Revalidatie in Venlo

Wanneer ga je revalideren?

Revalidatie betekent letterlijk herstel. Als je een ongeval hebt gehad of bijvoorbeeld een operatie bent ondergaan is het verstandig om hulp te krijgen bij de revalidatie. Zo zorg je ervoor dat je weer zo snel en goed mogelijk op de been bent en van je klachten af bent. Ook bij bepaalde aandoeningen kan het goed zijn om te revalideren, zoals bijvoorbeeld COPD.

Waarom Funqtio?

Met inmiddels al 6 vestigingen in Noord-Limburg is Funqtio één van de grootste fysiotherapie praktijken in de regio. Je vindt ons in Venlo, Steyl, Meijel, Beringe en Helden.

Revalidatie is slechts een onderdeel van de behandelingen bij Funqtio. Zo kun je bij ons ook terecht voor psychosomatische fysiotherapie, zwangerfit, bekkenfysiotherapie, sportfysiotherapie, oedeemtherapie, manuele therapie. We zijn er voor jong en oud.

Het dagelijks leven

Als je een blessure hebt als gevolg van een ongeval of je hebt een operatie gehad, dan is een goed herstel van groot belang. In eerste instantie ga je weer leren om de ‘normale’ dingen in het leven weer zelfstandig te kunnen. Dit kan bijvoorbeeld lopen zijn, maar ook iets vastpakken, fietsen of andere bewegingen die in het dagelijks leven voorkomen.

Naar aanleiding van je probleem stellen we een behandelplan op. Dit plan is afgestemd op jouw persoonlijke doelen.

Weer kunnen sporten

Vaak stopt het niet bij het pijnvrij uitvoeren van dagelijkse handelingen, maar is het doel om na een revalidatie weer te kunnen sporten. Dit kan een teamsport zijn zoals voetbal, handbal, volleybal of hockey, maar ook zelfstandig fitnessen kan een doel zijn. Afhankelijk van jouw doel gaan we samen aan de slag. Onze sportfysiotherapeuten helpen jouw graag verder!

Revalidatie na een operatie

Funqtio helpt bij het herstel na o.a. de volgende operaties:

– Kijkoperatie schouder
– Kijkoperatie heup
– Kijkoperatie knie
– Kijkoperatie enkel
– Kruisbandreconstructie
– Enkelbandreconstructie
– Enkeloperatie
– Nieuwe schouder
– Nieuwe heup
– Nieuwe knie
– Na operatie botbreuk
– Hernia-operatie

Staat jouw ingreep er niet tussen? Waarschijnlijk kunnen we je toch helpen. Neem gerust contact met ons op.

Kosten en vergoeding

Behandeling bij de fysiotherapeut wordt in de meeste gevallen vergoed door je zorgverzekeraar. Funqtio heeft contracten met alle Nederlandse zorgverzekeraars. De rekening gaat dus rechtstreeks naar je verzekering. Controleer wel eerst hoe je verzekerd bent, zodat je in ieder geval niet voor verrassingen komt te staan.