Wereldkankerdag

Wereldkankerdag 4 februari

Ik ben Marga, nu 65 jaar. Mijn vaste oncologiefysiotherapeut Tanja heeft me gevraagd iets te schrijven voor Wereldkankerdag op 4 februari.

Tja…. Ik hoor inderdaad tot die “groep”… ik moet er nog steeds aan wennen! Mijn verhaal in een notendop. Eind 2018 ben ik, na ruim een half jaar hevige en onverklaarbare pijn in mijn bovenrug, in het ziekenhuis terecht gekomen met uitvalsverschijnselen. De neuroloog zag dat er van alles mis was in mijn rug, woorden als tumoren, ingestorte wervels en grote kans op een dwarslaesie vlogen me om de oren. Ik moest onmiddellijk in Maastricht worden geopereerd en vanaf dat moment doodstil blijven liggen….bam!

 

Zo geschiedde. Een lange operatie waar het nodige ijzerwerk werd aangebracht nam de directe dreiging van een dwarslaesie weg. Pas na een week werd duidelijk wat de oorzaak was: multiple myeloom, ook wel bekend als Kahler. Een kanker van plasmacellen, relatief zeldzaam en ongeneeslijk …. bam!

 

Het goede nieuws was dat er veel nieuwe ontwikkelingen zijn en de gemiddelde levensduur steeds langer wordt. Een lange ziekenhuisperiode volgde door ontstekingen en daardoor nieuwe operaties. Pas na ruim 2 maanden kon er gestart worden met een periode van chemo’s, gevolgd door een stamceltransplantatie. En daarna ging het langzaam beter, van moeizaam lopen achter een rollator via een stok tot “los” lopen.

 

Conditie werd langzaam opgebouwd, vooral door de goede begeleiding van de oncologiefysiotherapeuten van Funqtio. Ik heb er een paar “versleten” maar noem toch Loes en nu al een hele poos Tanja als mijn steunpilaren. Al 4 jaar 2x per week werken aan conditie, spierkracht, balans (en daarnaast de persoonlijke aandacht en steun), zelfs tijdens de coronaperiode via videobellen …. steeds weer kijken wat goed is op dat moment. Want het varieert allemaal nogal bij mij in energie en pijn etc.

 

Ja, ik ben van ver gekomen (en hoop nog lang op dit niveau te kunnen blijven of te kunnen verbeteren), mede dankzij deze 2 sessies per week bij Funqtio!

Meer informatie over fysiotherapeutische zorg voor oncologie cliënten?"

Oncologische revalidatie
Acupunctuur bij Funqtio

Acupunctuur en de overgang

8 maart 2023

De overgang; niemand vindt het leuk, maar toch krijgen alle vrouwen er op een gegeven moment mee te maken. Acupunctuur is bewezen effectief tegen overgangsklachten als opvliegers, vermoeidheid en stemmingswisselingen. Lees verder en ontdek hoe acupunctuur kan werken tegen vervelende overgangsklachten.

Lees meer >
Fysio Centrum Meijel

Funqtio bundelt krachten in Meijel en Beringe

1 maart 2023

Vanaf 1 maart 2023 werken wij, Rob Peters van Funqtio en Danielle Lemaire van Fysiocentrum Meijel/Beringe samen. Daarmee voegt Funqtio twee nieuwe locaties toe aan hun vertrouwde vestigingen in Venlo, Blerick, Helden en Steyl.

Lees meer >
OCA Venlo

OCA Venlo 5 jaar!

1 maart 2023

1 maart 2023 viert OCA Venlo haar eerste lustrum. Op 1 maart 2018 werd er door 4 enthousiaste professionals gestart met OCA Venlo onder de vleugels van de Funqtio groep.

Lees meer >
Wereldkankerdag 4 februari

Wereldkankerdag

4 februari 2023

Ik ben Marga, nu 65 jaar. Mijn vaste oncologiefysiotherapeut Tanja heeft me gevraagd iets te schrijven voor Wereldkankerdag op 4 februari.

Lees meer >

Fysiotherapie bij longaandoeningen

9 januari 2023

Wist je dat Fysiotherapie bij longaandoeningen een van de meest effectieve therapieën in de gezondheidszorg is?

Lees meer >

Nieuw in onze praktijk! Blood Flow Restriction Training

15 december 2022

Een paar weken geleden hebben wij met een aantal collega’s binnen Funqtio de cursus Blood Flow Restriction, ook wel BFR, gevolgd. Een interessante cursusdag waarbij Mathias Thoelen ons meer leerde over het mechanisme dat in ons lichaam in gang wordt gezet tijdens een BFR training. Daarnaast leerden we in de middag de praktische toepasbaarheid achter BFR en mochten we dit ook zelf ervaren.

Lees meer >