Vandaag is het wereld ALS-dag

ALS staat voor Amyotrofische laterale sclerose. Het is een dodelijke progressieve neurologische aandoening waarbij de spieren een voor een uitvallen. Hierdoor krijgen patiënten steeds meer moeite met bewegen, spreken, slikken en ademhalen. In Nederland leven op het moment zo’n 1500 mensen met deze ziekte met een gemiddelde levensverwachting tussen 3 en 5 jaar.

Behandeling ALS

De oorzaak van ALS is nog niet volledig bekend en er is tot op heden geen remedie voor de ziekte. Wel bestaan er behandelingen om de symptomen wat te verlichten en de kwaliteit van leven zo optimaal mogelijk te houden. Fysiotherapie speelt hierin een hele belangrijke rol. Het doel is om, zo lang mogelijk, zo veel mogelijk functies te behouden. Therapie zou o.a. kunnen bestaat uit mobiliseren, spierkrachtoefeningen en het aanleren van ademhalingstechnieken. Hiervoor kunt u terecht bij Funqtio.

 

Aandacht voor ALS

ALS is een ernstige ziekte die veel impact heeft op het dagelijks leven van de patiënt en zijn of haar naasten. Daarom is het belangrijk deze ziekte onder de aandacht te brengen zodat er wetenschappelijk onderzoek gedaan kan worden naar de oorzaak en een medicijn.

 

Voor meer informatie of een donatie kunt u terecht op www.ALS.nl.

De mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op. "

Maak een afspraak

Wereld Alzheimer Dag

21 september 2023

Fysiotherapie kan een waardevolle rol spelen bij de zorg voor mensen met Alzheimer of andere vormen van dementie. Alzheimer is een progressieve neurodegeneratieve aandoening die geheugenverlies, cognitieve achteruitgang en verminderde motorische functies veroorzaakt.

Lees meer >

Dag van de Diëtist!

19 september 2023

Voeding is een essentieel onderdeel van fit worden en blijven, en verdient meer aandacht (vinden wij). Als diëtisten bieden wij hulp bij het veranderen van het eetpatroon om bijvoorbeeld bloedwaardes te verbeteren, maag-en darmklachten te verminderen, gewicht te verbeteren (afvallen of juist aankomen), ondersteuning bij ziekte of bijvoorbeeld om het eetpatroon af te stemmen op het ouder worden. Een goede samenwerking tussen de fysiotherapeut en de diëtist is hierbij erg belangrijk.

Lees meer >
Funqtio Venloop

Nationale Vitaliteitsweek 2023

18 september 2023

Stel je voor: vitaliteit is als een kop koffie die de hele dag door energie geeft. Het is een onuitputtelijke batterij die je dagelijkse taken moeiteloos laat verlopen. Die maandagochtend, voorheen een gevecht met de snooze-knop, verandert in een energieke start. Je springt enthousiast uit bed, klaar om de dag met hernieuwde energie te omarmen.

Lees meer >
Wereld Fysiotherapie Dag

Wereld Fysiotherapie Dag

8 september 2023

Vandaag is het Wereld Fysiotherapie Dag! We staan stil bij het belang van fysiotherapie binnen de zorg. Fysiotherapeuten leveren elke dag kwaliteit. Ze maken daarmee het verschil in de levens van mensen door ze in beweging en zelfstandig te houden. Door op deze dag aandacht te vragen voor onze collega’s en hun belangrijke bijdrage in de zorg, geven we de waardering en erkenning die ze elke dag verdienen!

Lees meer >

Steun de Collecteweek van KWF en ontdek hoe Funqtio helpt bij oncologische revalidatie!

4 september 2023

Tijdens de Collecteweek van KWF willen we samen een vuist maken tegen kanker. Maar laten we niet vergeten dat de strijd tegen kanker niet stopt na de diagnose. Daarom willen we graag de aandacht vestigen op de waardevolle diensten die Funqtio biedt voor mensen die de diagnose kanker hebben gekregen.

Lees meer >

Vacature Fysiotherapeut OCA m/v

14 juli 2023

OCA is een instelling voor medisch specialistische zorg en is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met chronische pijn en vermoeidheid. De multidisciplinaire programma’s van OCA bestaan onder andere uit fysieke activering, (psycho-)educatie en cognitieve gedragstherapie/ACT.

Revalidatieartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en psychologen werken samen en richten zich op verschillende bio-psycho-sociale factoren die relevant zijn bij de klachten en de instandhouding daarvan. Naast revalidatieprogramma’s biedt OCA ook trajecten aan voor werkhervatting en re-integratie.

Lees meer >