Wandelen is gezond! Aartsen Avond4daagse 23 tot en met 26 mei

Op dinsdag 23 mei gaat de Aartsen Avond4daagse weer van start. Tot en met vrijdag kan er iedere dag gekozen worden uit een leuke en uitdagende tocht van 6 of 12 km. Lopen is niet alleen leuk en gezellig, het is ook nog eens heel erg gezond.

Gezondheidsvoordelen wandelen

Uit onderzoek komen de volgende gezondheidsvoordelen van wandelen naar voren:

 

  • Lichamelijke gezondheid: door beweging worden longen, spieren en botten sterker. Hierdoor wordt het risico op vallen en breuken verkleind. Het hart is ook een spier en doordat deze ook sterker wordt kan het risico op hartklachten verminderd worden. Daarbij kan het risico op beroertes, diabetes (suikerziekte) en overgewicht mede worden verkleind. Op cel- en weefselniveau treden er veranderingen op waardoor het immuunsysteem bijvoorbeeld sneller bepaalde vormen van kanker herkent en er eerder tegen optreedt.
  • Mentale gezondheid: door regelmatige beweging worden stofjes in de hersenen (endorfine) aangemaakt waardoor je je beter gaat voelen, je stemming verbeterd en je minder stress ervaart. Het risico op het ontwikkelen van depressies en angststoornissen kan zo verminderd worden.
  • Sociale vaardigheden: sporten of bewegen in een groep kan helpen om sociale vaardigheden te ontwikkelen of te verbeteren en zo nieuwe vrienden te ontmoeten.
  • Verbeterde cognitieve functies: de hersenfunctie wordt gestimuleerd waardoor de hersenen alerter worden. Je kunt beter je aandacht ergens bijhouden en je geheugen is beter. Taken die planning, organisatie en concentratie vragen worden beter uitgevoerd.
  • Gezonde gewoontes: door het regelmatig bewegen kun je gezonde gewoontes ontwikkelen om een gezonde levensstijl te behouden. Hierdoor heb je minder kans op overgewicht, diabetes (suikerziekte) en hartziektes of beroertes.

 

Al met al genoeg redenen om de benen eens goed te strekken en een stukje mee te lopen. Het is dagelijks aanbevolen om minimaal 30 minuten (rustig) te bewegen. Dit kan lopen of ook fietsen zijn. Daarbij is het aan te bevelen om wat lichte krachtoefeningen (bv kniebuigingen of traplopen) te doen om de spieren wat extra te versterken.

 

Heel veel plezier tijdens de wandeltocht. Zo werk je meteen aan je gezondheid. Succes en geniet ervan.

"

Maak een afspraak
Funqtio fitness

Vacature Psychosomatisch fysiotherapeut m/v

26 mei 2023

Funqtio is de meest complete fysiotherapiepraktijk van Venlo e.o. met 4 toplocaties en meer dan 40 specialisten. Onze specialisten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Iedere specialist kan werken met moderne apparatuur om de patiënten optimaal van dienst te kunnen zijn. Onze specialisten moeten kunnen werken volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten waarbij naar de totale patiënt gekeken wordt.

Lees meer >

Wandelen is gezond! Aartsen Avond4daagse 23 tot en met 26 mei

23 mei 2023

Op dinsdag 23 mei gaat de Aartsen Avond4daagse weer van start. Tot en met vrijdag kan er iedere dag gekozen worden uit een leuke en uitdagende tocht van 6 of 12 km. Lopen is niet alleen leuk en gezellig, het is ook nog eens heel erg gezond.

Lees meer >

Off-season voetbaltraining Funqtio

22 mei 2023

Over een aantal weken loopt het seizoen weer op z’n einde en kan iedereen gaan genieten van zijn welverdiende zomervakantie. Ook in deze periode is het belangrijk om fit te blijven en jezelf klaar te stomen voor het nieuwe voetbalseizoen.

Lees meer >

Revalidatie bij klachten als gevolg van een hersenschudding (Post Concussion Syndroom) Kopiëren

11 mei 2023

Een hersenschudding kan voor komen na een auto-ongeluk of val op het hoofd. Meestal veroorzaakt het niet meer dan een schram of een bult op het hoofd, maar in enkele gevallen kan het langdurige klachten opleveren. Bij een hersenschudding is er geen sprake van structurele schade/hersenletsel, maar kan er wel overprikkeling van het brein optreden wat kan leiden tot verschillende fysieke, cognitieve en emotionele klachten. De klachten kunnen zowel fysiek (hoofd- en nekpijn, duizeligheid, misselijkheid, dubbel/wazig zien), cognitief (slechte concentratie, vergeetachtigheid/slecht geheugen, verhoogde gevoeligheid voor licht en/of geluid) als emotioneel (snel gefrustreerd/geïrriteerd zijn, ongeduldig, somberheid, angstig) zijn. Wanneer de klachten langer dan drie maanden aanhouden spreken we van het Post Concussion Syndroom.

Lees meer >
Vacature receptioniste Funqtio Venlo-Steyl

Vacature Receptioniste m/v

2 mei 2023

Wij zoeken een receptioniste m/v

 

Zit gastvrijheid je in het bloed, word jij blij als je cliënten en collega’s kunt helpen en ben je daarnaast een echte duizendpoot? Dan hebben wij een hele leuke functie voor jou in een dynamische, snelgroeiende organisatie.

Lees meer >
My35 Helden

My35’ Helden wordt Funqtio Helden

17 maart 2023

Sporten zoals u gewend bent, maar dan onder een andere naam. Het fitnesscentrum dat voorheen bekend stond als My35’ Helden gaat verder onder de naam Funqtio Helden. Funqtio krijgt er met deze locatie een veelbelovend gezondheidscentrum bij.

Lees meer >