Wereldkankerdag

Wereldkankerdag 4 februari

Ik ben Marga, nu 65 jaar. Mijn vaste oncologiefysiotherapeut Tanja heeft me gevraagd iets te schrijven voor Wereldkankerdag op 4 februari.

Tja…. Ik hoor inderdaad tot die “groep”… ik moet er nog steeds aan wennen! Mijn verhaal in een notendop. Eind 2018 ben ik, na ruim een half jaar hevige en onverklaarbare pijn in mijn bovenrug, in het ziekenhuis terecht gekomen met uitvalsverschijnselen. De neuroloog zag dat er van alles mis was in mijn rug, woorden als tumoren, ingestorte wervels en grote kans op een dwarslaesie vlogen me om de oren. Ik moest onmiddellijk in Maastricht worden geopereerd en vanaf dat moment doodstil blijven liggen….bam!

 

Zo geschiedde. Een lange operatie waar het nodige ijzerwerk werd aangebracht nam de directe dreiging van een dwarslaesie weg. Pas na een week werd duidelijk wat de oorzaak was: multiple myeloom, ook wel bekend als Kahler. Een kanker van plasmacellen, relatief zeldzaam en ongeneeslijk …. bam!

 

Het goede nieuws was dat er veel nieuwe ontwikkelingen zijn en de gemiddelde levensduur steeds langer wordt. Een lange ziekenhuisperiode volgde door ontstekingen en daardoor nieuwe operaties. Pas na ruim 2 maanden kon er gestart worden met een periode van chemo’s, gevolgd door een stamceltransplantatie. En daarna ging het langzaam beter, van moeizaam lopen achter een rollator via een stok tot “los” lopen.

 

Conditie werd langzaam opgebouwd, vooral door de goede begeleiding van de oncologiefysiotherapeuten van Funqtio. Ik heb er een paar “versleten” maar noem toch Loes en nu al een hele poos Tanja als mijn steunpilaren. Al 4 jaar 2x per week werken aan conditie, spierkracht, balans (en daarnaast de persoonlijke aandacht en steun), zelfs tijdens de coronaperiode via videobellen …. steeds weer kijken wat goed is op dat moment. Want het varieert allemaal nogal bij mij in energie en pijn etc.

 

Ja, ik ben van ver gekomen (en hoop nog lang op dit niveau te kunnen blijven of te kunnen verbeteren), mede dankzij deze 2 sessies per week bij Funqtio!

Meer informatie over fysiotherapeutische zorg voor oncologie cliënten?"

Oncologische revalidatie

Longrevalidatie bij Funqtio

13 mei 2024

Deze week (13 t/m 18 mei) is de collecte week van het longfonds. Dit fonds heeft als missie: longziekten de wereld uit en bijdragen aan een gezonder en gelukkiger leven voor mensen met een longziekte. Funqtio draagt hier graag aan bij, zo kun je bij ons terecht voor longrevalidatie.

Lees meer >
Revalideren na een operatie bij Funqtio

Funqtio WORK-deelnemer Herman Vaessen Tuin | Boom | Groen aan het woord…

2 mei 2024

Herman Vaessen Tuin | Boom | Groen is een trotse deelnemer aan het Funqtio WORK-programma. We gingen in gesprek met Ralf Vaessen van Herman Vaessen Tuin | Boom | Groen over hoe hun samenwerking met Funqtio Work de gezondheid en het welzijn van hun medewerkers aanzienlijk heeft verbeterd. Hij deelt zijn ervaringen en de positieve impact van hun op maat gemaakte bedrijfszorgpakket op het bedrijf.

Lees meer >

De Funqtio Academy: De kracht van samen leren!

16 maart 2024

Door de constante ontwikkelingen in de fysiotherapie is het steeds belangrijker om onze krachten te bundelen. Binnen ons vakgebied worden we voortdurend geconfronteerd met nieuwe wetenschappelijke literatuur over screening, onderzoek, behandeltechnieken en innovaties binnen de fysiotherapie die onze patiëntenzorg positief kunnen beïnvloeden. Bij Funqtio vinden we het belangrijk dat onze professionals up-to-date blijven, samenwerken, kennis delen en persoonlijk kunnen groeien zodat we uniform als bedrijf hoogwaardige zorg kunnen blijven bieden.

Lees meer >

Digital Nomads bij Funqtio

5 maart 2024

Wij zijn Donja & Jeroen, musculoskeletaal manueeltherapeuten bij Funqtio B.V. en momenteel werkzaam als “digital nomads” in Midden- en Zuid-Amerika! Wij schrijven deze blog om jullie een kijkje te geven in ons (werk)leven voor 2024, terwijl we jullie graag iets vertellen over onze ervaringen tijdens de reis!

Lees meer >
Logo van ISOZzon

Wereldkankerdag: aandacht voor de impact van kanker

2 februari 2024

Op Wereldkankerdag delen we het aangrijpende verhaal van Karin de Graaf. Na chemotherapie, een operatie en bestralingen worstelt ze nu met oedeem, vermoeidheid en klachten aan handen en voeten. In dit artikel brengen we op Wereldkankerdag de waardevolle ondersteuning die netwerken zoals ISOZzon kunnen bieden om Karins last te verlichten en haar herstel te bevorderen onder de aandacht.

Lees meer >
Bekkenfysiotherapie in Venlo

Pijnklachten in de buik en het bekkengebied

1 februari 2024

Sommige mensen, zowel mannen als vrouwen, ervaren klachten in de onderbuik of het bekkengebied waarvoor geen duidelijke oorzaak kan worden gevonden. De klachten kunnen door een bekkenfysiotherapeut worden behandeld.

Lees meer >