genieten van zijn welverdiende zomervakantie. Ook in deze periode is het belangrijk om fit te blijven en jezelf klaar te stomen voor het nieuwe voetbalseizoen.

Lees meer >

Revalidatie bij klachten als gevolg van een hersenschudding (Post Concussion Syndroom) Kopiëren

11 mei 2023

Een hersenschudding kan voor komen na een auto-ongeluk of val op het hoofd. Meestal veroorzaakt het niet meer dan een schram of een bult op het hoofd, maar in enkele gevallen kan het langdurige klachten opleveren. Bij een hersenschudding is er geen sprake van structurele schade/hersenletsel, maar kan er wel overprikkeling van het brein optreden wat kan leiden tot verschillende fysieke, cognitieve en emotionele klachten. De klachten kunnen zowel fysiek (hoofd- en nekpijn, duizeligheid, misselijkheid, dubbel/wazig zien), cognitief (slechte concentratie, vergeetachtigheid/slecht geheugen, verhoogde gevoeligheid voor licht en/of geluid) als emotioneel (snel gefrustreerd/geïrriteerd zijn, ongeduldig, somberheid, angstig) zijn. Wanneer de klachten langer dan drie maanden aanhouden spreken we van het Post Concussion Syndroom.

Lees meer >
Vacature receptioniste Funqtio Venlo-Steyl

Vacature Receptioniste m/v

2 mei 2023

Wij zoeken een receptioniste m/v

 

Zit gastvrijheid je in het bloed, word jij blij als je cliënten en collega’s kunt helpen en ben je daarnaast een echte duizendpoot? Dan hebben wij een hele leuke functie voor jou in een dynamische, snelgroeiende organisatie.

Lees meer >
My35 Helden

My35’ Helden wordt Funqtio Helden

17 maart 2023

Sporten zoals u gewend bent, maar dan onder een andere naam. Het fitnesscentrum dat voorheen bekend stond als My35’ Helden gaat verder onder de naam Funqtio Helden. Funqtio krijgt er met deze locatie een veelbelovend gezondheidscentrum bij.

Lees meer >