Wandelen is gezond! Aartsen Avond4daagse 23 tot en met 26 mei

Op dinsdag 23 mei gaat de Aartsen Avond4daagse weer van start. Tot en met vrijdag kan er iedere dag gekozen worden uit een leuke en uitdagende tocht van 6 of 12 km. Lopen is niet alleen leuk en gezellig, het is ook nog eens heel erg gezond.

Gezondheidsvoordelen wandelen

Uit onderzoek komen de volgende gezondheidsvoordelen van wandelen naar voren:

 

  • Lichamelijke gezondheid: door beweging worden longen, spieren en botten sterker. Hierdoor wordt het risico op vallen en breuken verkleind. Het hart is ook een spier en doordat deze ook sterker wordt kan het risico op hartklachten verminderd worden. Daarbij kan het risico op beroertes, diabetes (suikerziekte) en overgewicht mede worden verkleind. Op cel- en weefselniveau treden er veranderingen op waardoor het immuunsysteem bijvoorbeeld sneller bepaalde vormen van kanker herkent en er eerder tegen optreedt.
  • Mentale gezondheid: door regelmatige beweging worden stofjes in de hersenen (endorfine) aangemaakt waardoor je je beter gaat voelen, je stemming verbeterd en je minder stress ervaart. Het risico op het ontwikkelen van depressies en angststoornissen kan zo verminderd worden.
  • Sociale vaardigheden: sporten of bewegen in een groep kan helpen om sociale vaardigheden te ontwikkelen of te verbeteren en zo nieuwe vrienden te ontmoeten.
  • Verbeterde cognitieve functies: de hersenfunctie wordt gestimuleerd waardoor de hersenen alerter worden. Je kunt beter je aandacht ergens bijhouden en je geheugen is beter. Taken die planning, organisatie en concentratie vragen worden beter uitgevoerd.
  • Gezonde gewoontes: door het regelmatig bewegen kun je gezonde gewoontes ontwikkelen om een gezonde levensstijl te behouden. Hierdoor heb je minder kans op overgewicht, diabetes (suikerziekte) en hartziektes of beroertes.

 

Al met al genoeg redenen om de benen eens goed te strekken en een stukje mee te lopen. Het is dagelijks aanbevolen om minimaal 30 minuten (rustig) te bewegen. Dit kan lopen of ook fietsen zijn. Daarbij is het aan te bevelen om wat lichte krachtoefeningen (bv kniebuigingen of traplopen) te doen om de spieren wat extra te versterken.

 

Heel veel plezier tijdens de wandeltocht. Zo werk je meteen aan je gezondheid. Succes en geniet ervan.

"

Maak een afspraak

Wereld Alzheimer Dag

21 september 2023

Fysiotherapie kan een waardevolle rol spelen bij de zorg voor mensen met Alzheimer of andere vormen van dementie. Alzheimer is een progressieve neurodegeneratieve aandoening die geheugenverlies, cognitieve achteruitgang en verminderde motorische functies veroorzaakt.

Lees meer >

Dag van de Diëtist!

19 september 2023

Voeding is een essentieel onderdeel van fit worden en blijven, en verdient meer aandacht (vinden wij). Als diëtisten bieden wij hulp bij het veranderen van het eetpatroon om bijvoorbeeld bloedwaardes te verbeteren, maag-en darmklachten te verminderen, gewicht te verbeteren (afvallen of juist aankomen), ondersteuning bij ziekte of bijvoorbeeld om het eetpatroon af te stemmen op het ouder worden. Een goede samenwerking tussen de fysiotherapeut en de diëtist is hierbij erg belangrijk.

Lees meer >
Funqtio Venloop

Nationale Vitaliteitsweek 2023

18 september 2023

Stel je voor: vitaliteit is als een kop koffie die de hele dag door energie geeft. Het is een onuitputtelijke batterij die je dagelijkse taken moeiteloos laat verlopen. Die maandagochtend, voorheen een gevecht met de snooze-knop, verandert in een energieke start. Je springt enthousiast uit bed, klaar om de dag met hernieuwde energie te omarmen.

Lees meer >
Wereld Fysiotherapie Dag

Wereld Fysiotherapie Dag

8 september 2023

Vandaag is het Wereld Fysiotherapie Dag! We staan stil bij het belang van fysiotherapie binnen de zorg. Fysiotherapeuten leveren elke dag kwaliteit. Ze maken daarmee het verschil in de levens van mensen door ze in beweging en zelfstandig te houden. Door op deze dag aandacht te vragen voor onze collega’s en hun belangrijke bijdrage in de zorg, geven we de waardering en erkenning die ze elke dag verdienen!

Lees meer >

Steun de Collecteweek van KWF en ontdek hoe Funqtio helpt bij oncologische revalidatie!

4 september 2023

Tijdens de Collecteweek van KWF willen we samen een vuist maken tegen kanker. Maar laten we niet vergeten dat de strijd tegen kanker niet stopt na de diagnose. Daarom willen we graag de aandacht vestigen op de waardevolle diensten die Funqtio biedt voor mensen die de diagnose kanker hebben gekregen.

Lees meer >

Vacature Fysiotherapeut OCA m/v

14 juli 2023

OCA is een instelling voor medisch specialistische zorg en is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met chronische pijn en vermoeidheid. De multidisciplinaire programma’s van OCA bestaan onder andere uit fysieke activering, (psycho-)educatie en cognitieve gedragstherapie/ACT.

Revalidatieartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en psychologen werken samen en richten zich op verschillende bio-psycho-sociale factoren die relevant zijn bij de klachten en de instandhouding daarvan. Naast revalidatieprogramma’s biedt OCA ook trajecten aan voor werkhervatting en re-integratie.

Lees meer >