Wereld Alzheimer Dag

Fysiotherapie kan een waardevolle rol spelen bij de zorg voor mensen met Alzheimer of andere vormen van dementie. Alzheimer is een progressieve neurodegeneratieve aandoening die geheugenverlies, cognitieve achteruitgang en verminderde motorische functies veroorzaakt.

Fysiotherapie kan helpen bij het behoud van de functionele capaciteiten van patiënten en kan zo hun algehele kwaliteit van leven verbeteren. Er zijn verschillende manieren waar fysiotherapie bij kan helpen.

 

Binnen Funqtio richten wij ons op:

 

 • Bewegingsbehoud
  Mensen met Alzheimer hebben de neiging om inactiever te worden naarmate de ziekte vordert. Fysiotherapie kan helpen bij het ontwikkelen van aangepaste bewegingsprogramma’s om de mobiliteit en spierkracht te behouden, wat kan helpen om vallen en verdere achteruitgang te voorkomen.
 • Valpreventie
  Personen met Alzheimer hebben een verhoogd risico op vallen als gevolg van verminderd evenwicht en coördinatie. Onze therapeuten bieden evenwichtsoefeningen en valpreventiestrategieën aan om dit risico te verminderen.
 • Functionele training
  Fysiotherapie helpt bij het behouden van dagelijkse vaardigheden, zoals lopen, aankleden, eten en persoonlijke verzorging. Functionele training kan de zelfstandigheid van de patiënt behouden en hun gevoel van eigenwaarde vergroten.
 • Pijnmanagement
  Mensen met Alzheimer kunnen moeite hebben om pijn aan te geven of te begrijpen. Fysiotherapeuten kunnen pijn beoordelen en technieken toepassen om pijn te verminderen.
 • Sociale interactie
  Fysiotherapie draagt ook bij aan een positieve sociale interactie, wat gunstig kan zijn voor het emotionele welzijn van de patiënt.
 • Mondelinge en schriftelijke instructies
  Fysiotherapeuten kunnen eenvoudige instructies en visuele hulpmiddelen aanbieden om de patiënt te laten begrijpen en onthouden wat er van hen wordt verwacht tijdens oefeningen.

 

Fysiotherapie binnen Funqtio wordt altijd aangepast aan de individuele behoeften en mogelijkheden van de patiënt. Indien nodig wordt er overlegd met bijvoorbeeld medisch professionals en behandelend artsen om zo een optimaal behandelplan te ontwikkelen die het beste past bij de specifieke situatie van de persoon met Alzheimer.

Krijg jouw lichaam weer in beweging als het even niet meer lekker loopt. Fysiotherapie & meer"

Kom in contact met ons.

Vacature: Psychomotorisch (Vak)therapeut bij OCA

7 november 2023

Ben jij de zelfstandige psychomotorisch (vak)therapeut die OCA zoekt? De rol omvat individuele en groepstherapie, bijdragen aan behandelplannen en adviseren van teamleden. Vereisten zijn een relevante HBO-opleiding, registratie in het kwaliteitsregister, revalidatie-ervaring, zelfstandigheid, teamvaardigheden en een geldige Verklaring Omtrent Gedrag.

Lees meer >
Funqtio Venloop

Wandel mee tijdens de Venloop 2024!

6 november 2023

Ook in 2024 doet Funqtio weer mee met de Venloop. Op zaterdag 23 maart hopen we met een leuke groep na een gezellig ontbijt 10 km te gaan wandelen.

Lees meer >

Nieuw hoofdstuk: Rob Peters volledig eigenaar van Funqtio en OCA Venlo

13 oktober 2023

In de afgelopen tien jaar is Funqtio uitgegroeid tot een begrip in de regio; het is een gevestigde naam op het gebied van fysiotherapie, sportrevalidatie en manuele therapie. Inmiddels zijn er vier vestigingen -allemaal A-locaties- met een strakke en moderne uitstraling. Daarnaast behoren ook OCA Venlo (revalidatie en werkhervatting) en i-Vitality (dienstverlening gericht op inzetbaarheidsvraagstukken) tot Funqtio Group. Fysiotherapie, revalidatie, kwaliteit en gezondheid voor mensen staat voor Funqtio centraal. Het is mooi om te zien dat onze klanten dit ook zo ervaren. Dat zien we terug in onze beoordeling van 9,3 in Qualiview.

Lees meer >

Doe jij mee aan onze Vitaliteitschallenge?

12 oktober 2023

Wil jij voor de feestdagen vitaler worden én blijven? Vanaf maandag 6 november biedt Funqtio in Steyl en Helden de mogelijkheid om deel te nemen aan een traject dat jou kan helpen om deze doelstelling te behalen!

Lees meer >

Wereld Alzheimer Dag

21 september 2023

Fysiotherapie kan een waardevolle rol spelen bij de zorg voor mensen met Alzheimer of andere vormen van dementie. Alzheimer is een progressieve neurodegeneratieve aandoening die geheugenverlies, cognitieve achteruitgang en verminderde motorische functies veroorzaakt.

Lees meer >

Dag van de Diëtist!

19 september 2023

Voeding is een essentieel onderdeel van fit worden en blijven, en verdient meer aandacht (vinden wij). Als diëtisten bieden wij hulp bij het veranderen van het eetpatroon om bijvoorbeeld bloedwaardes te verbeteren, maag-en darmklachten te verminderen, gewicht te verbeteren (afvallen of juist aankomen), ondersteuning bij ziekte of bijvoorbeeld om het eetpatroon af te stemmen op het ouder worden. Een goede samenwerking tussen de fysiotherapeut en de diëtist is hierbij erg belangrijk.

Lees meer >