fbpx

YVLO-ZwangerFit® is een cursus voor zwangere vrouwen of vrouwen die pas bevallen zijn onder begeleiding van een gespecialiseerde ZwangerFit® docente. 

Wat is YVLO-ZwangerFit®?

YVLO-ZwangerFit® is een cursus voor zwangere of pas bevallen vrouwen en partner. YVLO-Zwangerfit® bestaat uit training om spierkracht en fitheid op peil te houden en uit oefeningen voor de bekkenbodemspieren om eventuele problemen te voorkomen. Door de specifieke deskundigheid en de signaleerfunctie van onze YVLO-ZwangerFit® docentes, Dorothe Heuts en Bo op den Drink (beiden geregistreerd bekkenfysiotherapeut) en Femke Ewalds (bekkenfsyiotherapeute i.o.), kan de vrouw in haar zwangerschap en in de periode daarna, zo optimaal mogelijk begeleid worden.

Vanaf wanneer kan ik deelnemen?
Men kan deelnemen vanaf de 16e week van de zwangerschap tot aan de bevalling. Vroege deelname zorgt ervoor dat de fitheid en spierkracht van alle spieren langer behouden blijft en er al relatief vroeg in de zwangerschap preventief getraind kan worden met bekkenbodemspieren.
Na de bevalling kan vanaf de 6e week weer geoefend worden tot 3 maanden na de bevalling.

Hoe ziet dat er praktisch uit?
In eerste instantie vindt er een intake plaats, vervolgens bestaat YVLO-ZwangerFit® uit actieve trainingen en drie theorielessen. De actieve trainingen vinden plaats op maandagavond van 19.00 tot 20.00, op dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 en op donderdagavond 20.00 tot 21.00 (locatie Veestraat 5B, Venlo). Het is mogelijk om één of twee keer per week te trainen. De theorielessen betreffende de zwangerschap en de bevalling vinden plaats op maandag-, dinsdag- of donderdagavond op onze locatie te Venlo (Veestraat 5B). De data hiervoor worden in overleg met de cursisten gepland.

Pakketten

Je kunt kiezen uit 3 pakketten:

Pakket
Aantal trainingen voor de bevalling
Aantal trainingen  na de bevalling
Theorielessen
Intake
Pakketprijs
1 10 6 3 € 30,00 € 225,00
2 13 6 3 € 30,00 € 250,00
3 16 6 3 € 30,00 € 275,00

Een extra losse les na een pakket kost €12,00.