Revalidatie

Wanneer ga je revalideren?

Revalidatie betekent letterlijk herstel. Als je een ongeval hebt gehad of bijvoorbeeld een operatie bent ondergaan is het verstandig om hulp te krijgen bij de revalidatie. Zo zorg je ervoor dat je weer zo snel en goed mogelijk op de been bent en van je klachten af bent. Ook bij bepaalde aandoeningen kan het goed zijn om te revalideren, zoals bijvoorbeeld COPD.

Revalidatie dagelijks leven

Als je een blessure hebt als gevolg van een ongeval of een operatie hebt gehad, is het goed om te revalideren. In eerste instantie ga je weer leren om de ‘normale’ dingen in het leven weer zelfstandig te kunnen. Dit kan bijvoorbeeld lopen zijn, maar ook iets vastpakken, fietsen of andere bewegingen die in het dagelijks leven voorkomen. Naar aanleiding van je probleem stellen we een behandelplan op. Dit plan is afgestemd op jouw persoonlijke doelen.

Revalidatie voor sporters

Vaak stopt het niet bij het pijnvrij uitvoeren van dagelijkse handelingen, maar is het doel om na een revalidatie weer te kunnen sporten. Dit kan een teamsport zijn zoals voetbal, handbal, volleybal of hockey. Maar ook zelfstandig sporten in de fitness of bijvoorbeeld tennis kan een doel zijn. Afhankelijk van jouw doel gaan we samen aan de slag.

Benieuwd of we jou kunnen helpen? Neem contact met ons op!

Na welke operaties kun je terecht voor revalidatie?

Bij Funqtio kun je terecht voor revalidatie na o.a. de volgende operaties:

– Revalidatie kijkoperatie schouder
– Revalidatie kijkoperatie heup
– Revalidatie kijkoperatie knie
– Revalidatie kijkoperatie enkel
– Revalidatie kruisbandreconstructie
– Revalidatie enkelbandreconstructie
– Revalidatie enkeloperatie
– Revalidatie nieuwe schouder
– Revalidatie nieuwe heup
– Revalidatie nieuwe knie
– Revalidatie na operatie botbreuk
– Revalidatie hernia-operatie

Staat jouw ingreep er niet tussen? We kunnen je er wél mee helpen! Neem contact met ons op.

Waarom revalideren bij Funqtio?

Met inmiddels al 4 vestigingen in Noord-Limburg is Funqtio één van de grootste fysiotherapie praktijken in de regio. Je vindt ons in Venlo, Steyl, Blerick en Helden. Bekijk hier de vestigingen en neem contact met ons op om een afspraak te plannen.

Revalidatie is slechts een onderdeel van de behandelingen bij Funqtio. Zo kun je ook bij ons terecht voor acupunctuur, bekkenfysiotherapie, dry needling, echografie, fysiofitness, geriatrie fysiotheratie, mama fit, manuele therapie, oedeemtherapie, oncologische revalidatie, psychosomatische fysiotherapie en revalidatie bij COPD of operaties. Ook shockwave therapie, sportfysiotherapie of zwangerfit vindt je bij Funqtio! En het is voor jong en oud.

Kosten revalidatie

Behandeling bij de fysiotherapeut wordt in de meeste gevallen vergoed door je zorgverzekeraar. Funqtio heeft contracten met alle Nederlandse zorgverzekeraars. De rekening gaat dus rechtstreeks naar je verzekering. Zoek wel zelf even uit hoe je verzekerd bent, zodat je in ieder geval niet voor verrassingen komt te staan.
Neem contact op met Funqtio om te bekijken wat we voor je kunnen betekenen. We helpen je graag weer op de been! Vul hier het contactformulier in.