Wereld Alzheimer Dag

Fysiotherapie kan een waardevolle rol spelen bij de zorg voor mensen met Alzheimer of andere vormen van dementie. Alzheimer is een progressieve neurodegeneratieve aandoening die geheugenverlies, cognitieve achteruitgang en verminderde motorische functies veroorzaakt.

Fysiotherapie kan helpen bij het behoud van de functionele capaciteiten van patiënten en kan zo hun algehele kwaliteit van leven verbeteren. Er zijn verschillende manieren waar fysiotherapie bij kan helpen.

 

Binnen Funqtio richten wij ons op:

 

 • Bewegingsbehoud
  Mensen met Alzheimer hebben de neiging om inactiever te worden naarmate de ziekte vordert. Fysiotherapie kan helpen bij het ontwikkelen van aangepaste bewegingsprogramma’s om de mobiliteit en spierkracht te behouden, wat kan helpen om vallen en verdere achteruitgang te voorkomen.
 • Valpreventie
  Personen met Alzheimer hebben een verhoogd risico op vallen als gevolg van verminderd evenwicht en coördinatie. Onze therapeuten bieden evenwichtsoefeningen en valpreventiestrategieën aan om dit risico te verminderen.
 • Functionele training
  Fysiotherapie helpt bij het behouden van dagelijkse vaardigheden, zoals lopen, aankleden, eten en persoonlijke verzorging. Functionele training kan de zelfstandigheid van de patiënt behouden en hun gevoel van eigenwaarde vergroten.
 • Pijnmanagement
  Mensen met Alzheimer kunnen moeite hebben om pijn aan te geven of te begrijpen. Fysiotherapeuten kunnen pijn beoordelen en technieken toepassen om pijn te verminderen.
 • Sociale interactie
  Fysiotherapie draagt ook bij aan een positieve sociale interactie, wat gunstig kan zijn voor het emotionele welzijn van de patiënt.
 • Mondelinge en schriftelijke instructies
  Fysiotherapeuten kunnen eenvoudige instructies en visuele hulpmiddelen aanbieden om de patiënt te laten begrijpen en onthouden wat er van hen wordt verwacht tijdens oefeningen.

 

Fysiotherapie binnen Funqtio wordt altijd aangepast aan de individuele behoeften en mogelijkheden van de patiënt. Indien nodig wordt er overlegd met bijvoorbeeld medisch professionals en behandelend artsen om zo een optimaal behandelplan te ontwikkelen die het beste past bij de specifieke situatie van de persoon met Alzheimer.

Krijg jouw lichaam weer in beweging als het even niet meer lekker loopt. Fysiotherapie & meer"

Kom in contact met ons.

Longrevalidatie bij Funqtio

13 mei 2024

Deze week (13 t/m 18 mei) is de collecte week van het longfonds. Dit fonds heeft als missie: longziekten de wereld uit en bijdragen aan een gezonder en gelukkiger leven voor mensen met een longziekte. Funqtio draagt hier graag aan bij, zo kun je bij ons terecht voor longrevalidatie.

Lees meer >
Revalideren na een operatie bij Funqtio

Funqtio WORK-deelnemer Herman Vaessen Tuin | Boom | Groen aan het woord…

2 mei 2024

Herman Vaessen Tuin | Boom | Groen is een trotse deelnemer aan het Funqtio WORK-programma. We gingen in gesprek met Ralf Vaessen van Herman Vaessen Tuin | Boom | Groen over hoe hun samenwerking met Funqtio Work de gezondheid en het welzijn van hun medewerkers aanzienlijk heeft verbeterd. Hij deelt zijn ervaringen en de positieve impact van hun op maat gemaakte bedrijfszorgpakket op het bedrijf.

Lees meer >

De Funqtio Academy: De kracht van samen leren!

16 maart 2024

Door de constante ontwikkelingen in de fysiotherapie is het steeds belangrijker om onze krachten te bundelen. Binnen ons vakgebied worden we voortdurend geconfronteerd met nieuwe wetenschappelijke literatuur over screening, onderzoek, behandeltechnieken en innovaties binnen de fysiotherapie die onze patiëntenzorg positief kunnen beïnvloeden. Bij Funqtio vinden we het belangrijk dat onze professionals up-to-date blijven, samenwerken, kennis delen en persoonlijk kunnen groeien zodat we uniform als bedrijf hoogwaardige zorg kunnen blijven bieden.

Lees meer >

Digital Nomads bij Funqtio

5 maart 2024

Wij zijn Donja & Jeroen, musculoskeletaal manueeltherapeuten bij Funqtio B.V. en momenteel werkzaam als “digital nomads” in Midden- en Zuid-Amerika! Wij schrijven deze blog om jullie een kijkje te geven in ons (werk)leven voor 2024, terwijl we jullie graag iets vertellen over onze ervaringen tijdens de reis!

Lees meer >
Logo van ISOZzon

Wereldkankerdag: aandacht voor de impact van kanker

2 februari 2024

Op Wereldkankerdag delen we het aangrijpende verhaal van Karin de Graaf. Na chemotherapie, een operatie en bestralingen worstelt ze nu met oedeem, vermoeidheid en klachten aan handen en voeten. In dit artikel brengen we op Wereldkankerdag de waardevolle ondersteuning die netwerken zoals ISOZzon kunnen bieden om Karins last te verlichten en haar herstel te bevorderen onder de aandacht.

Lees meer >
Bekkenfysiotherapie in Venlo

Pijnklachten in de buik en het bekkengebied

1 februari 2024

Sommige mensen, zowel mannen als vrouwen, ervaren klachten in de onderbuik of het bekkengebied waarvoor geen duidelijke oorzaak kan worden gevonden. De klachten kunnen door een bekkenfysiotherapeut worden behandeld.

Lees meer >