Vandaag is het wereld ALS-dag

ALS staat voor Amyotrofische laterale sclerose. Het is een dodelijke progressieve neurologische aandoening waarbij de spieren een voor een uitvallen. Hierdoor krijgen patiënten steeds meer moeite met bewegen, spreken, slikken en ademhalen. In Nederland leven op het moment zo’n 1500 mensen met deze ziekte met een gemiddelde levensverwachting tussen 3 en 5 jaar.

Behandeling ALS

De oorzaak van ALS is nog niet volledig bekend en er is tot op heden geen remedie voor de ziekte. Wel bestaan er behandelingen om de symptomen wat te verlichten en de kwaliteit van leven zo optimaal mogelijk te houden. Fysiotherapie speelt hierin een hele belangrijke rol. Het doel is om, zo lang mogelijk, zo veel mogelijk functies te behouden. Therapie zou o.a. kunnen bestaat uit mobiliseren, spierkrachtoefeningen en het aanleren van ademhalingstechnieken. Hiervoor kunt u terecht bij Funqtio.

 

Aandacht voor ALS

ALS is een ernstige ziekte die veel impact heeft op het dagelijks leven van de patiënt en zijn of haar naasten. Daarom is het belangrijk deze ziekte onder de aandacht te brengen zodat er wetenschappelijk onderzoek gedaan kan worden naar de oorzaak en een medicijn.

 

Voor meer informatie of een donatie kunt u terecht op www.ALS.nl.

De mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op. "

Maak een afspraak

Longrevalidatie bij Funqtio

13 mei 2024

Deze week (13 t/m 18 mei) is de collecte week van het longfonds. Dit fonds heeft als missie: longziekten de wereld uit en bijdragen aan een gezonder en gelukkiger leven voor mensen met een longziekte. Funqtio draagt hier graag aan bij, zo kun je bij ons terecht voor longrevalidatie.

Lees meer >
Revalideren na een operatie bij Funqtio

Funqtio WORK-deelnemer Herman Vaessen Tuin | Boom | Groen aan het woord…

2 mei 2024

Herman Vaessen Tuin | Boom | Groen is een trotse deelnemer aan het Funqtio WORK-programma. We gingen in gesprek met Ralf Vaessen van Herman Vaessen Tuin | Boom | Groen over hoe hun samenwerking met Funqtio Work de gezondheid en het welzijn van hun medewerkers aanzienlijk heeft verbeterd. Hij deelt zijn ervaringen en de positieve impact van hun op maat gemaakte bedrijfszorgpakket op het bedrijf.

Lees meer >

De Funqtio Academy: De kracht van samen leren!

16 maart 2024

Door de constante ontwikkelingen in de fysiotherapie is het steeds belangrijker om onze krachten te bundelen. Binnen ons vakgebied worden we voortdurend geconfronteerd met nieuwe wetenschappelijke literatuur over screening, onderzoek, behandeltechnieken en innovaties binnen de fysiotherapie die onze patiëntenzorg positief kunnen beïnvloeden. Bij Funqtio vinden we het belangrijk dat onze professionals up-to-date blijven, samenwerken, kennis delen en persoonlijk kunnen groeien zodat we uniform als bedrijf hoogwaardige zorg kunnen blijven bieden.

Lees meer >

Digital Nomads bij Funqtio

5 maart 2024

Wij zijn Donja & Jeroen, musculoskeletaal manueeltherapeuten bij Funqtio B.V. en momenteel werkzaam als “digital nomads” in Midden- en Zuid-Amerika! Wij schrijven deze blog om jullie een kijkje te geven in ons (werk)leven voor 2024, terwijl we jullie graag iets vertellen over onze ervaringen tijdens de reis!

Lees meer >
Logo van ISOZzon

Wereldkankerdag: aandacht voor de impact van kanker

2 februari 2024

Op Wereldkankerdag delen we het aangrijpende verhaal van Karin de Graaf. Na chemotherapie, een operatie en bestralingen worstelt ze nu met oedeem, vermoeidheid en klachten aan handen en voeten. In dit artikel brengen we op Wereldkankerdag de waardevolle ondersteuning die netwerken zoals ISOZzon kunnen bieden om Karins last te verlichten en haar herstel te bevorderen onder de aandacht.

Lees meer >
Bekkenfysiotherapie in Venlo

Pijnklachten in de buik en het bekkengebied

1 februari 2024

Sommige mensen, zowel mannen als vrouwen, ervaren klachten in de onderbuik of het bekkengebied waarvoor geen duidelijke oorzaak kan worden gevonden. De klachten kunnen door een bekkenfysiotherapeut worden behandeld.

Lees meer >