Sven Huijs, kersverse vestigingsmanager van Funqtio Steyl

Sven Huijs vestigingsmanager Funqtio Steyl

Voetballen, fitness en “outdoor” sporten in de Ardennen. Dit kenmerkt Sven Huijs, fysiotherapeut en vestigingsmanager van ‘Funqtio’ in Steyl. Kortom, een echte sportman. Van kleins af aan altijd bezig met alles omtrent bewegen en actief bezig zijn, het liefst met een groep vrienden.

De tijd vliegt (zoals we allemaal weten) en Sven is inmiddels 32 jaar en woonzaam in Steyl. Sinds kort is hij ook vestigingsmanager bij Funqtio in Steyl. In deze rol heeft Sven meer verantwoordelijkheden en managementwerkzaamheden erbij gekregen die niet binnen het takenpakket vallen van een fysiotherapeut. Hiermee onderscheidt hij zich van de andere specialisten binnen Funqtio. Dit was in eerste instantie dan ook niet de planning.

 

“Een geluk bij een ongeluk is wel van toepassing op de carrière keuze van Sven”

 

Een onverwachte blessure
Ondanks het feit dat Sven altijd graag heeft gesport, is er een specifieke gebeurtenis geweest die hem op het idee bracht om fysio te worden: “Ik heb ooit een keer mijn hamstring gescheurd met voetballen, en dan niet zomaar een scheurtje maar écht een flinke scheur”. Sven is toen zelf bij een fysiotherapeut terechtgekomen om zijn blessure te verhelpen, toentertijd bij Top-Care (hedendaags Funqtio). “Dit is iets wat mij leuk lijkt om te doen!”, zei Sven destijds al. De koppeling met sport was hierbij een belangrijke factor voor hem.

 

Studie fysiotherapie
Na het behalen van zijn HAVO-diploma is Sven begonnen aan de hbo-studie fysiotherapie aan de Fontys in Eindhoven. Na vier jaar was hij klaar voor de eerste stap in zijn professionele carrière. Met een hbo-diploma op zak kon Sven bij een viertal plekken beginnen. Bij één partij had Sven zelfs het arbeidscontract al thuis liggen, wachtend om getekend te worden. De ex-student kreeg echter nóg een aanbod. Zijn vader had Top-Care gevraagd of zijn zoon op gesprek mocht komen voor de functie van fysiotherapeut. ‘In eerste instantie heb ik toen een gesprek gevoerd met Jan Jochijms en later nog eens met Jeroen Hutjens op de praktijk. Toen is het snel gegaan”

 

“Dankzij de master sportfysiotherapie werd ik een betere en kritischere fysiotherapeut”


Carrière bij Funqtio
Sven ging aan de slag als fysiotherapeut bij Top-Care, dat na een aantal jaren van naam veranderde naar Funqtio. Na een aantal jaren praktijkervaring wilde de fysiotherapeut zich verder ontwikkelen binnen de wereld van het houdings- en bewegingsapparaat van de mens. Zijn collega en inmiddels mede-eigenaar Rob Peters, was destijds de enige die een master volgde binnen de praktijk. Sven zag dit ook wel zitten. Zijn passie voor sport kreeg (wederom) de overhand en hij begon aan zijn vervolgstudie sportfysiotherapie aan de SOMT in Amersfoort. Tijdens de opleiding merkte hij dat er een duidelijk verschil is tussen een master en een HBO-opleiding. “Je wordt eigenlijk veel kritischer opgeleid, dus is datgene wat ze je in de basis hebben geleerd wel écht zo? Klopt het wat mij is verteld of zijn er andere aanpakken die veel beter kunnen werken?”. Met deze gedachte in zijn achterhoofd, gepaard met een beter vermogen om klinisch te redeneren, bewegingsanalyses te maken en sportrevalidaties uit te werken, is Sven als universitair geschoolde verder aan de slag gegaan bij Funqtio.

 

De volgende stap
De jaren vlogen voorbij. Funqtio groeide en het aantal klanten nam toe. Het team breidde zich uit van 12 naar 26 fysiotherapeutenen er werden nieuwe vestigingen geopend in Venlo, Blerick en Helden. De voetafdruk van Funqtio was dus aanzienlijk toegenomen sinds de start van Sven in 2009. De eigenaren merkten dit uiteraard ook. “Rob en Jeroen waren van mening dat het allemaal wat groot werd om met zijn tweeën te blijven managen”, vertelt Sven. Het was belangrijk dat er naast de eigenaren een nieuw aanspreekpunt zou komen voor de vestiging in Steyl. “Rob heeft mij tijdens mijn functioneringsgesprek gevraagd of ik interesse had in een functie als vestigingsmanager”.

 

“Ik wil collega’s en cliënten graag helpen als het nodig is”


Vestigingsmanager in Steyl
De inmiddels 32-jarige sportfanaat kreeg met de nieuwe functie ook een hoop nieuwe taken. “Je wordt aanspreekpunt van de praktijk voor cliënten en medewerkers, regelt verlof en vervanging van en voor personeel, persoonlijke ontwikkelingsplannen opstellen, contact met sportclubs, meedenken over beleid en het voeren van sollicitatiegesprekken”, aldus Sven. Funqtio staat dan ook nooit stil. Er zijn altijd ontwikkelingen gaande en ideeën worden op tafel gegooid waar iets mee gedaan moet worden. Op de vraag hoe dit allemaal bevalt, is de vestigingsmanager duidelijk “Hartstikke goed. Ik merk dat ik een nog gevarieerder takenpakket heb gekregen waar ik goed mijn ei in kwijt kan. Dat geeft mij rust en waardering. Ik kan nog altijd goed met iedereen door een deur en help collega’s en cliënten graag daar waar het nodig is”.

 

Kortom, Sven kan zich de komende jaren blijven amuseren én ontwikkelen als vestigingsmanager van Funqtio Steyl. Met een gezonde groei van het bedrijf in het verschiet, veel nieuwe cliënten en jaarlijks nieuwe collega’s, tonen aan dat er de komende tijd genoeg te doen is bij Funqtio. Voor knieklachten of behandelingen met echografie of shockwave kun je altijd terecht bij de kersverse vestigingsmanager, die dit nog steeds graag doet.

 

"

Jeroen Hutjens van Funqtio

Nominatie voor de LdvG-prijs 

27 september 2022

Jeroen Hutjens, eigenaar van Funqtio, is positief verrast over zijn nominatie voor de Lodewijk van der Grinten-prijs.

Lees meer >

Delta Venlo Dames 1

22 augustus 2022

Lees hier hoe de meiden van Delta Venlo Dames 1 weer fit aan het seizoen kunnen beginnen.

Lees meer >

Wat kan een fysiotherapeut betekenen voor ouderen?

2 augustus 2022

Lees hier waarom fysiotherapie voor ouderen zo belangrijk is en wat een fysiotherapeut voor ouderen kan betekenen.

Lees meer >
Tekening voorste kruisband

Voorste kruisband revalidatietraject Funqtio

26 juli 2022

Lees hier waarom een goed revalidatietraject van de voorste kruisband van essentieel belang is.

Lees meer >
Presentatie bij Hockeyclub Delta Venlo

Presentatie bij Hockeyclub Delta Venlo

18 juli 2022

Een presentatie bij Hockeyclub Delta Venlo.

Lees meer >

Schouderrevalidatie bij Funqtio

24 juni 2022

Binnen Funqtio zien we veel schouderrevalidatie, zowel postoperatieve klachten als klachten die plotseling ontstaan en uiteindelijk een langdurig probleem worden.

Lees meer >